Tunturisuden sivut
Alcatraz

Alcatraz - valvontahuone

Vartijoiden valvontahuone (Control Room), joka oli rakennettu kuin bunkkeriksi ja jossa oli kolmen tuuman paksuiset, luodinkestävät lasit. Tästä huoneesta käsin vartija kontrolloi pääsisäänkäyntejä ja hänen hallinnassaan oli myös vankilan koko asearsenaali: kyynelkaasu, pistoolit, kiväärit ja konepistoolit.
Alcatraz

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Wally Gobetz


Vangin ikioma viihdekeskus

Alcatrazissakin oli kuitenkin kaiken karuuden lomassa vangeille myös viihdykettä. Jokaisella vangilla oli sellissään korvakuulokkeet, joiden avulla hän pystyi nauttimaan keskusradion ohjelmatarjonnasta.
Alcatraz

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Wally Gobetz


Alcatraz - kyynelkaasukanisteri

Kuvassa oikealla kyynelkaasukanisteri ruokasalin seinällä katon lähellä. Säiliö voitiin avata muualta, vartijoiden kontrollipisteistä, tarvittaessa - mutta näitä ei koskaan jouduttu käyttämään.

Ruokasali ja keittiö olivat vankilan vaarallisimpia tiloja. Vartijat olivat näissä tiloissa aseistamattomia, sillä kun vankeja oli koolla paljon, olisi aseet helpostikin voitu riistää vartijoilta. Myös ruokailuvälineistä voitiin tehdä vaarallisia aseita.

Jotta vangit olisivat säilyttäneet rauhallisuutensa, ruuat olivat varsin hyviä ja ruokaa sai riittävästi. Vartijat välttivät turhaa liikkumista ruokailutiloissa ja liikkuivat tarvittaessa suoraviivaisesti ja nopeasti. Aseistettu vartija seurasi ruokasalia valppaana lasin takaa. Kaksikymmentä minuuttia kestäneen ruokailun jälkeen ruokailuvälineet asetettiin pöydille ja ne laskettiin huolellisesti.
Alcatraz
Alcatraz - vartijoiden aseistusta

Kuvassa on Thompson-konepistooli eli "Tommy Gun", noin vuodelta 1930. Sen alapuolella olevat esineet eivät ole pamppuja, vaan apuvälineitä, joilla siirretään ja käytellään kyynelkaasua. Näiden kanssa käytetään kanistereita. Oikeanpuoleisen on tehnyt lahjaksi vanki, materiaalina kengänpohjien nahka metalliputken päällä.
Alcatraz
Alcatraz - valvontahuone
Alcatraz
Alcatraz - vierailualue

Alcatrazissa vangit ja heidän vieraansa keskustelivat vain paksun lasin läpi toisensa nähden, puhelinta käyttäen. Vierailun normaalikesto oli 45 minuuttia. Vieraita ei suinkaan päässyt tapaamaan jokainen vanki, vaan tapaamisoikeus täytyi ansaita hyvällä käytöksellä.
Alcatraz
Alcatraz - valvontahuone
*** tunturisusi.com linkit ***