Tunturisuden sivut
Villihevonen Ruotsin kuninkaallinen ratsuväki ja ratsupoliisit - Ruotsin kansallispäivä 6.6.2015

Eturivissä tummemmissa virkapuvuissaan neljä ruotsalaista ratsupoliisia, takana seuraa Ruotsin kuningashuoneen kuninkaallinen ratsuväki.
Park Police Horse Mounted Unit
Kuvassa yllä ratsupoliisit - San Francisco, Kalifornia, USA 23.2.2017.

Arabianhevonen Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Frank Schulenburg


Hevonen RATSASTAJIA VIRKAPUVUISSA

Hevoset Ratsuväki
Hevoset Univormuja
Hevoset Ratsupoliisi
Hevoset Eksoottisia poliisiratsuja


Kings Troop Royal Horse Artillery

Kuvassa yllä, naispuolinen sotilas Englannin kuningashuoneen ratsuväestä, Kings Troop Royal Horse Artillery. Englannin kuningattaren syntymäpäivän juhlaparaati 4.6.2016.

Arabianhevonen Creative Commons
Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Kings Troop Royal Horse Artillery, Copyright © Defence Images


Kuninkaallisia ratsukoita ja hevosvaljakoita

Hevosia Alankomaat
Hevosia Englanti
Hevosia Espanja
Hevosia Ruotsi
Hevosia Tanska
The Life Guards

Arabianhevonen Creative Commons
Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Englannin kuningashuoneen henkivartija, Copyright © CAPTAIN ROGER FENTON 9th.WEST MIDDLESEX VRC. 1860


Kuvassa on punaiseen tunikaan pukeutunut henkivartija, joten hänen ratsuväkirykmenttinsä on The Life Guards.

Villihevonen Englannin kuningashuoneen ratsastava henkivartiosto - The British Household Cavalry - Punaiset ja siniset henkivartijat

Englannin kuningattaren kuninkaalliset henkivartijat ovat Brittiläisen armeijan sotilaita, jotka kuuluvat sotilaallisesti organisoituun ratsuväkirykmenttiin. Kuningatarta suojelevista henkivartiorykmenteistä viisi marssii jalan, ja kaksi toimii ratsailla, erityisesti erilaisissa, kuninkaallisissa juhlaparaateissa ja seremonioissa.

Ratsastavat henkivartijat - The British Household Cavalry - muodostavat kaksi eri rykmenttiä: The Life Guards (Henkivartijat) ja The Blues and Royals (Siniset ja Kuninkaalliset). Henkivartijoiden viittamaista pukua kutsutaan tunikaksi. Asuun kuuluu hopeinen kypärä, jonka korkeasta huippuosasta roikkuu viuhka hevosenjouhia.

Nämä kaksi henkivartiorykmenttiä on helppoa erottaa toisistaan seremoniallisten juhla-asujensa väreistä. The Life Guards pukeutuu punaisiin tunikoihin ja heidän kypäriensä päällä oleva töyhtöviuhka on valkoinen. The Blues and Royals pukeutuu sinisiin tunikoihin ja heidän kypäriensä päällä oleva töyhtöviuhka on punainen. Molempien osastojen sotilailla on valkoiset, nahkaiset ratsastushansikkaat ja mustat ratsastussaappaat, jotka on vahvistettu miekaniskujen varalta. (Wikipedia: Household Cavalry)
Tunturisuden sivut
Villihevonen United States Park Police

United States Park Police (USPP) on yksi Yhdysvaltain liittovaltion vanhimmista, virkapukuisista poliisiorganisaatioista. Poliisiorganisaation toimialueena ovat National Park Service'n alaiset Yhdysvaltain liittovaltion kansallispuistot, erityisesti Washingtonissa, San Franciscossa ja New Yorkissa. Näissä kolmessa kaupungissa partioivat USPP:n ratsupoliisit.

USPP:n ratsupoliisiosasto perustettiin vuonna 1934 ja se on siten yksi Yhdysvaltain vanhimmista ratsupoliisiorganisaatioista. USPP:n ratsupoliisit ovat yleisesti poliisitaitojensa vuoksi korkeasti kunnioitettuja. Heitä käytetään mm. puistoissa järjestettyjen mielenosoitusten järjestyksen pidossa ja näihin tehtäviin heidät kuljetetaan tarvittaessa myös muihin liittovaltion kansallispuistoihin.
Kuvassa 24.4.2014 tyttö on seisahtunut katselemaan jalkautuneita ratsupoliiseja ja varmaankin erityisesti näiden hevosia.

Arabianhevonen All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Tony Quinn
Photo used with permission.


Luonnonpuistomaisissa maasto-oloissa ratsupoliisit ovat hyvin tehokkaita ja usein soveliaampia, kuin motorisoidut poliisivoimat. Puistoissa on ratsupoliiseja varten myös erityisiä ratsastuspolkuja.

USPP:n ratsupoliisit käyvät kouluttamassa eri poliisilaitosten ratsupoliiseja, sekä myös armeijan ja eri tiedusteluelinten osastoja, erilaisissa seminaareissa ja koulutustapahtumissa. (Wikipedia: United States Park Police)
*** tunturisusi.com linkit ***