Juhannus
Kaksoset Kaksoset

Kaksoset

KAKSOSET 21.5. - 21.6. (Uusi 21.6. - 20.7.)

"Vaihtelunhaluinen hurmuri"

Kaksonen on älyllinen ja liikkuva kaupunki-ihminen, jolla on suuri sopeutumiskyky, valpas mieli ja paljon levotonta kyselevää uteliaisuutta.

Ilmaisu on hyvin sujuvaa ja vapaata.

Oppimiskyky on hyvä kuten myös apinointikyky.

Kaksosen tehtävä on välittää tietoa maailmalle.

Jos asiat jumiintuvat tulee vilkkaasta Kaksosesta hermostunut kakara, joka ei ota enää mitään vastuuta mistään.

Monipuolinen, mentaalinen, nokkela, liikkuva, sopeutuva, nuorekas, utelias, tiedottava, tietoa välittävä, vaihteleva, pinnallinen, hetkellinen.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Ilma.
Hallitsijaplaneetta: Merkurius.

Kaksoset
Työ

Työ

Kaksonen on rakastettu työtoveri ja mainio työntekijä silloin, kun hän voi oikeassa ympäristössä ja sopivassa työssä toteuttaa itseään. Parhaimmillaan tämä vikkeläliikkeinen ja sujuvasanainen Merkurius-tyyppi on ammateissa, joissa hän voi hyödyntää kielellisiä lahjojaan ja sosiaalisia taitojaan.

Hopeakielisenä myyntimiehenä Kaksonen hurmaa ja myy kuin kultakurkku ja kylvää ympärilleen ideoita markkinavelhojen tapaan. Hän on myös syntyjään sanavalmis reportteri, nopeaotteinen matkaopas tai säihkyvä show-ihminen. Jos Kaksonen ei jostakin syystä jaksa puurtaa työn kimpussa kaiken aikaa, hän käyttää osan ajastaan hyödyllisempään, kuten asioidensa järjestelyyn ja sydämien murskaamiseen. Vaikka Kaksonen on lahjakas, häneltä usein puuttuu kunnianhimoa ja pitkäjänteisyyttä. Tästä syystä hän harvemmin kohoaa yhteiskunnan tikapuilla hyvin korkealle. Kaksonen ei sitä kuitenkaan itse murehdi, sillä hänelle elämä kokemuksineen on tärkeämpää, kuin onnistunut uraputki.

Sopivia ammatteja: esiintyvä taiteilija, kirjailija, lentäjä, lentoemäntä, stuertti, luennoitsija, matkaopas, myyntimies, opettaja, toimittaja.

Kaksoset

Salainen haave ja toive

Kaksoset haluaa olla ihmiskunnan eturintamassa!

Raha

Raha ja terveys

Kaksoselle sopii hyvin vanha kaunis laulu, että tili tuli tili meni, sillä rahat eivät ehdi homehtumaan hänen käsissään. Hän haluaa nauttia ja elää iloisesti ja se taas vaatii huoletonta ja iloista rahankäyttöä. Käteisen puute ei koskaan haittaa Kaksosen tahtia! Visa vinkuu ja lomaluotto paukkuu!

Koska Kaksonen elää kaiken aikaa kiihkeästi ja kuin ylikierroksilla, voivat hänen hermonsa joutua joskus ylirasitukselle.

Akaatti

Akaatti on Kaksosten, mutta myös Vaa'an voimakivi.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Naapureiden seurassa ja kaikkialla siellä, missä ihmiset kokoontuvat juoruilemaan, kuten kirjakaupoissa ja museoissa.

Amor

Rakkaus ja erotiikka

Rakastetut Kaksosella vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja voipa heitä olla yhtä aikaakin useampia. Jos Kaksonen kohtaa hengenheimolaisensa, seuraa siitä päättymätön ilotulitus.

Positiivisuudestaan huolimatta Kaksonen itse on tuulella käyvä, ja siksi hän voi olla parisuhteessa varsin vaikea ja oikullinen. Hän voi hyvin nopeasti ja yllättävästi kyllästyä.

