Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Jeff Sharp


Tunturisusi Katso ylin kuva kokonaisena.

Heppa

HEVOSLINKIT

Hevostietoa

Hevosia Hevosmaailma - Yli 300 hevosrodun esittelyt ja paljon muuta tietoa.
Hevosia HevosNetti - Laaja hevosaiheinen internet-palvelu kaikille hevosalan ihmisille, niin harrastajille kuin ammattilaisille.
Hevosia Hevostalli.net - tallit, leirit, osto- ja myyntipalvelu, erittäin vilkas keskustelufoorumi.
Hevosia Hevostietokeskus - Suomen Hevostietokeskus ry jatkaa Hevostietokeskuksen toimintaa Kuopion yliopiston kampusalueella sijaitsevassa Studentia -rakennuksessa. Verkkosivuillemme kootaan ajankohtaista tietoa hevosalan eri osa-alueista.
Hevosia Hippolis - Hevosalan osaamiskeskus - Hippoliksen toiminta-ajatuksena on edistää pitkäjänteisesti suomalaisen hevosalan toimintaedellytyksiä olemassa olevaa osaamista ja uutta tietoa hyödyntäen.
Hevosia Sukuposti - Pääosassa sivuston toiminnassa on sukutietokanta, josta löytyy tuhansien hevosten tiedot ja kuvat.
Hevosia Hevonen - Wikipedian perustietopaketti hevosesta.
Hevosia Hevosen evoluutio - Wikipedian perustietopaketti hevosen evoluutiosta.
Hevosia Hevosrodut - Wikipedian perustietopaketti ja esittelyt hevosroduista.
Hevosia Villihevonen - Wikipedian perustietopaketti villihevosesta.

Tyttö ja hevonen

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Rain0975
ratsukko

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ratsukosta yllä Copyright James Gordon


Ravit Ravit

Hevosia Suomen Hannover-yhdistys - Yhdistys mm. edistää ratsuhevoskasvatusta Suomessa yhteistyössä Hannoverliiton ja kaikkien Suomessa toimivien kasvatustahojen kanssa.
Hevosia Suomen Hippos ry - Suomen Hippos ry on raviurheilun keskusjärjestö. Ravikilpailuja järjestetään 43 raviradalla. Kilpailuja ajetaan vuoden lähes jokaisena päivänä. Sivujen linkeissä sadoittain hevoslinkkejä.
Hevosia Suomen Montéohjastajat Ry - Monté eli raviratsastus on ravikilpailu, jossa hevosen ajaja istuu kärryjen sijasta satulassa. Monté-lähdöt ajetaan normaalina totolähtöinä raveissa ja niissä käytetään samoja ravikilpailusääntöjä kuin kärrylähdöissäkin (joitakin eriäväisyyksiä esim. varustuksen osalta on).
Hevosia Suomen Poniraviyhdistys ry - Tervetuloa poniraviurheilun maailmaan! Poniravit ovat mukava koko perheen harrastus, jonka pariin toivotamme uudetkin harrastajat tervetulleiksi!
Hevosia Suomen Ravivalmentajat ry - Suomen Ravivalmentajat ry on päätoimenaan ravivalmennusta harjoittavien yrittäjien edunvalvontajärjestö ja aatteellinen voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Yhdistys on Suomen Hippos ry:n jäsen ja toimii yhdessä Hippoksen, Fintoton ja Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton kanssa valtiovaltaan ja julkishallintoon liittyvissä asioissa.

