Juhannus
Jousimies Jousimies

Jousimies

JOUSIMIES 22.11. - 21.12. (Uusi 17.12. - 20.1.)

"Hyväntahtoinen hölösuu"

Jousimies on ikuinen etsijä ja seikkailija, joka tarvitsee jatkuvasti uusia haasteita ja tavoitteita pysyäkseen hengissä.

Jousimies ei voi pysähtyä nauttimaan saavuttamastaan menestyksestä, sillä hänelle tekeminen ja etsiminen on saavutettua tulosta tärkeämpää.

Jokapäiväisessä elämässä hänet tunnetaan totuuksien lahjomattomana laukojana, joka ei kuvia kumartele vaan sanoo rumatkin asiat niin kuin ne on.

Laaja-alainen, ulospäinsuuntautunut, sosiaalisesti tietoinen, kantaa ottava, aatteellinen, ideologinen, suureellinen, hävytön, dramaattinen, mielipidettä muokkaava, uskoa luova.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Tuli.
Hallitsijaplaneetta: Jupiter.

Jousimies
Työ

Työ

Tuumasta toimeen toteaa Jousimies, joka on toimelias, ahkera ja aikaansaava ihminen. Hän on energinen ja kunnianhimoinen, eivätkä villit hevosetkaan (joita hän usein rakastaa) voi estää häntä pääsemästä tavoitteeseensa. Jousimiehellä on tiedonjano ja kyky omaksua helposti uusia asioita, joidenka avulla hän pääsee pitkälle ja on eturintamassa, pioneerina tunkemassa työmaailmankin rajaseuduilla.

Työporukassa Jousimies on kaikkien keskellä aurinkoinen tarmonpesä, rehti ja rehellinen. Jousimies on työn sankari. Jos Jousimies alkaa urheilijaksi, hänestä tulee huippu, sillä hänen kilpailuviettinsä ja liikunnallisuutensa antavat oivat eväät.

Jousimiehelle sopivia ammatteja ovat eläinlääkäri, hevostenhoitaja, kilpaurheilija, kustantaja, opettaja, saarnaaja, valmentaja, viihdetaiteilija, yhteiskuntatieteilijä.

Jousimies

Salainen haave ja toive

Jousimies haluaa muuttaa maailmaa!

Raha

Raha ja terveys

Jousimies haluaa elää suurellisesti ja tarvitsee siihen paljon rahaa. Rahan kanssa hän on kuitenkin tuhlari ja elää, kuin rahaa riittäisi rajattomasti. Jousimies ei silti palvo rahaa, vaan arvostaa enemmän ansiokkaasta työstään saamiaan kiitoksia, mitaleita, kunniakirjoja ja muita kannustuksia. Kauppamiehenä rehti ja hyväntahtoinen Jousimies ei menesty. Jousimies on aina valmis auttamaan hätääkärsiviä.

Pelurina ja nopanheitossa Jousimies on Onnettaren suosikki ja varsinainen Hannu Hanhi. Harrastuksissa Jousimies ei koskaan anna rahanpuutteen estää mitään, ja johonkin tärkeään ostokseen taikka matkaan löytyy aina rahaa.

Jousimiehen terveys joutuu usein uhatuksi siksi, että häntä riivaa jonkinmoinen itsetuhovietti. Kaikenlaiset onnettomuudet ovat arkipäivää.
Turkoosi

Turkoosi on Jousimiehen kivi.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Ulkona, liikekannalla.

Amor

Rakkaus ja erotiikka

Jousimies on tyypillinen poikamiesten ja vanhojenpiikojen merkki. Jousimies ei nimittäin mielellään uhraa vapauttaan avioliiton alttarille. Jousimiehelle sopivan elämäntoverin ominaisuuksia ovat itsenäisyys, älyllinen uteliaisuus ja hyvä itsetunto.

