Tunturisuden sivut
Cimitero di Staglieno
Enkeli Cimitero di Staglieno - Staglienon monumentaalinen hautausmaa Enkeli angel Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Lollodj
*Kuva sivun yläreunassa, Milanon hautausmaa - Copyright © Marco Casiraghi
Enkeli
All rights reserved
*Kuva yllä - Copyright © MIgracionTOtal !Don't Fav' And Run!
Photo used with permission.


Enkeli Monteverden enkeli - Angelo di Monteverde

Genovassa, Italiassa sijaitsee Staglienon monumentaalinen hautausmaa. Sen nimi on italiaksi Cimitero di Staglieno. Hautausmaa on kooltaan yksi Euroopan suurimmista ja kuuluisa veistostaiteestaan. Tällä hautausmaalla ovat muiden hautojen ohella suvun Oneto haudat. Tämän suvun vainajien rauhaa ovat suojaamassa ja vartioimassa enkeliveistokset, jotka on luonut kuvanveistäjä Giulio Monteverde (1837 - 1917). Enkeleiden joukossa on marmorinen Monteverden enkeli, naispuolinen enkeli, jonka tilasi ja teetti Francesco Oneto, kunnioittamaan sairastuneita perheenjäseniään. Monteverden enkelin nimi italiaksi on Angelo di Monteverde tai Angelo della Resurrezion.

Giulio Monteverde veisti Monteverden enkelin vuonna 1882. Veistos edustaa tyyliltään uusklassismia. Monteverden enkelin olemus ja ilme on mietteliäs ja aistillinen, marmori-iho hohtelee sileänä, hiukset ovat pitkät ja siivet yksityiskohdissaan rikkaat ja kauniit. Kasvoissa kaikki yksityiskohdat, iho, suu, nenä ja erityisesti silmät ovat hyvin luonnolliset. Oikeassa kädessään enkeli pitelee pitkää tuomion pasuunaa. Monteverden enkeli vaikuttaa ihan kuin elävältä ja kauneudessaan se on vertaamaton. Naturalismissaan se vie todenmukaisuuden tunnun vielä realismiakin pidemmälle.

Monteverden enkeli shokeerasi aistillisuudellaan - eli seksikkyydellään kaartuvine lanteineen - aikalaiset, mutta veistos saavutti heti suuren suosion. Enkelihän ei useiden hautausmailla vartioivien, veistettyjen enkeleiden tapaan vaikuta laisinkaan surevalta, vaan tyyneydessään hyvin kaukaiselta ja kuin poissaolevalta. Havaittiin myös, että enkelin vatsa oli hieman kuin pyöristynyt, ja alettiin jopa spekuloida sillä, että odottiko enkeli lasta - pientä enkelivauvaa. Veistoksesta on tehty lukuisia kopioita ja jäljitelmiä eri puolille maailmaa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva oikealla - Copyright © Xavier de Jauréguiberry
Enkelipatsaat
Monteverden enkeli
Monteverden enkeli - Angelo di Monteverde

All rights reserved
*Kuvat yllä ja oikealla Copyright
© Flickr/Matteo Sartori
© Portofolio/Matteo Sartori
Used with permission.


Kerubi
Monteverden enkeli
Monteverden enkeli Monteverden enkeli - Angelo di Monteverde

All rights reserved
*Kuva vasemmalla Copyright
© Flickr/Matteo Sartori
© Portofolio/Matteo Sartori
Used with permission.


Kerubi
Monteverden enkeli
Monteverden enkeli - Angelo di Monteverde All rights reserved
*Kuva Copyright
© Flickr/Daemon Iac
Photo used with permission.
Monteverden enkeli
Monteverden enkeli - Angelo di Monteverde

All rights reserved
*Kuva yllä Copyright
© Flickr/Dajana Barsi
*Kuva oikealla Copyright
© Flickr/NelloGe
Photos used with permission.


Suojelusenkeli
Monteverden enkeli
*** tunturisusi.com linkit ***