Sivu 1/1

Säädosentti Tunturisuden joulusääennuste

Lähetetty: Ke Marras 14, 2018 9:14 pm
Kirjoittaja Tunturisusi
Joulusää jouluaattona 2018 - säädosentti Tunturisuden joulusääennuste

Laajan, kansantieteelliseen sääperinteeseen perustuneen selvittelyn jälkeen on syytä mitä hartaimmin uskoa ja hieman toivoakin, että tulevan jouluaaton sää on seuraavanlainen. Pakkastila ennustettu ajankohtaan klo 18.00.

1) Helsingin tienoilla lumensyvyys jouluaattona noin 10 cm. Unelmaisesti leijaileva jouluinen lumisade alkaa iltapäivällä ja jatkuu, välillä laantuen, koko illan. Pakkasta on -4,8 °C.

2) Turun tienoilla lumensyvyys jouluaattona noin 8 cm. Ajoittaista lumisadetta, joka Turun tienoillakin on sadetyypiltään ns. "joulusadetta", eli verkalleen, satumaisesti leijailevia lumihiutaleita. Pakkasta on -3,8 °C.

3) Jyväskylän korkeudella lumensyvyys jouluaattona noin 15 cm. Ajoittaista lumisadetta, myös ns. "joulusadetta". Pakkasta on -7,6 °C.

4) Oulun korkeudella lumensyvyys jouluaattona noin 22 cm. Sää on varsin kirkasta, revontulet hehkuvat, lainehtivat ja aaltoilevat sihahdellen ja rätisten Pohjan taivaalla jouluyönä loistokkaasti. Pakkasta on -13,8 °C.

5) Inarin tienoilla lumensyvyys jouluaattona noin 40 cm. Sää on kirkasta, ei laisinkaan lumisadetta, revontulet hehkuvat, lainehtivat ja aaltoilevat Pohjan taivaalla rätisten ja sihahdellen jouluyönä äärimmäisellä väriloistolla. Pakkasta on -16,4 °C.

Re: Säädosentti Tunturisuden joulusääennuste

Lähetetty: To Marras 15, 2018 10:10 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Kuulostaa ihanalta!!! :D Tähän minä haluan kyllä uskoa, todellakin.

Mites muuten, perustetaanko erillinen Joulusää-aihe vai jatkuisiko sääkeskustelu tässä?

Eilenhän tuli sääprofeettojen (niiden vielä jäljellä olevien...) tulevan talven ennustusten kooste, joka kyllä kuulostaa pääosin niin masentavalta, että eihän tässä melkein uskalla edes alkaa toivoa sitä valkeaa joulua. Paitsi tietysti tämän sinun ennustuksesi perusteella. 8)

Re: Säädosentti Tunturisuden joulusääennuste

Lähetetty: Pe Marras 16, 2018 12:13 pm
Kirjoittaja Tunturisusi
Kyllähän erillisen sääketjunkin voi perustaa. ;)

Minäpäs tutustun tuohon koosteeseen, koska en ole sitä mistään löytänyt.