Juhannus
Neitsyt Neitsyt

Neitsyt

NEITSYT 23.8. - 22.9. (Uusi 24.8. - 23.9.)

"Pikkutarkka askeetikko"

Neitsyt on kriittinen ja keskittynyt elämän olosuhteiden parantamiseen.

Hän on elämää ja asioita arvioiva tyyppi, erittelevä, yksityiskohtainen ja kirjaimellinen.

Neitsyt pyrkii toiminnan tehokkuuteen, vikojen ja puutteiden ja häiriöiden poistamiseen.

Neitsytmäisiä heikkouksia ovat liiallinen kriittisyys, pikkumaisuus ja saivartelu.

Tunteiden tukahduttaminen on myös tyypillistä Neitsyttä.

Tehtävä- ja työkeskeinen, huolekas ja huolestunut, tarkka, analyyttinen, rajoittunut, asiallinen, pätevä, keskittynyt, tunteellisesti viileä tai estoinen.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Maa.
Hallitsijaplaneetta: Merkurius.

Neitsyt
Työ

Työ

Hyvämuistisena ja oppivaisena Neitsyt usein hankkii itselleen hyvän koulutuksen. Neitsyen pää on kyllä kuin partaveitsi, mutta suurta neroutta siinä tavataan harvemmin, koska häneltä puuttuu tarvittava määrä herkkyyttä ja intuitiivisuutta. Työntekijänä Neitsyt on luotettava, älykäs ja vastuuntoinen vailla vertaa. Tunnontarkkana hän ruoskii itsensä lisäksi myös muita yhä parempiin tuloksiin. Kriisin hallintatehtävissä Neitsyt loistaa. Erityisen tarkkuutensa ja matemaattisten lahjojensa vuoksi hän on insinöörinä taikka kirjanpitäjänä pistämätön.

Sopivia ammatteja: insinööri, kemisti, kirjanpitäjä, kriitikko, proteesimestari, savenvalaja, terveydenhoitaja, miniatyyrien tekijä, tiedemies, mikroskooppien testaaja.

Neitsyt

Salainen haave ja toive

Neitsyt haluaa rakastaa ja olla rakastettu!

Raha

Raha ja terveys

Neitsyt ei hirveästi perusta maallisesta mammonasta, eikä ahnehdi lisää rahaa. Hän on säästäväinen pihiyteen ja itaruuteen asti, ja on siksi aina varsin hyvissä varoissa pienemmilläkin tuloilla.

Neitsyt on puhtausintoilija maanisuuteen saakka, ja siksi yleensä välttää kaikki pöpöt ja virukset. Työnarkomaniansa ja pikkutarkkuutensa vuoksi Neitsyt voi kärsiä unettomuudesta ja lievistä hermosto-oireista.
Jade

Jade on Neitsyen kivi.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Koti ja eläinten seura sekä luonto. Sellainen ihmisjoukko, jolla on voimaa ja jossa voi olla mukana edesauttamassa.

Amor

Rakkaus ja erotiikka

Neitsyet ovat enemmän järki- kuin tunneihmisiä, ja siksi he harvemmin rakastuvat kiihkeän sokaistuneesti.

Neitsytnaiset voivat näyttää hyvin hillityiltä ja pidättyväisiltä, mutta se on vain ulkokuoren näyttämää harhaa. Neitsyet ovat susia lammasten vaatteissa. Rakastunutta Neitsyttä eivät pidättele sodat eivätkä myrskyt. Hän on rakkaudessaan kiihkeä ja täysin estoton. Tosin, täysin hillitöntä seksielämää Neitsyt paheksuu, mutta jos hän siihen joskus itsekin sortuu - niin sehän on vain elämää. Likaa Neitsyt paheksuu kaikessa, myös rakkaudessa. Neitsyen romanttisimpiin muistoihin liittyvät aina ja ehdottomasti, viktoriaanisesti vastasilitetyille tuoksuvat pielukset.

Neitsyen metalli: platina.

Neitsyen numero: viisi.

Neitsyen värit: merensininen, keltainen, jadenvihreä.

Neitsyen päivä: keskiviikko.

Neitsyen eläimet ja linnut: orava, kukko, harakka, papukaija.

Hallitseva planeetta: Merkurius.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Härkä
Rapu
Skorpioni
Kauris

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Kaksoset
Jousimies

Vastakkainen horoskooppimerkki

Kalat
Anne Francis

Anne Francis - Neitsyt - (16. syyskuuta 1930 - 2. tammikuuta 2011)

Kuuluisiin Neitsyihin lukeutuu Anne Francis, joka oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet muistetaan rooleistaan tieteiselokuvassa Kielletty planeetta (1956) ja televisiosarjasta Hunajapupu (Honey West).

Hän oli 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla mukana suuressa määrässä erittäin hyvin menestyneitä televisioelokuvia ja tv-sarjoja. Tv-sarjoihin, joissa hän esiintyi, kuuluivat sellaiset supersarjat, kuin Lahjomattomat (The Untouchables) ja Hämärän rajamailla (The Twilight Zone). Anne Francis oli mukana myös mm. kahdessa tv-lännensarja Virginialaisen, ja yhdessä tv-lännensarja Rawhiden osassa. Hän vieraili kahdesti myös nuhjuiseen popliinitakkiin pukeutuneen, sikareita sauhuttelevan, Peugeot 403:lla ajelevan, ensivaikutelmaltaan hieman hidasälyiseltä vaikuttavan rikoskomisarion, Columbon sarjassa. Columbokin saavutti kaikkialla ja myös Suomessa suurmenestyksen - ja sen osia esitetään edelleen televisiossamme. Anne Francis on esiintynyt myös muun muassa Alyssa Cooperina menestyssarjassa Dallas.