Yhdistyksiä ja yhteisöjä Yhdistyksiä ja yhteisöjä

Hevosia Suomen Arabihevosyhdistys ry - Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea arabihevosihmisten harrastusta ja yhteistyötä. Yhdistys on arabihevosten omistajille, kasvattajille ja muille kiinnostuneille perustettu yhdistys, joka toimii sekä tietopankkina että yhteydenpitokanavana.
Hevosia Suomen Clydesdale- ja Shirehevosyhdistys ry - Yhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää hevosharrastusta sekä edistää ja tukea hevosharrastustoimintaa Suomessa kiinnittäen erityistä huomiota clydesdale- ja shirehevosrotuihin.
Hevosia Suomen Connemarayhdistys Ry - Yhdistys mm. järjestää rotunäyttelyitä, koulutustilaisuuksia, jäsenmatkoja ym. tapahtumia, sekä palkitsee vuosittain parhaiten menestyneet ponit kilpailuissa sekä näyttelyissä.
Hevosia Hevosjalostusliitot - Suomessa on yhteensä 16 alueellista hevosjalostusliittoa, joiden keskusjärjestö on Suomen Hippos. Liittojen tavoitteena on edistää alueensa hevosjalostusta ja -kasvatusta sekä lisätä jäsenistönsä hevosmiestaitoja.
Hevosia Suomen Irlannincobyhdistys ry - Suomen Irlannincobyhdistys ry aloitti toimintansa vuonna 2002 nimellä Suomen Tinkerhevosyhdistys. Nimi vaihtui tammikuussa 2003. Yhdistyksen päämääränä on edistää irlannincobien kasvatus- ja jalostustoimintaa ja rodun tunnettavuutta ja tietoutta suomessa. Se toimii irlannincob-omistajien ja harrastajien yhteyskanavana ja pyrkii laajentamaan tätä piiriä.
Hevosia Suomen Islanninhevosyhdistys ry (SIHY) - Vuonna 1982 perustettu kansainvälisen islanninhevosjärjestö FEIF:n (International Federation of Icelandic Horse Associations), Suomen Ratsastajainliiton ja Suomen Hippoksen jäsenyhdistys.
Hevosia Suomen New Forest -poniyhdistys - Suomen New Forest -poniyhdistys ry. on vuonna 1990 perustettu rotujärjestö. Yhdistys toimii linkkinä rodun kasvattajien, harrastajien ja rodusta vielä haaveilevien välillä.
Ratsastus Ratsastus

Hevosia Helsingin Ratsastajat ry - Seuran tarkoituksena on edistää hevos- ja ratsastusharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi sitä kunto-, kilpa- tai huipputasolla edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.
Hevosia Kouluratsastuksen Kannatusyhdistys ry KorK - Kouluratsastuksen Kannatusyhdistyksen tarkoituksena on kehittää lajia Suomessa neuvomalla, tiedottamalla, tukemalla rahallisesti sekä järjestämällä tai tukemalla koulutustilaisuuksia ja näytöksiä.
Hevosia Lännenratsastus.fi - Lannenratsastus.fi on nettisivusto, jonne on tarkoitus kerätä tietoa Suomessa järjestettävistä western tapahtumista ja valmennuksista.
Hevosia Suomen Matkaratsastusseura ry SuMaRa - SuMaRa ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ja toimii yhteystyössä muiden seurojen kanssa. Jäsenet voivat siis halutessaan kuulua myös "kotitallinsa" seuraan. SuMaRa:n toimintaan kuuluu sekä matkaratsastuskilpailujen järjestäminen että ratsukoiden valmennustilaisuudet ja lajiin perehdyttävät starttikurssi kuin myös muut tapahtumat.
Hevosia Pohjois-Espoon Ratsastuspolut ry - Pohjois-Espoon Ratsastuspolut ry on perustettu vuonna 2001. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää ratsastusharrastusta ja ratsastuksen harrastusmahdollisuuksia Pohjois-Espoossa.
Hevosia Suomen Ratsastajainliitto ry - Ratsastus, lajit ja kilpailutoiminta, tapahtumat ja koulutus, tallit ja seurat.
Hevosia Suomen ratsastusterapeutit ry - Tietoa suomalaisesta ratsastusterapiasta, ratsastusterapeuttien koulutuksesta sekä lista ratsastusterapeuteista, jotka ovat ratsastusterapeuttien yhdistyksen jäseniä.
Hevosia Ratsastus.net - Hevoset ja ratsastus - harrastus, urheilu, jalostus.
Hevosia Finnish Warmblood - Suomalainen puoliverinen - Toiminnan päätarkoituksena on kehittää suomalaisen puoliveriratsun - Finnish Warmblood FWB, kasvatus- ja jalostustyötä, tukea jäsentensä toimintaa ja edistää heidän taitojaan hevosten kasvattajina.
Hevosia Suomalaiset ratsujalostusoriit - Sivusto pyrkii esittelemään suomalaiseen ratsujalostukseen hyväksytyt oriit kuvin ja mahdollisimman täydellisin tiedoin.
Hevosia Suomenratsut ry SuoRa - Suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.
Hevosia Tampereen Ratsastusseura ry TRS - TRS on Suomen Ratsastajainliiton suurin jäsenseura.
Hevosia Western Riders Finland ry WRF - Lännenratsastus lähti käyntiin Suomessa v. 1990 vierailleen amerikkalaisen rodeon myötä, josta jäi muutama hevonen Suomeenkin. Virallinen toiminta Suomessa alkoi v.1990 perustetun lännenratsastusta tukeneen yhdistyksen Western Riders Finland ry:n (WRF) myötä.
Hevosia Ratsastus - Wikipedian perustietopaketti ratsastuksesta.

