Tunturisuden sivut
Ratsastaja Hevosia ja ihmisiä

Yllä vasemmalla ratsupoliisi Teksasissa.
Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä vasemmalla - Copyright © Flickr/_somaholiday
*Kuva yllä oikealla - Copyright © Flickr/Dana
Kohtaamisia
Villihevonen Kohtaamisia Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/stupidmommy
Silityksiä
Villihevonen Hevonen hoitajineen Coloradossa Arabianhevonen All Rights Reserved
*Kuva Copyright Dana
Photo used with permission.
SILITETÄÄN HUISKITAAN HIEROTAAN

Hevosta kosketetaan, taputellaan ja silitellään usein tervehdittäessä. Tällainen tervehtiminen on hyvin suositeltavaa, sillä hevoset rentoutuvat, kun niitä taputellaan. Taputtelu ja silittely myös vahvistaa ihmisen ja hevosen välistä suhdetta. Varsinaisia hevosen hoitotoimia ovat huiskiminen ja hieronta.

Villihevonen Huiskiminen

Huiskiminen on monissa maissa tärkeä osa hevosen hoitoa. Huiskiminen on eräänlaista kaulan, selän ja takaosan lihasten rytmikästä hierontaa, joka muistuttaa paljon vihtomista saunassa.

Huiskimiseen tarvitaan heinistä tai kauranoljista tehty huiska. Heinistä punotaan pitkä köysi, joka solmitaan niin, että toiseen päähän muodostuu tiukka huiska. Hevosen huiskintaa harrastavissa maissa myydään nykyisin myös valmiita, yleensä nahasta tehtyjä huiskia.

Villihevonen Hieronta

Hevosta hierotaan ennen kaikkea lihasten verenkierron tehostamiseksi, mikä puolestaan edistää ravinnon ja hapen kulkeutumista kehon kaikkiin soluihin. Hieronta ja käden kosketus voivat myös auttaa hermostoa tasaantumaan. Hieronta luo ihon välityksellä suoran yhteyden ihmisen kädestä hevosen aivoihin.

Hevonen voi kosketuksen myötä muuttua luonteeltaan positiivisemmaksi. On paljon esimerkkejä vaikeasti käsiteltävistä, pelokkaista tai aggressiivisista hevosista, jotka vähitellen, hieronnan myötä ovat jättäneet pahat tapansa.

Kuva oikealla, kohtaaminen kadulla - Kosice, Slovakia - 23.6.2005.

Arabianhevonen All rights reserved
*Kuva oikealla Copyright © Jan Dudas
Photo used with permission.
Tervehdys hevoselle
Silitetään ponia
Silitetään paraatissa porukalla ponia. Aspen, Colorado, USA. Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Glenn Parker
Silitetään hevosta
Tervehdys hevoselle. Dallas, Texas, USA. Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright shriak
Tyttö silittää ja pitää aloillaan työhevosta Hollannissa - kuva oikealla.

Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva oikealla Copyright Henk Kosters
Silitetään hevosta ja pidellään aloillaan
Belgiantyöhevosia ja tyttö
Tyttö silittää hevosta Ontariossa, Kanadassa. Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright daMongMan
Tyttö ja hevonen
Hevonen on saanut porkkanan ja saa silityksenkin. Virginia, USA. Arabianhevonen All rights reserved
*Kuva Copyright © ~ashleymorganphotography~
Photo used with permission.
Silityksiä
Hevonen saa silityksiä ihailijoiltaan - St Stithians College, Founders' Day, Johannesburg, Etelä-Afrikka - 6.6.2009. Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Andrew Ashton
Silityksiä
Hevonen saa silityksiä ihailijoiltaan - Vieux-Québec, Kanada - 31.7.2010. Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Alain Cloutier
*** tunturisusi.com linkit ***