Sivu 1/2

Joulusää

Lähetetty: To Marras 29, 2018 10:46 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
No tässäpäs on nyt sitten tätä ja tulevia vuosia varten joulusääkeskustelu.

Paljon tuli jo syksyn mittaan vanhalle palstalle spekuloitua tulevan talven säätä, eikä hyvältä näyttänyt eikä näytä vieläkään. Nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että säätila alkaa todellakin kiinnostaa ja ennen pitkää vahtaan taas joka päivä monta kertaa Forecan ennustuksia. :D Sen verran huonolta kyllä vaikuttaa, että viime viikonlopun täysikuun, pikkupakkasen ja huurteisen maan jälkeen olen jo tosi iloinen, jos jouluaattona on edes sellainen sää, kyllä se oli jo paljon parempi kuin vaikka viiden vuoden takainen kaatosade... :D Täysikuu on 22.12., joten lähes sen veroinen kuun loiste ainakin tulee olemaan - elleivät sadepilvet sitten tule ja peitä. :?
Nyt kun katsoin 15 vuorokauden ennusteen, niin rohkaisevasti näyttää itsenäisyyspäivästä alkaen sellaista yhdestä kahdeksaan asteen kiristyvänsuuntaista pakkasta, toteutuisipa.

Re: Joulusää

Lähetetty: Pe Marras 30, 2018 12:12 pm
Kirjoittaja Tunturisusi
Pekka Pouta lupaili varsin lumetonta joulua tänä aamuna ainakin rannikoille. On muuten tähän aikaan vuodesta hirvittävän pimeää, kun ei ole laisinkaan lunta.

Nyt on vielä paksussa pilvessä ja ulkona on lähes kuin yöllä. Elämme sääolojen suhteen ihmeellisiä aikoja, ja kun lämpötila yhä kohoaa, niin millaista onkaan tulossa.

Re: Joulusää

Lähetetty: Pe Marras 30, 2018 8:53 pm
Kirjoittaja Jouluenkeli
Ei meilläkään ole kuin vähän lumipölyä maan pinnalla. Ei voi lumeksi sanoa.

Harmi, kun Kittilän Sirkasta on poistunut se kelikamera, jossa oli Levin risteyksen kuusi. Levi-Marketin katoltakaan ei tule enää kuvaa.

Mutta täältä voi katsella lunta ja revontulia. https://flycam.panomax.com/enontekio?r= ... 5&tl=99923 Eipä näytä sielläkään paljon lunta olevan.....

Re: Joulusää

Lähetetty: Pe Marras 30, 2018 9:52 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Jouluenkeli kirjoitti:
Pe Marras 30, 2018 8:53 pm
Mutta täältä voi katsella lunta ja revontulia. https://flycam.panomax.com/enontekio?r= ... 5&tl=99923 Eipä näytä sielläkään paljon lunta olevan.....
Kiva linkki! Mutta onpa kyllä uskomattoman vähälumista Enontekiölläkin. :shock: On tämä vähän masentavaa. Täälläkin rapaa vain enää. Onneksi ensi viikolla pitäisi sataa luntakin.

Re: Joulusää

Lähetetty: La Joulu 01, 2018 2:37 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Ensimmäinen joulusään ennuste meteorologeilta on rohkaiseva!! Kuva

Re: Joulusää

Lähetetty: Ke Joulu 05, 2018 7:51 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Forecan blogin spekulaatiota: Alle kolme viikkoa aattoon – valkea vai musta joulu?
Nyt on kyllä meteorologien lausunnot mediassa olleet niin toiveikkaita, ja Forecan ennusteet vielä paremman näköisiä, että johan tässä alkaa epäuskoisena ja uskoa, että sieltähän saattaa tulla valkea joulu!
Kuva

Re: Joulusää

Lähetetty: To Joulu 06, 2018 7:01 am
Kirjoittaja Tunturisusi
Kirjoitinpa kerrankin kommentin Forecan sääblogiin - mutta se hyväksytään vasta virka-aikana. Ainakin tänne Oulun korkeudelle tulee valkoinen joulu, kun maa on valkoisena jo nyttenkin.

Re: Joulusää

Lähetetty: Ma Joulu 10, 2018 10:20 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Jep, kyllähän ainakin puoli Suomea on ihan varmuudella lumen peitossa, kuten lähes aina. Varmaan Jyväskylästä pohjoiseen ja myös itään tämän vuoden osalta jo aika varma. On tuo tämänkin päivän uutisointi on ihan rohkaisevaa, vaikka meteorologit ovatkin asiaan kuuluvan varovaisia.

Tänään on se päivä, kun jouluaatto näkyy Forecan 15 vuorokauden ennusteessa. Pakkasen puolella näyttäisi olevan koko päivä. :D Toivottavasti sitä lunta nyt alkaisi enemmän sadellakin, koska ilmeisesti sen pysymisestä ei tarvitsisi olla niin huolissaan. 19. päivänä näkyy 10 päivän ennusteessa ihan reippaasti lumisadetta vielä. 8) Accuweather näyttää aatolle nyt miinus kahta ja pilvistä. Jännittävää!

Re: Joulusää

Lähetetty: Ke Joulu 12, 2018 4:00 pm
Kirjoittaja Tunturisusi
Valkoisesta joulusta pitäville hyviä uutisia. Forecan 14 päivän päähän ulottuva ennuste kertoo, että koko maassa on hyvin todennäköisesti valkoinen joulu.

Re: Joulusää

Lähetetty: Pe Joulu 14, 2018 1:39 pm
Kirjoittaja PAKETTINARU
Yllättävää kun miettii miltä syksyllä vielä näytti, mutta kyllä!! ^ Kuva
KuvaKuva
Ai että, kyllä vain hymyilyttää kun katsoo tuota Forecan kymmenen päivän ennustetta, joka lupailee joulunaluspäiville kunnon lumisadetta ja pikkupakkasta, ja viidentoista päivän ennusteen käyrä jatkaa pakkasen puolella koko jouluviikon. :D Kuva Forecan blogissa toppuutellaan vielä innostumasta lopullisesti, mutta tosi hyvältähän tämä nyt näyttää. Jee! Tällä hetkellä lunta on maassa, sanotaanko riittävästi tunnelman kannalta, mutta enemmän saisi kyllä ehdottomasti olla.