Yhdistyksiä ja yhteisöjä Yhdistyksiä ja yhteisöjä

Hevosia Suomen Paint Hevosyhdistys SPHY - Finnish Paint Horse Association ry - Yhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää paint-hevosharrastusta sekä edistää ja kehittää paint-hevoskilpailutoimintaa Suomessa.
Hevosia Suomen Quarterhevosyhdistys ry SQHY - Suomen Quarterhevosyhdistys on Amerikan Quarterhevosyhdistyksen (AQHA) kansainvälinen alayhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Quarterhevosten etujärjestönä Suomessa. Yhdistys pyrkii tekemään Quarterhevoset tunnetuksi Suomessa, sekä lisäämään kaikkien rodusta kiinnostuneiden ja rodun parissa työskentelevien tietotaitoa.
Hevosia Suomen Russ-ponien Ystävät ry - Tämä alkujaan Ruotsista, Gotlannin saarelta, kotoisin oleva poni palvelee tänä päivänä luotettavana ratsastuskouluponina, ketteränä valjakkoponina, nopeana raviponina, taitavana este- ja kouluponina - rakkaana ystävänä kaikenikäisille.
Hevosia Suomen Shetlanninponiyhdistys ry - Suomen Shetlanninponiyhdistys ry on perustettu vuonna 1989. Sen tarkoituksena on edistää suomalaista shetlanninponikasvatusta ja kehittää sekä jalostaa suomalaista shetlanninponikantaa rodun alkuperämaan periaatteiden ja rotumääritelmän mukaan ottaen huomioon rodun eri käyttötarkoitukset ratsu-, valjakko- sekä raviponina.
Hevosia Suomenhevosliitto ry - Suomenhevosliiton tavoitteena on lisätä kansallisomaisuutemme, suomenhevosen, arvostusta monikäyttöisenä yleisrotuna ja tukea sen säilymistä puhtaana alkuperäisrotuna - turvata suomenhevosen asema raviurheilun rikkautena. - lisätä suomenhevosen kilpailumahdollisuuksia yhdessä pohjoismaisten kylmäverirotujen kanssa - lisätä yhteistoimintaa suomenhevosjärjestöjen kesken.
Hevosia Suomenpienhevosyhdistys ry - Tietoa suomenpienhevosesta, kasvattajista, jalostukseen tarjolla olevista oreista, myytävistä hevosista, yms.
Hevosia - Suomen trakehner-hevosyhdistys on perustettu elokuussa 2006. Yhdistys pyrkii edistämään trakehner-rodun tunnettuutta, käyttöä ja jalostusta Suomessa.
Hevosia Suomen työhevosseura ry - Seuran tarkoitus: Edistää suomentyöhevosen käyttöä ja arvostusta - edistää maamme luonnonoloihin sopeutuneen alkuperäisrodun monimuotoisuuden säilyttämistä - elvyttää työhevosen jalostusta, kasvatusta jatyökäyttöön ottamista - lisätä suomenhevosta koskevaa tietoutta - pyrkiä säilyttämään suomenhevonen puhtaana rotuna - tutustuttaa ihmisiä työhevosen eri käyttömuotoihin myös nykyisessä ympäristössä - säilyttää suomenhevonen Suomen kansallisperinteenä.
Hevosia Suomen Valjas- ja Satulasepät ry - Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Suomessa valjas- ja satulaseppien yhteyselimenä, kohottaa valjas- ja satulaseppien arvostusta, edistää kansainvälisiä yhteyksiä ja toimia yhteyselimenä muihin alaan liittyviin yhdistyksiin. Yhdistys järjestää alan kilpailuja, kursseja ja koulutustilaisuuksia.
Hevosia Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys ry - Yhdistys ajaa Welsh-ponien etuja Suomessa, pitää yhteyttä rodun kotimaahan, julkaisee vuosikirjan vuosittain sekä järjestää erilaisia kursseja ja kilpailuja.

All rights reserved
*Kuva alla Copyright - © Trecpeter
Photo used with permission.
Hevoslinkit
*** tunturisusi.com linkit ***