Voimakivet
Lukuisten jalo- ja muiden arvokivien käyttö on aloitettu Egyptissä, faaraoiden aikaan, niin myös hematiitin.



Hematiitti eli verikivi. - Kuva Copyright © Stephanie Clifford - Creative Commons.

Hematiitti eli verikivi

Hematiitti eli verikivi on raudan ja hapen yhdiste (Fe2O3). Sana hematiitti on johdettu kreikan sanasta hemos, joka tarkoittaa verta.

Hematiitin värejä ovat mustasta teräksen tai hopeanharmaaseen, ruskeasta punaruskeaan tai punaiseen.



Mustat hematiitit. - Kuva Copyright © MAURO CATEB - Creative Commons.

Hematiitin perusväri on teräksenharmaa, mutta rapautuessaan se muuttuu verenpunaiseksi. Rapautunutta, haurasta hematiittia käytetään väriaineena. Hematiittia esiintyy myös tiiviinä ja punaisena. Eriväristen hematiittien kemiallinen koostumus on sama, mutta niiden kiderakenteet poikkeavat toisistaan.



Hematiitti eli verikivi. - Kuva Copyright © Jan Helebrant - Creative Commons.

Voimakivi hematiitti eli verikivi

Hematiitilla aikaansaatu punainen liitupiirtely on yksi ihmiskunnan historian varhaisimmista. Pinnacle-Point-mies käytti jauhemaista mineraalia ensimmäisen kerran 164 000 vuotta sitten, mahdollisesti sosiaalisiin tarkoituksiin. Hematiittijäämiä löytyy myös haudoista 80 000 vuoden takaa. Varhaiset kivikauden esi-isämme tekivät luolamaalauksiaan hematiittia käytellen. Hematiitti koristeli myös faaraoiden hautoja.

Elba

Elba on saari Italiassa Toscanan rannikolla, 20 kilometrin päässä Grossetosta. Se on Toscanan saariston suurin ja Italian kolmanneksi suurin saari Sisilian ja Sardinian jälkeen. Elban saarelta on löydetty runsaasti hematiittiesiintymiä, joita on louhittu etruskien ajoista lähtien. - Kuva Elbalta Copyright © Ronald Menti - Creative Commons.

Kolmen tuhannen vuoden ajan hematiitti on yhdistetty taikuuteen ja vereen. Sitä käytettiin estämään liiallista verenvuotoa sekä synnytysvuoteessa että taistelukentillä. Maanviljelijät ja taikurit käyttivät sitä suojatakseen itseään kirouksilta ja loitsuilta.

Muinaisilla kreikkalaisilla oli ihan pakkomielle tähän kiveen, ja he antoivat sille nimen Haima, joka vanhassa latinan kielessä on kreikan sana verta.

Intiaanit käyttivät hematiitista jauhettua pigmenttiä väriaineena kasvoillaan, sotamaalauksissaan.

Kautta historian hematiitti on tunnettu kivenä, jolla on suuri parantava voima ja myös kyky toimia kuin suojaavana viittana.

Hematiitti antaa voimaa jaksaa väsymyksen keskellä. Se maadoittaa, saaden tuntemaan olomme turvalliseksi ja pitää tässä hetkessä. Se korostaa tätä hetkeä ja auttaa tekemään asiat juuri nyt.

Hematiittivuori

Hematiitin punaiseksi värjäämiä vuoria on Amerikassa runsaasti, kuva Coloradosta. - Kuva Copyright © James St. John - Creative Commons.

Hematiitti purkaa negatiivisuuden ja estää sinua omaksumasta muiden negatiivisuutta. Se on vahva kivi, joka poistaa arkuutta, lisää itsetuntoa ja selviytymiskykyä sekä lisää myös tahdonvoimaa, luotettavuutta ja luottamusta.

Hematiitti hyödyntää energiatasomme magneettisia ominaisuuksia, ja luo vakaan tasapainon eteerisen hermoston ja fyysisen hermoston välille. Se keskittää energiaa ja tunteita tasapainoon kehon, mielen ja hengen välillä.

Hematiitti auttaa voittamaan pakko-oireita ja riippuvuuksia sekä hoitaa ylensyöntiä, tupakointia ja muita liiallisen nautinnon muotoja.

Tasapainoinen mieli

Hematiitti on "mielen kivi" ja se stimuloi keskittymistä ja tavoitteen hakua, sekä parantaa muistia ja luontaista ajattelua.

Hematiitti palauttaa, vahvistaa ja säätelee verenkiertoa ja auttaa verisairauksissa, kuten anemiassa. Se tukee munuaisia ​​ja uudistaa kudosta. Se myös stimuloi raudan imeytymistä ja punasolujen muodostumista. Kuten se myös hoitaa jalkakramppeja, ahdistusta ja unettomuutta. Hematiitti auttaa myös selkärangan ja koko olemuksen ryhdikkyydessä ja hoitaa murtumia.

Hematiitti on tehokkaimpia kehoa voimistavia ja maadoittavia kiviä. Se auttaa jaksamaan ja saamaan asiat tehtyä.

Hematiitti tasapainottaa auraa ja kaikkia chakroja, sekä avaa meridiaaneja.

Hematiitti on todellinen tietäjän kivi!

Voimakivet Sivuston lähteet.



Hematiitti eli verikivi. - Kuva Copyright © Jan Helebrant - Creative Commons.