Kaksonen ei ole mestari lämpimän hellyyden ja tulisen romanttisuuden aloilla. Hän pilailee, leikittelee, flirttailee ja on jatkuvasti äänessä lakanoidenkin välissä. Varsinaisesti villiksi Kaksosen saa keltaisella värillä ja mantelin tuoksulla.

Kaksosten metalli: elohopea.

Kaksosten numero: viisi.

Kaksosten väri: keltainen.

Kaksosten päivä: keskiviikko.

Kaksosten eläimet ja linnut: koira, orava, käärme, papukaija, hemppo, kotka, peippo.

Hallitseva planeetta: Merkurius.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Oinas
Leijona
Vaaka
Vesimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Neitsyt
Kalat

Vastakkainen horoskooppimerkki

Jousimies
Anastasia Nikolajevna Romanova - Kaksoset - (18.6.1901 - 17.7.1918)

Kuuluisiin Kaksosiin lukeutuu Venäjän suuriruhtinatar, Anastasia Nikolajevna Romanova. Hän oli Venäjän keisari Nikolai II:n ja keisarinna Aleksandran nuorin tytär ja toiseksi nuorin kaikista lapsista, Aleksein jälkeen.

Anastasia oli kaunis ja viehättävä lapsi. Hän oli myös älykäs ja lahjakas. Eräs henkilö totesi, että Anastasialla oli enemmän henkilökohtaista viehätysvoimaa, kuin hän oli koskaan tavannut yhdelläkään lapsella. Anastasia itki harvoin, hänellä oli positiivinen elämänasenne. Kerran hänen tätinsä Olga läimäytti häntä jonkin kujeen päälle poskelle. Eipä Anastasia silloinkaan itkenyt, vaan juoksi kasvot tulipunaisina ja ääntäkään päästämättä omiin oloihinsa, pois typerästi käyttäytyneen tätinsä läheltä.

Anastasia Nikolajevna Romanova

Käytökseltään Anastasia oli oikea villikko ja tuhmurityttö, pikkupaholainen, poikatyttö ja kauhea lapsi, enfant terrible. Hän rikkoi toistuvasti kaikki mahdolliset asetetut taikka kuvitellut rajat. Hän oli hyvin omapäinen. Hän oli viisas, mutta samalla viekas ja osasi luiskauttaa läpi oman tahtonsa, ennen kuin kukaan oikein huomasikaan, mitä tapahtui. Kaikenlaisten kepposten suunnittelu oli jo pienestä pitäen hänestä hyvin hauskaa ja myöhemmin hän sai kepposiinsa mukaan perintöruhtinaankin.

Hän kompastutteli palvelijoita virittelemiinsä ansoihin ja kipusi joskus korkealle puuhun, eikä suostunut tulemaan maaniteltunakaan alas. Anastasiakin oli ominut isänsä tarkan kyvyn huomioida ja arvioida muita ihmisiä, mutta hän toi sen julki omalla tavallaan. Hän huomasi kaikista ihmisistä näiden hassut piirteet, ja oli erittäin taitava matkimaan niitä.

Erään kerran päivällisillä, joilla oli korkea-arvoisia vieraita, kuten kenraaleja ja amiraaleja, vieraat alkoivat käyttäytyä varsin vaikeasti. Syyksi selvisi se, että pöydän alla, pöytäliinan suojaamassa piilossa konttaili nelivuotias Anastasia, nipistelemässä vieraiden jalkoja. Tsaari huomasi pienen syyllisen, veti hänet pellavatukasta esille ja tyttöä toruttiin ankarasti.

Näistä tohuistaan Anastasia sai kotonaan toistuvasti erilaisia kurinpidollisia, lempeitä rangaistuksia, jotka vain kiihdyttivät hänen intoaan. Hänen sanottiin tuhmuudessa ja kepposten keksimisessä olleen luontainen nero.

Venäjän viimeinen tsaari Nikolai II, hänen vaimonsa ja heidän viisi lastaan surmattiin Jekaterinburgissa heinäkuun 17. päivän vastaisena yönä vuonna 1918.

