Juhannus
Astrologi

ALANKO ASTROLOGIKSI?!

Astrologi on edelleen tänäkin päivänä hyvin arvostettu ja kunniakas arvonimi, oppiarvo ja ammatti. Kun näemme, tosin varsin harvoin, jonkun nimen alla lehdessä arvonimen astrologi, kiinnitämme hänen sanomaansa heti suurta huomiota. Astrologi on jo sanana sellainen, että se sävähdyttää ja saa mielenkiinnon heräämään.

Astrologeilla ammattikuntana on takanaan pitkät ja hyvin kunniakkaat perinteet. Ihmiskunnan suurimmat hengen jättiläiset, kuten Tyko Brahe (1546 - 1601), Galileo Galilei (1564 - 1642), Johannes Kepler (1571 - 1630), Pierre Gassendi (1592 - 1655), Isaac Newton (1642 - 1727) ja John Dee (1527 - 1608) ovat muun työnsä ohessa toimineet myös astrologeina. Vaikka heidän tasolleen kukaan nykypäivän astrologeista ei ehkä voikaan päästä, niin he kuitenkin osoittavat ja viitoittavat sitä tietä, jolla astrologit kulkevat ja jolle päästäkseen täytyy nähdä paljon vaivaa. Mitään lyhyttä oikotietä arvostetuksi astrologiksi ei ole olemassa.

Harrastus vaiko ammatti

Useimpien ihmisten suhde astrologiaan on se, että he harrastavat astrologiaa, enemmän taikka vähemmän. Astrologiksi pyrkiväkin voi ajatella astrologin uraa joko harrastuksena, muun työnsä ohessa - tai mikä ettei, myös päätyönään. Päätoimiseksi astrologiksi haaveilevan on kuitenkin tiedostettava se tosiasia, että vaikeuksiakin on horisontissa odotettavissa.

Kukaan tuskin tulee koskaan tarjoamaan astrologille töitä. Liki ainut mahdollisuus saada tuloa astrologina, on toimiminen yksityisyrittäjänä. Siinä taas toimivat monenlaiset yrityselämän lait. Sinun täytyy astrologina saada asiakkaita, ja se taas edellyttää sitä, että sinut tunnetaan ja sinulla on mainetta - ja että ylipäänsä maksavia asiakkaita on olemassa. Kannattaa siten huolekkaasti tutustua alaan, jotta tietää, mihin on ryhtymässä. Ehkäpä parasta olisi päästä hetkeksi keskustelemaan jonkun oikean astrologin kanssa.

Astrologiaa voi pitää myös eräänlaisena elämänkatsomuksena ja tapana hahmottaa maailmaa. Joten olipa astrologina sitten sivutoiminen harrastaja, taikka päätoiminen astrologi - on pohjimmiltaan kuitenkin kyse samasta asiasta.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva vasemmalla, hyvin nuori astrologi, Copyright © Max Stotsky
Urania
Urania

Urania on kreikkalaisessa mytologiassa tähtitieteen ja tähdistä ennustamisen muusa eli runotar.
Uranian välineistöön kuuluvat maapallo ja vaarna, joka on itse asiassa harppi. Katseensa Urania luonnollisestikin suuntaa öiselle tähtitaivaalle.
Astrologian opiskelu Suomessa

Suomen Astrologinen Seura ry. on laatinut tutkintovaatimukset, jotka astrologiksi pyrkivän on läpäistävä. Seura järjestää sekä kirjalliset että suulliset tentit astrologiasta.

Moninaisten vaatimusten ohessa astrologille asetetaan myös ikävaatimus: Henkilö on perehtynyt vakavaan (aurinkomerkkiastrologiaa perusteellisempaan) astrologiaan yli 7 vuoden ajan ja täyttänyt 28 vuotta. Perusteena tälle on se, että astrologiksi pyrkivä ihminen tarvitsee omaa elämänkokemusta pystyäkseen sisäistämään ja ymmärtämään sitä suurta kirjoa erilaisia elämänasenteita ja luonteenpiirteitä, joita ihmisissä esiintyy.

Astrologian erilaiset seurat ja yhteisöt, sekä astrologit järjestävät myös säännöllisesti astrologian koulutusta, luentoja ja esitelmiä - ja niihin voi tutustua Astro.fi-sivuilla.

Suomen Ammattiastrologit ry järjestää kaiken aikaa uusia kursseja ja tapahtumia. Heidän sivuiltaan löytää myös paljon perustietoa astrologiasta.
Astrologia Suomen Ammattiastrologit ry

Astrologian opiskelu ulkomailla

Astrologiaa voi opiskella ulkomailla mitä erilaisimmin tavoin. Myös eräissä yliopistoissa oppiaineena on astrologia. Jos suunnittelet astrologian opiskelemista ulkomailla, joudut itse ottamaan selvää näistä mahdollisuuksista.
Astrologi
The Rosette Nebula
The Rosette Nebula

Kuin ruusuna hehkuu valtaisa kaasu- ja tähtisumupilvi, 5 000 valovuoden etäisyydellä meistä. Ruusun keskellä loistaa joukko nuoria tähtiä. Nuorimmat niistä ovat vain muutaman miljoonan vuoden ikäisiä. Tämän taivaan punaisen ruusun voi nähdä pienellä teleskoopilla Yksisarvisen (Unicorn, Monoceros) suunnalla.
*Kuva Copyright © Brian Davis/NASA
Astrologia
*** tunturisusi.com linkit ***