Juhannus
Kauris

KAURIS 22.12. - 19.1. (Uusi 20.1. - 16.2.)

"Vakavamielinen vitsiniekka"

Kauriin aforismi: "Sinulle annettiin elämä; on sinun velvollisuutesi ja oikeutesi ihmisenä löytää elämäsi aikana jotakin kaunista, vaikka kuinkakin vähän". - Elizabeth Gilbert

Parisuhteessaan Kauris on hyvin velvollisuudentuntoinen ja valmis tekemään paljon töitä perheensä hyväksi.

Usein myös kotiin lapsia hoitamaan jäävä Kauris onnistuu kasaamaan itselleen niin valtavan määrän päivittäisiä pakkorutiineja ettei perheelle ja lapsille jää lainkaan aikaa.

Kauris on laatunsa mukaan käytännöllinen, rationaalinen, rakentava ja kurinalainen.

Asiallisuus ja muodollisuus heijastuvat kaikessa käyttäytymisessä.

Asiallinen, työteliäs, järkevä, organisoiva, käytännöllinen, viileä, kurinalainen, periaatteellinen, kärsivällinen, kuivakka, tunteeton, järjestelmällinen ja looginen.

Laatu: Johtava.
Elementti: Maa.
Hallitsijaplaneetta: Saturnus.

Kauris
Kauris
Kauris
Työ

Työ

Ujosta ja vaatimattomasta ulkokuorestaan huolimatta Kauris on itsepäinen ja kunnianhimoinen, ollen eläinradan sinnikäs kiipijätyyppi. Kauriin elämää säätelevät useammin määräykset tai velvollisuudentunto kuin voimakkaat tunnekokemukset. Työssään Kauris on vankkumaton, hän tietää, osaa ja hallitsee, eikä aiheuta koskaan esimiehelleen päänsärkyä isottelemalla tai kiukuttelemalla.

Kauriiseen voi luottaa. Hän tekee työnsä aina hyvin ja ajallaan. Kaurista ei tarvitse vahtia, sillä Kauris vastaa työssään itse niin laadusta kuin aikataulustakin. Kauris pyrkii työsuorituksessaan täydellisyyteen, vain se takaa hänelle rauhalliset yöunet. Silloinkin, kun muut työntekijät kahvittelevat ja juoruilevat, puurtaa Kauris työnsä kimpussa.

Kauriit ovat tervejärkisiä ja maanläheisiä ja useat heistä päätyvät valtiollisiin tai kunnallisiin toimiin. Kaurista tunnollisempaa virkamiestä ei ole olemassakaan. Johtajana Kauris on vaativa, mutta aina oikeudenmukainen.

Sopivia ammatteja: arkkitehti, opettaja, pankkivirkailija/pankinjohtaja, poliitikko, presidentti, sotilas, talousjohtaja, lakimies, tutkija, valtion virkamies.

Kauris

Salainen haave ja toive

Kauris haluaa olla perheensä, ystäviensä ja koko maailman ihailema!

Raha

Raha ja terveys

Kauris on varsin säntillinen, jollei peräti nuuka rahankäytössään. Hän tekee edullisia ostoksia, eikä tuhlaa turhaan vaan suosii kohtuullisuutta. Kun Kauris useinkin onnistuu saamaan varsin hyvinpalkatun työn ja hänellä on taipumusta saituuteen, on siitä seurauksena, että hänellä yleensä aina on sukan varressakin pahan päivän varalle jotakin.

Kauriin kolme suurinta intohimoa, työ, työ ja työ, kuormittavat vahvaakin yksilöä ja tästä voi tulla joskus ylirasitusta. Kauriin sietokyky on kuitenkin poikkeuksellinen, ja työnarkomaniastaan huolimatta hän porskuttaa ja elää vanhaksi kuin Metusalem.

Kauris

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew
Hematiitti

Hematiitti (kuvassa) on toinen Kauriin kivistä, toinen on onyksi. Hematiitti saa nimensä siitä, että kun kiveä hiotaan, jäähdytysneste muuttuu verenpunaiseksi. Kreikan kielen sana "hema" tarkoittaa verta. Hematiitin viirun värit ovat tummanpunainen tai kirsikanpunainen. Hematiitin värejä ovat musta, mustanharmaa ja ruskeanpunainen. Hematiitti oli antiikin aikoina verenvuodolta suojaava amuletti. Sitä on käytetty myös surukoruna. Raitainen onyksi on ollut myös mukana amuleteissa, onnea tuovana kivenä ja sillä on siten taianomaisia voimia.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva hematiitista - Copyright © Rob Lavinsky


Viihtyisin ja paras ympäristö

Hyvä työpaikka, urbaani ympäristö täynnä kulttuuria ja tyyliä ja kaikki sellaiset paikat, jotka tarjoavat haastetta.

Amor

Rakkaus ja erotiikka

Kauris on juuri niitä tapauksia, joissa ulkokuori pettää. Hän näyttää asialliselta ja hillityltä, hyvin pidättyväiseltä, vaikka onkin itse asiassa varsin kuuma pakkaus. Parisuhteessa Kauris on hallitseva osapuoli ja vetelee lankoja huomiota herättämättä. Kauris on se, joka sanoo viimeisen sanan.

