Rion Olympialaiset
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Turismo Emilia Romagna


Kilpa-autoilun historiaa

Ensimmäinen nelitahtinen polttomoottori rakennettiin 1883, ja näistä ajoista alkaen ihmisiä on kiinnostanut moottoroitujen ajoneuvojen ja niitä ohjaavien ihmisten keskinäinen kilpailu.

Useimmat tavallisen autoilijan luonnollisina pitämät, turvallisuutta ja ajomukavuutta parantavat autojen rakenneratkaisut ovat ensin syntyneet kilpailukäyttöön, sitten ne on havaittu hyviksi ja siirretty myös sarjatuotantoon.

Kilpa-autoilun historiaa

Ranskalainen markiisi Albert de Dion, autokilpailujen pioneeri kevyellä rattaallaan noin vuonna 1883.

Ranskan markiisi aloitti 1894

Ranskalainen markiisi Albert de Dion (1856 - 1946) voitti kevyellä, höyryvetoisella rattaallaan tiettävästi ensimmäisen autoille järjestetyn kilpailun vuonna 1894 (jossakin lähteessä vuosi on 1884). Tosin, tuomarit hylkäsivät hänen suorituksensa, koska katsoivat, että hänen autonsa ei täyttänyt vaatimuksia vaarattomuudesta, helposta ohjattavuudesta ja edullisista käyttökustannuksista. Niin voittajiksi julistettiin seuraaviksi tulleet Peugeot- ja Panhard-autot.

Bensiinikäyttöiset automobiilit keulille 1895 - keskinopeus 24 km/h

Seuraavaksi ranskalainen päivälehti Le Petit Journal kutsui mekaanisesti liikkuvat ajoneuvot kilpailuun 5 000 frangin palkinnosta. Lähtö tapahtui Pariisista, ja maali oli 126 kilometrin päässä Rouenissa. Voittajaksi julistettiin bensiinikäyttöisellä automobiililla ajanut Gustave Kreutler.

Vuonna 1895 ajettiin 1 200 km pitkä maantieajo Pariisista Bordeauxiin. Tässä kilpailussa osoittautuivat aivan ylivoimaisiksi autot, joissa oli bensiinimoottori.

Voittaja Emile Levassor (1863 - 1897) saavutti Panhard-merkkisellä autollaan keskinopeuden 24 km/h. Tässä samassa kilpailussa tehtiin myös muutenkin autoilun historiaa. Kilpailun merkillisyyksiin kuului Peugeot-auto, jossa oli veljesten André (1853 - 1951) ja Édouard Michelinin (1859 - 1940) suunnittelemat, ilmalla täytetyt renkaat.

Kilpa-autoilun historiaa

Ensimmäinen kilpa-ajorata 1906

Muutamat vakavat onnettomuudet, joissa kömpelöt ajoneuvot tieltä suistuessaan surmasivat katsojia, aiheuttivat sen, että autojen nopeuskilpailut päätettiin siirtää suljetuille radoille.

Ensimmäinen tarkoitusta varten suunniteltu rata, Route de la Sarthe, otettiin käyttöön Ranskan Grand Prix- ajoissa vuonna 1906. Formula 1 -sarjan juuret alkoivat Euroopassa 1920 - 30-luvulla järjestetyissä Grand Prix -autokilpailuissa.

Ensimmäinen Formula 1 kilpailu 1950

Ensimmäistä kertaa Formula 1 -sarjan maailmanmestaruudesta kilpailtiin kaudella 1950. Ensimmäisellä F1-kaudella MM-sarja koostui kuudesta eri puolilla Eurooppaa järjestystä Grand Prix -kilpailusta, joilla oli pitkät perinteet jo ennen toista maailmansotaa järjestetyistä kilpa-ajoista, sekä Yhdysvaltain Indianapolisin osakilpailusta. F1-sarjan alkuvuodet olivat italialaisten Alfa Romeon, ja Maseratin hallintaa, vaikka myös muunmaalaiset valmistajat, kuten ranskalainen Talbot ja brittiläinen BRM kykenivät täysipainoiseen kilpailuun. Kilpailuihin otti osaa myös yksityistallien autoja.

Lyhyin F1-rata Monacossa

Circuit de Monaco, Monacon Monte Carlossa on Formula 1-kisojen lyhyin rata. Radan pituus on hieman vaihdellut vuosien saatossa, mutta lyhimmillään vuosina 1929 - 1979 sillä oli pituutta vain 3,1 km.

Pisin ja vaarallisin F1-rata Italiassa

Pescarassa, Italiassa, kilpailtiin vain yhden ainoan kerran vuonna 1957. Rata, jolla kilpailu käytiin, oli kaikkien aikojen pisin F1-osakilpailun rata, pituudeltaan 25,8 km. Rataa on pidetty myös kaikkien aikojen vaarallisimpana ratana, sillä osa radasta kulki Abruzzi-vuorten jyrkillä reunamilla. Radalla oli myös 6,4 km pitkä suora, sijoitettuna meren rannalle.

Lähteet
Spectrum: Moottoriurheilu
Wikipedia: Formula 1

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat oikealla - Copyright © Paul D'Ambra
Kilpa-autoilun historiaa Kilpa-autoilun historiaa Kilpa-autoilun historiaa
Talbot Lago T26 Grand Sport coupe by Saoutchik 1948
Talbot Lago T26 Grand Sport coupe Saoutchik 1948

Tyylikäs urheiluauto on kuvattu Louwman museossa - Haag, Hollanti, 23.12.2014. Saoutchik oli yhtiö, joka oli erikoistunut tuottamaan korit ja erityisen tyylitellyt muodot ylellisille autoille, joita olivat Talbotin ohella Bugatti, Delahaye ja Pegaso.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuva Copyright © André Ritzinger
*** tunturisusi.com linkit ***