Amorin nuolen lävistämä sydän All rights reserved
*Kuvat - Copyright © VelkokneznaMaria
Used with permission.


Akaatti

Kaksosten kivi akaatti on kvartsin pienikiteinen, usein geodien muodossa esiintyvä läpikuultava raidallinen kalsedonimuunnosmuoto. Akaateista löytyy valikoima eri värejä, joten maallikko ei helposti tunnista tätä kivilajia. Kuvassa on keskeltä kahtia sahattu akaatti, jonka pinta on kiillotettu.
Anastasia Nikolajevna Romanova Anastasia Nikolajevna Romanova
Kaksoset
Tunnettuja Kaksosia

Eeva Ahtisaari, Pentti Arajärvi, Viivi Avellan, Marco Bjurström, Arto Bryggare, Stig Fransman, Kristiina Halkola, Kristiina Halttu, Satu Hassi, Laila Hietamies, Raimo Ilaskivi, Kisu Jernström, Paula Koivuniemi, Lea Laven, Marika Makaroff, Georg Malmsten, Carl Gustaf Emil Mannerheim, Juhani Markola, Anne Mattila, Timo T.A. Mikkonen, Mike Monroe, Paavo Nurmi, Ritva Oksanen, Ville Peltonen, Pirkka Pekka Petelius, Sani, Pekka Sauri, Eva-Riitta Siitonen, Tarja Smura, Juhani Tamminen, Janne Tulkki, Ben Zyskowicz.

Anastasia Nikolajevna Romanova, Che Guevara, Sandra Bernhard, Miles Davis, kuningatar Victoria, Bill Moyers, Alanis Morissette, Clint Eastwood, Joe Namath, Bob Hope, John F. Kennedy, Jack London, Conan Doyle, Jules Verne, Naomi Cambell, Joan Collins, Bob Dylan, Priscilla Presley, Brooke Shields, ruhtinas Rainer, Marilyn Monroe, Alanis Morissette, Tony Curtis, Marky Mark, Björn Borg, Prince, Liam Neeson, Michael J. Fox, Elisabeth Hurley, George Bush (vanhempi), Tim Allen, Steffi Graf, Boy George, Courtney Cox, Helen Hunt, Barry Manilow, Dean Martin, Nicole Kidman.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivun yläreunassa, kaksoset vasemmalla - Copyright © Sean Molin
*Kuva sivun yläreunassa, kaksoset keskellä - Copyright © Kris Kesiak
*Kuva sivun yläreunassa, kaksoset oikealla - Copyright © Thomas Druyen
*Kuva vasemmalla ylhäällä - Copyright © Mirona Iliescu
*Kuva akaatista - Copyright © Jon Zander
*Kuva sahatusta akaatista - Copyright © James St. John
*Kuva vasemmalla alhaalla - Copyright © Tom Magliery
Kaksonen

Marilyn Monroe - Kaksonen - (1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia - 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia)

Yhdysvaltalainen filmitähti, yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista näyttelijöistä. Hänen elokuviaan olivat sellaiset, kuin Herrat pitävät vaaleaveriköistä, Kuinka miljonääri naidaan, Piukat paikat ja Kesäleski.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Copyright © 1950sUnlimited
*Kuva alla Copyright © oneredsf1


Härkä

Sarah Blanche Sweet - Kaksonen - (18.6.1896 - 6.9.1986)

Yhdysvaltalainen mykkäfilmiaikakauden filmitähti.
Kaksonen

Clint Eastwood - Kaksonen - (s. 31. toukokuuta 1930 San Francisco)

Yhdysvaltalainen, neljällä Oscarilla palkittu näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja. Hän on uransa aikana näytellyt noin 80 elokuvassa. Westernien voittamaton supertähti.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © James Vaughan
San Francisco
San Francisco lokakuussa 2016

Yksi Kaksosten kaupungeista on kuvien San Francisco - Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa sijaitseva kaupunki - muut Kaksosten kaupungit ovat Brugge, Cordoba ja Lontoo.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright © Alexander Komlik
San Francisco
*** tunturisusi.com linkit ***