Tunturisuden sivut
Englanti LUNDYNPONI

Lundynponi (Lundy Pony) elää Lundy-saarella, joka on Englannin kanaalin suurin saari. Saarelta on rannikolle matkaa 19 km ja sillä on 28 vakituista asukasta. Saaren karuissa ja heikosti ravintoa tarjoavissa oloissa tästä ponista on kehittynyt kovissa oloissa selviytyvä ja kestävä. Hyvin vähälukuinen lundynponi on yksi harvinaisimmista brittien poniroduista.

Ponirotu sai alkunsa vuonna 1928, kun saaren silloinen omistaja Martin Coles Harman toi saarelle 34 newforestinponitammaa, kahdeksan varsaa sekä walesinponin B-sektion oriin. Ori kuoli jo vuoden kuluttua saarelle tulostaan, mutta ehti aikaansaada yhden jälkeläisen, joka oli onnekkaasti ori sekin.

Toiseen maailmansotaan mennessä ponien määrä saarella oli jo yli sata. Ponit siirrettiin vuonna 1980 Cornwelliin, jossa rotu jatkoi kehittymistään. Joitakin yksilöitä vietiin myös New Devoniin. Myöhemmin joitakin tammoja ja varsoja on palautettu takaisin Lundyyn.

Lundynponi on rauhallisen ja ystävällisen luonteensa vuoksi mitä oivallisin lastenponi.

Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä vasemmalla Copyright Michael Day
*Kuva yllä oikealla Copyright Ramones Karaoke
*Kuva oikealla Copyright Jack Malvern
Lundynponi
Lundynponit
Villihevonen Lundynponi Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Steve Harris
Lundynponi
Lundynponi
Villihevonen Lundynponi Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright Jack Malvern
*** tunturisusi.com linkit ***