Juhannus
Härkä

HÄRKÄ 20.4. - 20.5. (Uusi 13.5. - 21.6.)

"Kauneudentajuinen konservatiivi"

Härän aforismi: "Mikä ei tapa, se vahvistaa". - Friedrich Nietzsche

Härän luonteenpiirteitä ovat itsepäisyys, liiallinen turvallisuuden ja ylellisyyden tarve.

Sosiaalisuus ja muiden huomioon ottaminen jäävät auttamatta toiselle sijalle mikäli turvallisuus tai omaisuus edes näyttäisi olevan vaarassa.

Parisuhdetasolla omistamishalu ja mustasukkaisuus vaikeuttavat harmonisten liittojen syntymistä.

Seksuaalisesti Härkä on ehdottomasti yksi eroottisimmista merkeistä. Fyysinen kosketus on Härälle lemmenlurituksia tärkeämpi merkki rakkaudesta.

Maanläheinen, aistillinen, konkreettinen, omistava, tuottava, hidas, perusteellinen, säilyttävä, järjestelmällinen, turvaa etsivä, looginen, keskittävä.

Laatu: Kiinteä.
Elementti: Maa.
Hallitsijaplaneetta: Venus.

Härkä
Härkä
Härkä
Työ

Työ

Härkä on ihmisenä rauhaarakastava ja hitaasti etenevä, ja hakeutuu sen mukaisesti töihinkin. Sutkiksi myyntimieheksi tai kaunopuheiseksi asiakaspalvelijaksi Härkä ei helposti sovellu. Härkä on parhaimmillaan töissä ja tehtävissä, joissa hyvään lopputulokseen vaaditaan hidasta sitkeyttä, hartautta, perusteellisuutta ja nautinnollisuutta. Alaisena Härkä on kuuliainen. Jokaisella viisaalla johtajalla on oikeana kätenään Härkä.

Itsepäiselle ja omaa tahtiaan kunnioittavalle maatyypille, Härälle, sopivat parhaiten itsenäiset ammatit. Härän kaltaiselle parantumattomalle kaunosielulle sopii hyvin myös taiteilijan ura, sillä hän rakastaa sekä musiikkia että kuvataiteita.

Esimiehenä Härkä odottaa alaisiltaan sitä samaa ehdotonta kuuliaisuutta, jota hän itsekin alaisena toteuttaa. Kun Härkä työmaailmassa päättää jotakin, niin sitä päätöstä ei mikään maanittelu tai suostettelu voi enää muuttaa.

Härälle sopivia ammatteja: floristi, kiinteistönvälittäjä, maanviljelijä, pankkiiri, poliitikko, rakennustyöläinen, taiteilija.

Härkä

Salainen haave ja toive

Härkä haluaa turvallisen, onnellisen ja rikkaan elämän ja avioliiton!

Raha

Raha ja terveys

Härkä kerää mielellään haltuunsa kahisevaa. Hän nauttii rahan omistamisesta. Härkä ei kuitenkaan ole mikään Roope Ankka. Härkä rientää rahapussi levällään apuun, jos hän kuulee jonkun ystävän olevan hädässä. Härän sydän on suuri.

Härän perusterveys on hyvä, mutta hänen taipumuksensa nautiskelevaan velttoiluun ja mässäilyyn vaarantavat hänen terveyttään. Jos Härkä sairastuu, hän karttaa nykyaikaisia lääkäripalveluja ja turvautuu mieluusti vanhoihin konsteihin, saunaan, viinaan, vastoihin ja rohtoihin. Jos nämä konstit eivät ole saaneet aikaan kolmen viikon aikana paranemista, vaipuu Härkä vielä masennukseenkin, joka ei ole omiaan edistämään paranemista.

Härkä

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew
Smaragdi

Smaragdi on Härän kivi. Sen nimi smaragdi tarkoittaa "vihreää kiveä". Se voi olla väriltään smaragdinvihreä, kirkkaanvihreä, kellanvihreä tai tummanvihreä.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva smaragdista - Copyright © Rob Lavinsky


Kultarasia

Täyskultainen, timanttikoruille tarkoitettu rasia museon näyttelyssä.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Randall Pugh


Timantteja, kultaa, rahaa ja ylellisyyttä

Härkä varmaankin mielellään omistaisi kuvan kultarasian, täynnä timantteja, koska hän rakastaa ylellisyyttä. Eräät horoskooppimerkit valitsevat joskus erilaisten syiden vuoksi mieluummin rahan, kuin rakkauden. Nämä rahan puoleen kääntyvät merkit ovat usein Härkä, Kaksoset, Leijona, Jousimies ja Kauris - mutta poikkeustilanteitakin on.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Koti luonnon keskellä kaukana kaikesta, siellä, missä on hyvää ruokaa, kaunista ja mukavaa.

