Menu
Joulu
Joulukello Alaskan huikeita maisemia - Eva's Cold Shoulder, Kenai Peninsula, Alaska

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.
Alaskan joulupukintalo
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä ja oikealla Copyright © Flickr/Jimmy Emerson


Petteri Punakuono Alaska Joulupukki Alaskassa

Joulupukilla on toimipaikka myös Pohjois-Amerikassa, Alaskassa. Alaskassa, North Pole-kaupungissa, joulupukilla on hieno joulutalo, josta kuvia tällä sivulla. Joulutalon perustivat Con ja Nellie Miller jo 1950-luvulla, joten Alaskassa oltiin näissä merkeissä liikkeellä jo paljon ennen Suomea.

North Polella on oma historiansa, kaupunki sai nykyisen nimensäkin vasta 1950-luvulla. Norh Polea on kehitetty kaupunkina ajatuksella "Where the spirit of Christmas lives year round" - paikka, jossa Joulun henki elää ympäri vuoden. Kaupungin kaduillakin on hyvin jouluisia nimiä: Santa Claus Lane, Snowman Lane, Kris Kringle, Mistletoe, Holiday Rd., Saint Nicholas Drive ja North Star Drive.

Millerin pariskunnan Fairbanksiin vuonna 1949 tullessa heillä oli mukanaan omaisuutta vain 1,40 dollaria käteistä ja kaksi nälkäistä lasta. Mies aloitti kaupanteon, osteli turkiksiakin seudun kylistä ja toimi joulupukkinakin kaiken muun ohessa. Tämä joulupukki oli ensimmäinen, jonka monet seudun lapsista elämässään olivat nähneet.

Millerit rakensivat kauppataloa vuonna 1952, ja tällöin paikalle osui yksi poika, joka oli nähnyt Conin joulupukkina. Niinpä poika kysyikin: "Hei Joulupukki, rakennatko itsellesi uutta taloa?" - Tästäpäs Con Miller saikin idean ja aatteen, että hän tekeekin talosta joulupukin talon, jolle nimeksi oli tuleva "Santa Claus House".

Nykyisin Alaskan joulutaloa ylläpitävät Millereiden lapset, lastenlapset ja mukana ovat ainakin leikkimässä jopa lastenlastenlapset.

Hauskaa joulua Täyden palvelun joulutalo

Joulupukin talo Alaskassa toimii varsin samoin tavoin, kuin joulupukin talot kaikkialla maailmassa. Joulupukki ottaa paikalla vastaan vieraita, joille on järjestettynä monenlaista jouluista nähtävää. Joulukuusia erilaisin teemoin, joulukoristeita, leikkikaluja, suuri hirvi ja suuri jääkarhukin, patsaina, odottavat vierailijoita.

Lähes 60 vuoden ajan lapset eri puolilla maailmaa ovat saaneet halutessaan ikioman kirjeensä, "Santa letter", Alaskan joulupukilta.

Tunturisuden joulusivut Santa Claus House - Alaska

Tunturisuden joulusivut City Of North Pole - Alaska
Alaskan joulupukki

Hauskaa joulua Maailman suurin joulupukki

Alaskan joulupukin talon pihalla on valtava joulupukkipatsas, jota mainostetaan maailman suurimpana. Lasikuidusta veistetyllä joulupukilla on korkeutta 42 jalkaa eli noin 13 metriä. Patsas on valmistettu jo 1960-luvulla, mutta nykyisellä paikallaan se on ollut vuodesta 1983.

Tunturisuden joulusivut Toinen jättipukki on Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa
Alaskan joulupukintalo
Alaskan joulupukintalo
Joulupukintalo Alaskassa Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä Copyright © Flickr/Rosie Rosenberger
Alaskan joulupukintalo
Joulupukintalo Alaskassa Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä ja alla, sekä ylin kuva sivulla Copyright © Flickr/John Corbett
*** tunturisusi.com linkit ***