Tunturisuden sivut
Sulttaani ja suosikki
Rakkauden ruusut SULTTAANIN PALATSI - RAKKAUDEN LINNAKE

Sulttaanin palatsi Topkapi oli suunniteltu ja rakennettu puutarhoineen ja haaremeineen rakkauden tyyssijaksi. Tunnelma palatsialueella usein tulvehti tihentynyttä erotiikkaa. Silti, puutteessakin elettiin. Sulttaani makasi haareminsa eräiden naisten kanssa ehkä muutaman kerran elämänsä aikana, loppuajan he joutuivat lojumaan raukeina haaremissa, juoruilemaan, kadehtimaan kauniimpiaan, pelkäämään poikalastensa puolesta, jos heille sellaisia sattui syntymään. Elämä haaremissa oli ainaista kauneuskilpailua, ainaista kateutta naisten välillä.

Rakkauden polkujen kirjo

Eristyneissä oloissa, jossa elettiin ikäänkuin vankilassa, oli ei vain itsestäänselvyys vaan ihan luonnollista, että ystävyys- ja rakkaussuhteet leimusivat myös naisten kesken. Lesbolainen rakkaus kukoisti, vaikkakin islamilaisuuden suhtautuminen homoseksualismiin on kielteinen, koska Koraani tuomitsee tällaisen rakkauden ja siitä voi saada jopa kuolemantuomion.

Mutta kukapa olisi Onnellisuuden portin takana, muurien pimennoissa ollut näkemässä ja todistamassa, mitä siellä tapahtuu. Vain sulttaanit saattoivat nähdä kaiken. Kun tiedetään, miten he kaikin mahdollisin keinoin, haareminsa naisia tirkistellenkin pyrkivät saavuttamaan tyydytystä, iloa ja nautintoa, ei ole vaikeaa ajatella, että he varmaankaan eivät nähneet sitä mitenkään äärettömän pahana, jos he tavoittivat kiiluviin silmiinsä kaksi toisiinsa kiertynyttä, kaunista naisvartaloa. Päinvastoin, varmaankin elostelevimmat ja irstaimmat heistä ovat etsineet juuri näitäkin näkymiä.

Joskus haaremin naiset onnistuivat solmimaan rakkaussuhteita myös palatsin ulkopuolisiin miehiin, mutta ne olivat paljastuessaan kuolemanvaarallisia.

Eunukeilla lienee homoseksuaalinen käyttäytyminen ollut myös enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Vaikka heissäkin oli myös naistenmiehiä, meniväthän heistä jotkut naimisiinkin rakastamiensa naisten kanssa. Ja on syytä muistaa, että sana eunukki ei tarkoita homoseksuaalia.
Lesbotytöt

All rights reserved
*Kuva Copyright
DeviantART/© animeflux

- Used with permission.


Kynttilät paloivat öisin

Vasta haaremiin tulleita neitoja majoitettiin öiksi nukkumaan saleihin, kymmenkunta kuhunkin. Öiksi jätettiin kynttilöitä palamaan ja vielä joku varttuneempi nainen vartioonkin. Näin yritettiin estää epätoivotut lesbolaiset yörakastelut. Niiden katsottiin viilentävän ja tyydyttävän tyttöjen seksuaalista halua, eivätkä he sen jälkeen enää seuraavana päivänä olisi jaksaneet olla yhtä himokkaan vietteleviä sulttaaninsa suuntaan.

Turkintyttö

"Almeh - kylvyn jälkeen" - Jean-Léon Gérôme (1824 - 1904).

Kurtisaanin värikkäisiin vaatteisiin pukeutunut kaunotar piippuineen venyttelee nautinnollisesti itseään kylvyn jälkeen kuivatellessaan. Orientin taiteen tapaan maalaus on täynnä vihjailuja vapaaseen erotiikkaan. Taustalla varjoissa liikkuva, mustiin kaapuihin pukeutunut vanha nainen kuvastelee kaiken katoavaisuutta, kuten myös sitä maallista synkkyyttä ja ahdistusta, joka aina hiiviskelee kauneudenkin kantapäillä.
Rakkautta turkkilaisissa saunoissa

Jos neitosia pyrittiin valvomaan öisin, niin kylpylöissä, turkkilaisissa saunoissa ja altaiden äärillä vallitsi varsin vapautunut meno. Peseytymisen avulla naiset pääsivät varsin läheisiin suhteisiin, eikä kukaan piitannut siitä, mitä tapahtui. Niinpä kylpylöissä pestessä hierottiin ja kyhnytettiin ja kosketeltiin, aivan avoimesti harjoitettiin pitkälle menevää seksuaalista kanssakäymistä ja toisen tyydyttämistä. Ehkäpä erotiikkaa pidettiin kylpytoimituksiin kuuluvana luonnollisena osana, eikä kukaan siitä hämmentynyt saati pahastunut.

Naisille, jotka oli systemaattisesti kasvatettu nautintoihin ja joista monet kuitenkin harvoin, josko koskaan pääsivät sulttaanin vuoteeseen, kylpylä oli oiva tilaisuus nauttia silmillään kauniista vartaloista ja tyydyttää toisiaan. Pestessään ja hieroessaan toisiaan ja tutkiessaan tarkoin merkkejä ensimmäisistä esiin kasvavista karvoista naisista tuli yhtä usein rakastavaisia kuin ystäviä.

Rakastavaiset

"Kesäpäivän viettoa" - Étienne Dinet (1861-1929).