Amor

Rakkaus ja erotiikka

Härkä on aistillinen romantikko, joka rakastaa suhteessakin vanhanaikaista kiintymystä ja lämmintä toveruutta. Suhteessa hän etenee hitaasti ja varmasti, varautuneena pettymyksiin. Härälle parisuhteen on sisällettävä paljon rakkautta, hellyyttä ja uskollisuutta. Turvallisuuden- ja pysyvyydenkaipuu ajaa Härän usein jo varsin nuorena avioliittoon.

Hillityn ja sovinnaisen ulkokultauksen alla Härässä asuu melkomoinen seksipeto, joka vetää vastakkaisen sukupuolen edustajia pakottavasti puoleensa. Härällä on hyvin kehittynyt ja voimakas seksuaalinen vietti, mutta turvallisuudentarve pitää huolen siitä, että Härkä ei ajaudu lukuisiin irtosuhteisiin. Härkä on luonteeltaankin niin moralistisuuden ja sovinnaisuuden ruumiillistuma, että sekin jo estää seksihurjastelut.

Härän metalli: kupari.

Härän numero: kuusi.

Härän värit: vaaleansininen, purppura.

Härän päivä: perjantai.

Härän eläimet ja linnut: härkä, lehmä, kyyhky, varpunen, joutsen.

Hallitseva planeetta: Venus.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Rapu
Neitsyt
Kauris
Kalat

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Leijona
Vesimies

Vastakkainen horoskooppimerkki

Skorpioni
Härkä
Härän astronominen kartta vuodelta 1831.
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn

Amorin nuolen lävistämä sydän Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat, Audrey Hepburn - Copyright © oneredsf1


Audrey Hepburn - Härkä - (synt. Audrey Kathleen Ruston, 4. toukokuuta 1929 Bryssel, Belgia - 20. tammikuuta 1993 Tolochenaz, Sveitsi)

Kuuluisiin Härkiin lukeutuu Audrey Hepburn, joka oli englantilais-hollantilainen näyttelijätär. Audrey Hepburn tunnettiin hillittynä ja hienostuneena esiintyjänä; hänestä tuli maailman johtavia tyyli-ikoneja.
Härkä

Orson Welles - Härkä - (6. toukokuuta 1915 Kenosha, Wisconsin - 10. lokakuuta 1985 Hollywood, Kalifornia)

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja. Wellesin debyyttiohjaus Citizen Kane (1941) lienee yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista elokuvista.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © John McNab


Härkä

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Tom Magliery
Härkä

Kuningatar Elisabet II - Härkä - (s. 21. huhtikuuta 1926 Lontoo)

Muotokuvassa prinsessa Elisabet seitsemänvuotiaana. Maalarina toimi Philip de László, 1933. Elisabetista tuli Britannian kuningatar, Elisabet II 6.2.1952. Hän on myös viidentoista muun kansainyhteisömaan valtionpäämies.

Härkä Tunnettuja Härkiä

Esko Aho, Janne Ahonen, Mikko Alatalo, Anna Eriksson, Marianne Harjula, Pedro Hietanen, Veikko Huovinen, Ville Itälä, Antti Jokinen, Erkki Junkkarinen, Matti Jurva, Einari Ketola, Harri Kirvesniemi, Maki Kolehmainen, Arja Koriseva, Jorma Kääriäinen, Samppa Lajunen, Veikko Lavi, Matti Lehtinen, VeePee Lehto, Helena Lindgren, Paavo Lipponen, Maria Lund, Anneli Mattila, Lena Meriläinen, Arto Paasilinna, Pate, Krisse Salminen, Wilma Schlizewski, Gösta Sundqvist, Martti Syrjä, Ari Vatanen, Laura Voutilainen, Heidi Willman, Lauri Ylönen.

Cher, Frank Capra, Bono, Billy Joel, Sigmund Freud, Stevie Wonder, Jerry Seinfeld, kuningatar Elisabet II, Bing Crosby, Vladimir Lenin, Enrico Caruso, Adolf Hitler, Al Pacino, Barbra Streisand, Jay Leno, Jerry Seinfeld, Andie Macdowell, Jessica Lange, Ryan O'Neal, Saddam Hussein, Adolf Hitler, Andre Agassi, Michelle Pfeiffer, Audrey Hepburn, Karl Marx, Harry Truman, Fred Astaire, Salvador Dali, Orson Welles, Katharine Hepburn, George Lucas, Dennis Rodman, Henry Fonda, Janet Jackson, Pjotr Tsaikovski, Emilio Estevez, Pierce Brosnan.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Dublin
Dublin - yksi Härän kaupungeista

Yksi Härän kaupungeista on Dublin, Irlannin pääkaupunki - kuva yllä. Muut Härän kaupungit ovat Palermo, Italiassa Sisilian suurin kaupunki, Sisilian autonomisen alueen pääkaupunki ja Palermon maakunnan pääkaupunki - sekä St. Louis Missourissa, Yhdysvalloissa.
Palermo
Palermo - yksi Härän kaupungeista.
St. Louis
St. Louis eli Saint Louis - yksi Härän kaupungeista.
*** tunturisusi.com linkit ***