Luonnollisestikin Anne Francis esiintyi kahdessa tv-sarjan Alfred Hitchcock esittää (Alfred Hitchcock Presents) osassa. Luonnollisesti siksi, että Alfredhan oli ihan heikkona kauniisiin vaaleaverikköihin, jotka ovat päärooleissa hänen tuotannossaan. Alfredin on ollut varmaan hyvin vaikeaa pitää turpeat näppinsä erossa suloisesta Annesta.

Edellä lueteltujen, ja Suomessakin seurattujen tv-sarjojen lisäksi Anne Francis vieraili lukuisissa sellaisissa tv-sarjoissa, joita joko ei ole esitetty Suomessa tai jotka ovat meillä hieman tuntemattomampia.

Anne Francis

Amorin nuolen lävistämä sydän Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivun yläreunassa - Copyright © Mac Vincente
*Kuvat, Anne Francis - Copyright © oneredsf1
*Kuva, Anne Francis joulunaikaan - Copyright © Tom Simpson


Neitsyt Maria

Maria ja Jeesus - William-Adolphe Bouguereau (1825 - 1905)

Neitsyt Maria - ihmiskunnan kuuluisin neitsyt

Neitsyt Maria (myös Maaria sekä Madonna) on kristinuskossa ja islamissa Jeesuksen äiti. Maria on saanut arvonimen Jumalansynnyttäjä kolmannessa ekumeenisessa kirkolliskokouksessa vuonna 431. Raamatun evankeliumien mukaan Mariaa ei hedelmöittänyt mies vaan Pyhä Henki. Myös Koraani ilmoittaa Jeesuksen syntyneen neitseellisesti.
Anne Francis Anne Francis Anne Francis

Kuvissa Anne Francis. Alin kuva elokuvasta Morsian karkuteillä (Elopement 1951).
Neitsyt
Tunnettuja Neitsyitä

Uma Aaltonen, Armi Aavikko, Kirsi Alm, Tuomas Enbuske, Aatos Erkko, Simo Frangen, Rainer Friman, Irwin Goodman, Walton Grönroos, Anna Hanski, Kari Häkämies, Jari Isometsä, Liisa Jaakonsaari, Teijo Joutsela, Urho Kekkonen, Vieno Kekkonen, Kirka, Marja-Liisa Kirvesniemi, Jonna Kosonen, Jukka Kuoppamäki, Sakari Kuosmanen, Kaija Kärkinen, Mikko Leppilampi, Marjatta Leppänen, Johnny Liebkind, Rakel Liekki, Lasse Liemola, Matti Louhivuori, Ami Lovén, Tiina Lymi, Pave Maijanen, Arto Melleri, Irina Milan, Mika Myllylä, Rolf Nordström, Kari Peitsamo, Jukka Puotila, Ville Pusa, Panu Rajala, Petteri Salomaa, Frans Emil Sillanpää, Sinikka Sokka, Kirsi Syrjänen, Karita Tuomola, Wallu Valpio, Juha Veijonen, Paavo Väyrynen, Mika Waltari, Jani Wickholm.

Anne Francis, H. G. Wells, Leonard Bernstein, D. H. Lawrence, Sean Connery, Ingrid Bergman, Oliver Stone, Dorothy Parker, Bruno Bettelheim, Geraldine Ferraro, Julio Iglesias, Ludwig XVI, Paul Bourget, Claudia Schiffer, Sean Connery, Macaulay Culkin, Äiti Teresa, Jason Priestley, Michael Jackson, Cameron Diaz, Rickhard Gere, Lily Tomlin, Keanu Reeves, Buddy Holly, Adam Sandler, Peter Sellers, Hugh Grant, Michael Keaton, Brian De Palma, Lauren Bacall, B.B King, Sophia Loren, Ricki Lake, Stephen King, Larry Hagman.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva vasemmalla ylhäällä - Copyright © Mirona Iliescu
*Kuva jade - Copyright © James St. John
*Kuva vasemmalla alhaalla - Copyright © Tom Magliery
Neitsyt

Ingrid Bergman - Neitsyt - (29. elokuuta 1915 Tukholma - 29. elokuuta 1982 Lontoo)

Ruotsalainen näyttelijä. Bergman oli maailman suurimpia elokuvatähtiä, ja hän filmasi pitkän uransa aikana sekä Hollywoodissa että Euroopassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Julio Zenillo
Neitsyt

Sean Connery - Neitsyt - (s. 25. elokuuta 1930 Edinburgh, Skotlanti)

Skotlantilainen elokuvanäyttelijä, joka monille on se ainut oikea James Bond. Hänelle ovat ominaisia älykkäät, miehekkäät roolit enimmäkseen seikkailu- ja jännityselokuvissa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Johan Oomen
Neitsyt
Pariisi

Yksi Neitsyen kaupungeista on kuvan Pariisi, jonka katunäkymää kuvattu lokakuussa 2016. Muut Neitsyen kaupungit ovat Boston, Heidelberg ja Korintti.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Lukas van Bentum
*** tunturisusi.com linkit ***