Kuin tuoretta fetajuustoa ja turkkilaista kermaherkkua

Erään sulttaanin sisar aikoi lahjoittaa veljelleen kylpylästä löytämänsä orjattaren, jonka sokaisevaa kauneutta hän kiihottuneena kuvaili näin:

"Hänellä on täydelliset mittasuhteet. Hänen vartalonsa on kuin kristallia, käsivarret kuin kurpitsat, ranteet kapeat. Iho hänellä on sanoinkuvaamattoman hieno! Kuin tuore fetajuusto tai turkkilainen kermaherkku. Ja entäpä väri? Kuin ruusut! Neljäkymmentä kertaa Masallah - Jumala suojelkoon häntä, tuota ihastuttavinta olentoa maan päällä!"
Savua haaremissa
"Tupakalla haaremissa" - ransk. Hippolyte Lazerges (1817 - 1887)
Nuorimpien saalistusta

Bassano de Zara on päässyt tarkkailemaan haaremin naisia kylpylässä ja hän on todennut:

"On yleisesti tunnettua, että tämän pesemis- ja hieromisläheisyyden seurauksena naiset rakastuvat kovasti toisiinsa. Saattaa nähdä toiseen naiseen rakastuneen naisen, ja he ovat kuin mies ja nainen. Olen myös tuntenut kreikkalaisia ja turkkilaisia naisia, jotka nähdessään viehättävän nuoren tytön etsivät tilaisuutta kylpeä hänen kanssaan nimenomaan nähdäkseen hänet alasti ja päästäkseen koskettelemaan häntä."

Tytöt rakastavat

All rights reserved
*Kuva "Sugar eclypse" Copyright © DeviantART/Laskex21 - Laura Martinez
- Used with permission.


Kaikki Babylonian paheet

Myös toinen tarkkailija, Edmondo de Amicis, kertoo havainnoistaan:

"Naisilla on keskenään erittäin tulisia suhteita. He käyttävät samoja värejä, samoja hajuvesiä, tekevät itselleen samankokoiset ja -muotoiset kauneuspilkut ja esiintyvät innokkaasti. Muuan eurooppalainen naispuolinen matkailija väittää, että heidän keskuudessaan harjoitetaan kaikkia muinaisen Babylonian paheita."
Ala Littoria

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuva yllä, sapelitikarin kanssa vaaniva odaliski - Copyright © Flickr/Tom Simpson


Vaarojen täyttämää elämää

Vaikka naiset sulttaanin haaremissa olivatkin usein keskenään mitä parhaita ystäviä ja parhaimmillaan rakkaimpia ja rakastajia toisilleen, niin paljon ikävääkin tapahtui. Pienet klikit johtavine hahmoineen kamppailivat kateellisina vallasta, asemasta haaremin hierarkiassa ja sulttaanin suosiosta. Joskus jonkun sulttaanin suosikiksi pyrkivän tytön kasvot silvottiin, tai ruhjottiin niin, että hän menetti kauneutensa. Eivätkä olleet harvinaisia myös surmatöihin johtaneet välienselvittelyt.

Tyttöjä ajettiin kalliolla takaa ja kiinnisaatuna syöstiin alas kallioilta, tai myrkytettiin hengiltä. Saattoi käydä myös niin, että joku tyttö vain mystisesti katosi. Naiset tappoivat myös toistensa synnyttämiä poikalapsia, jotka olivat äitinsä kanssa aina kaksitoistavuotiaaksi asti, jotta omat pojat pääsisivät paremmin sulttaanin suosioon. Väkivaltaisten yhteenottojen sarja naisten välillä oli loputon. Sulttaanitar Mahidevran silpoi Roxalenan kasvot, sulttaanitar Hurrem kuristettiin, sulttaanitar Bezmialem katosi salaperäisellä tavalla, mitä ilmeisimmin Bosporin aaltoihin...
Tytöt rakastavat

Kirjoittamattomia lakeja

Haaremi saattoi olla vaarallinen paikka sellaiselle, joka ei kyennyt aistimaan oikein paikan henkeä, sopeutumaan ja noudattamaan kaikkia, kirjoittamattomiakin lakeja. Juuri taloon tulleen tytön, olipa hän miten nuori ja kaunis hyvänsä, oli vaarallista edetä välittömästi sulttaanin suosikiksi, sillä siinä tuli samalla vääjäämättä ohittaneeksi monta sellaista, jotka ehkä olivat jo pitkään odottaneet omaa vuoroaan - ja olivat ulkonäöltään huomaamattomampia. Sellaisesta saattoi syntyä koston henki.

Ankaria rangaistuksia

Myös sulttaani rankaisi naisiaan tottelemattomuudesta ankarasti. Kerran eräs tyttö teki vaihtokaupan, hänen piti mennä sulttaanin kanssa vuoteeseen, mutta vuoteeseen ilmestyikin toinen tyttö. Vaihtokaupan tehnyt tyttö teloitettiin heti. Kerran, eräässä epäselvässä tilanteessa sulttaani yritti kuulustella naisiaan, mutta kun asioihin ei tullut selvyyttä, kaikki naiset, lähes kolmesataa, heitettiin säkissä mereen. Tulkoon mainituksi, että yksi heistä pelastui.

Kun sulttaani kuoli, kaikki hänen haareminsa naiset siirrettiin Kyynelten palatsiin, yksinäiseen ja syrjäiseen paikkaan, jossa naiset viettivät loppuelämänsä. Uusi sulttaani tuotti haaremiinsa uudet tytöt ja naiset.
Haaremikaunotar
*** tunturisusi.com linkit ***