Vaikka Kauris vaikuttaa ihmisenä etäiseltä ja itsevarmalta, jolla jo kaikki on, niin sisimmässään hänellä on haavoittuvuutta ja hän haluaa tuntea itsensä rakastetuksi. Hän saattaa kokea hylätyksi tulemisen pelkoa ja tästä voi aiheutua tilapäistä masennusta. Rakkaudessaan Kauris on kauniisti vilpitön ja huolehtivainen. Rakkautta hän osoittaa mieluummin pienillä, arkisilla asioilla kuin suurella tunteella ja paatoksella. Kauriin rakkaudenosoitusten huippua edustavat valmiiksi tehdyt aamiaisleivät ja lämmitetty sauna. Kun Kauris on keittänyt kumppanilleen uudet, ihanat tilliperunat ja kuulee sen jälkeen olevansa tunteeton ja kylmä, ei Kauris voi tällaista millään käsittää ja loukkaantuu syvästi.

Viileä ulkokuori ja intohimoinen sisus tekevät Kauriista jännittävän kumppanin.

Kauriin metalli: lyijy.

Kauriin numero: kahdeksan.

Kauriin värit: pikimusta, lyijynharmaa, musteensininen, tummanvihreä.

Kauriin päivä: lauantai.

Kauriin eläimet ja linnut: koira, norsu, vuohi, karhu, pöllö, haukka.

Hallitseva planeetta: Saturnus.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Härkä
Neitsyt
Skorpioni
Kalat

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Oinas
Vaaka

Vastakkainen horoskooppimerkki

Rapu
Kauris
Kauriin astronominen kartta vuodelta 1831.
Carole Landis

Carole Landis - Kauris - (1. tammikuuta 1919 - 5. heinäkuuta 1948)

Carole Landis oli amerikkalainen näyttelijä ja filmitähti, joka kuoli 29-vuotiaana, tarkoituksellisesti itse tehtyyn huumeiden yliannostukseen - eli itsemurhaan.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © oneredsf1


Tarja Halonen

Tarja Halonen - Kauris - (s. 24. joulukuuta 1943 Helsinki)

Tarja Halonen oli Suomen tasavallan yhdestoista presidentti vuosina 2000 - 2012 ja samalla ensimmäinen naispuolinen presidentti Suomessa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Bokmässan
Kauris

Humphrey Bogart - Kauris - (25. joulukuuta 1899 New York City, New York - 14. tammikuuta 1957 Los Angeles, Kalifornia)

Yhdysvaltalainen teatteri- ja elokuvanäyttelijä, yksi oman aikansa suurimmista ja tunnetuimmista filmitähdistä. Hän tuli tunnetuksi 1930-luvun gangsterielokuvissa, joista ensimmäinen oli Kivettynyt metsä (1936). Myöhemmin hänestä kehittyi loistava draamanäyttelijä, ja hän esiintyi eräissä tuon ajan parhaimmista elokuvista, joita olivat Maltan haukka (1941), Casablanca (1942) ja Kirjava satama (1944). Viimeksi mainitussa hän esiintyi ensi kertaa tulevan vaimonsa Laureen Bacallin kanssa. Bogart sai Oscarin parhaasta näyttelijäsuorituksesta elokuvassa Afrikan kuningatar (1954).

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Fr. Dougal McGuire


Kauris

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Tom Magliery
Marion Davies

Marion Davies - Kauris - (3. tammikuuta 1897 - 22. syyskuuta 1961)

Kuuluisiin Kauriisiin lukeutuu yhdysvaltalainen näyttelijä Marion Davies. Marion työskenteli ennen elokuvauraansa mallina ja tanssityttönä. Hän oli mukana sekä mykkä- että äänifilmeissä.

Kauris Tunnettuja Kauriita

Remu Aaltonen, Petteri Ahomaa, Lenita Airisto, Ture Ara, Harri Haatainen, Tony Halme, Tarja Halonen, Tapio Heinonen, Heidi Herala, Harri Holkeri, Kari Hotakainen, Kai Hyttinen, Raimo Inkinen, Timo Jutila, Reijo Kallio, Veeti Kallio, Leena Kaskela, Piia-Noora Kauppi, Heidi Kyrö, Kari-Pekka Kyrö, Juha Lind, Vesa-Matti Loiri, Tamara Lund, Pirkko Mannola, Tomi Markkola, Antero Mertaranta, Rosa Meriläinen, Tony Montana, Laura Närhi, Susanna Penttilä, Jonna Pirinen, Henry Saari, Kari Salmelainen, Jonna Tervomaa, Linus Tornwald, Piitu Uski, Tero Vaara, Martti Vainio.

Paracelsus, Edgar Allen Poe, Cary Grant, Clara Barton, Henri Matisse, Henry Miller, Stephen Hawking, David Bowie, Mao Tse Tung, Mary Tyler Moore, Joan Baez, Carlos Casteneda, Albert Schweitzer, Jim Carrey, Humphrey Bogart, Isaac Newton, Joan of Arc, Benjamin Franklin, Martin Luther King Jr., Richard Nixon, Paul Doumer, Sadi Carno, Ricky Martin, Howard Hughes, Annie Lennox, Louis Pasteur, Gerard Depardieu, Mary Tyler Moore, Denzel Washington, Val Kilmer, Anthony Hopkins, Mel Gibson, Diane Keaton, Chuck Berry, Sherlock Holmes, Nicholas Cage, Elvis Presley, Rod Stewart, Kristie Alley, Muhammad Ali, Kevin Costner, Janis Joplin, Edgar Allen Poe, Federico Fellini.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Delhi
Delhi - yksi Kauriin kaupungeista

Yksi Kauriin kaupungeista on kuvan Delhi Intiassa - kuvassa Delhin vaurasta puolta - muut Kauriin kaupungit ovat Bryssel ja Mexico City.
Bryssel
Bryssel - yksi Kauriin kaupungeista.
Mexico City
Mexico City - yksi Kauriin kaupungeista.
*** tunturisusi.com linkit ***