Jousimies ei ole eläinradan merkeistä kaikkein intohimoisimpia. Koska Jousimiehessä on aina jotakin alkukantaista ja koska hän pitää luonnosta, oikea paikka kohdata rakkaus ja rakkain hänelle on hiljainen erämökki kaukana tuntureilla tai saaristossa. Hunajaa tihkuvan taustamusiikin voittaa Jousimiehen mielestä luonnosta kuuluva itikan ininä taikka lehtokurpan huutelu.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivun yläreunassa, Astrolabi, New York Metropolitan Museum of Art - Copyright © Charles Tilford
*Kuva vasemmalla ylhäällä - Copyright © Mirona Iliescu
*Kuva turkoosista - Copyright © Rob Lavinsky
*Kuva vasemmalla alhaalla - Copyright © Tom Magliery


Jousimiehen metalli: tina.

Jousimiehen numero: kolme.

Jousimiehen värit: taivaansininen, violetti.

Jousimiehen päivä: torstai.

Jousimiehen eläimet ja linnut: tammahevonen, leijona, yksisarvinen, kotka, riikinkukko, paratiisilintu.

Hallitseva planeetta: Jupiter.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Oinas
Leijona
Vaaka
Vesimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Neitsyt
Kalat

Vastakkainen horoskooppimerkki

Kaksoset
Jane Fonda - Jousimies - (s. 21. joulukuuta 1937)

Kuuluisiin Jousimiehiin lukeutuu yhdysvaltalainen kahdesti Oscar-palkittu näyttelijä, kirjailija, tuottaja ja poliittinen aktivisti, Jane Fonda. Vuonna 1960 Jane Fonda teki debyyttinsä valkokankaalla elokuvassa Tytöt pitävät pitkistä pojista. Hänen vastanäyttelijänään oli silloin Anthony Perkins.

Jane Fondan isä on yhdysvaltalainen näyttelijä Henry Fonda.

Jane Fonda

Amorin nuolen lävistämä sydän Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © RV1864
*Kuva oikealla - Copyright © fervent-adepte-de-la-mode
Jane Fonda
Jousimies
Tunnettuja Jousimiehiä

Sirkka-Liisa Anttila, Maria Drockila, Juha Eirto, Seppo Hovi, Hugo Häkkinen, Olli Jokinen, Hannu Jortikka, Markus Kajo, Ismo Kallio, Viktor Klimenko, Mauno Koivisto, Paula Lehtomäki, Arvi Lind, Metsätähti, Pasi Nurminen, J.K. Paasikivi, Reino Paasilinna, Helena Petäistö, Keke Rosberg, Jaakko Ryhänen, Arja Saijonmaa, Mika Salo, Sipe Santapukki, Hanna-Maria Seppälä, Jean Sibelius, Rita Tainola, Tommy Taberman, Tunturisusi, Ville Valo, Eva Wahlström, Pepe Wilberg.

Joe DiMaggio, Noel Coward, Mark Twain, Winston Churchill, Brad Pitt, Emily Dickinson, Frank Zappa, Walt Disney, Billy the Kid, John F. Kennedy, Jr., Tina Turner, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Woody Allen, Bette Midler, Britney Spears, Ozzy Osbourne, Jeff Bridges, Marisa Tomei, Little Richard, Teri Hatcher, Jim Morrison, Kim Basinger, Kirk Douglas, Teri Garr, Frank Sinatra, Nostradamus, Ludvig van Beethoven, Jane Austen, Don Johnson, Christina Aquilera, Steven Spielberg, Daryl Hannah, Kiefer Sutherland, Jane Fonda.
Jousimies

Emily Dickinson - Jousimies - (10. joulukuuta 1830 – 15. toukokuuta 1886)

Yhdysvaltalainen kuoleman, kärsimyksen ja menetyksen runolija, josta on sanottu, että hän oli ensimmäinen merkittävä naiskirjailija, jolla oli mahdollisuus korkeampaan koulutukseen. Vaikkakin on todettava, että hän ei käyttänyt tätä mahdollisuuttaan, vaan jätti opiskelunsa kesken.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Amherst College Archives
Jousimies

Kirk Douglas - Jousimies - (9. joulukuuta 1916 Amsterdam, New York)

Yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka on ollut tähtenä monissa elokuvahistorian maineikkaimmissa filmeissä ja joka oli jämerine olemuksineen kuin luotu westerneihin.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © classic film scans
Budapest
Budapest

Yksi Jousimiehen kaupungeista on kuvan Budapest - Unkarin pääkaupunki - muut Jousimiehen kaupungit ovat Toledo ja Toronto.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © downbeat
*** tunturisusi.com linkit ***