Joulu
Kuva yllä vasemmalla - tervetulokyltti - The Village of Christmas - Michigan, USA.
Kuva yllä oikealla - infokyltti - Christmas Common - Oxfordshiren kreivikunta, Englanti.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä vasemmalla - Copyright © Robert Ashworth
*Kuva yllä oikealla - Copyright © @markheybo


Christmas on Joulu

Englanninkielinen sana Christmas on suomeksi joulu. Maailmalla, englantia puhuvissa maissa ja erityisesti Yhdysvalloissa on useitakin paikkoja ja kyliä, joiden nimenä on Christmas - Joulu.

Christmas Motel

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Cragin Spring
Photo used with permission.


Michigan Christmas Motel - Christmas, Alger County, Michigan, USA

Algerin piirikunnassa (Alger County) Michiganissa ja siellä kuntayksikössä nimeltään Au Train Township, sijaitsee pieni kaupunki nimeltään Christmas. Tässä kapungissa on motelli, jonka nimi luonnollisestikin on Christmas Motel.

Kentucky Christmas - Lawrence County, Kentucky, USA

Lawrencen piirikunnassa on muinoin sijainnut yhteisö nimeltään Christmas, mutta mitä todennäköisimmin paikka on aikojen saatossa kadonnut.

Arizona Christmas - Gila County, Arizona, USA

Gilan piirikunnassa on muinoin sijainnut yhteisö eli ihan pieni kaupunki nimeltään Christmas. Nykyisin kaupunki on autio, aavekaupunki (Ghost Town). Nimensä Gilan Christmas on saanut siitä, että siellä sijaitseva kuparikaivos (Christmas Mine) avattiin erinäisten mutkien jälkeen juuri joulun aikaan. Kaivos on suljettu jo aikapäiviä sitten. Gilan Christmasissa on ollut oma postitoimistokin, joka on perustettu jo vuonna 1905. Siellä on myös edelleenkin oma hautausmaa, johon on haudattu 54 vainajaa.
Christmas Common

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Henry Elliss


Englannin joulu Christmas Common - Joulukylä - Watlington, Oxfordshire, Englanti

Christmas Commoniin tulijoita pyydetään ystävällisesti ajamaan hiljaa - "please drive slowly".

Christmas Common on pieni kylä Watlingtonin seurakunnassa (Civil parish), Oxfordshiren kreivikunnassa. Kylä on pieni, mutta kyllä sieltä pubi ja ravintolakin löytyy, nimeltään Fox and Hounds.

Kylän jouluisen nimen alkuperää ei tiedetä. Se on voinut syntyä 1600-luvulla Englannin sisällissodan yhteydessä, tai jolloinkin muulloin. Ehkäpä paikalla joskus asui Christmas-niminen perhe.

Utah Christmas City - Joulukaupunki - Utah County, Utah, USA

Utahin piirikunnassa (Utah County) Utahissa on sijainnut pikkuriikkinen joulukaupunki, jossa on ollut huoltoasema ja yksi kauppa. Pienoista mainetta nimensä vuoksi hankkimaan ehtinyt kaupunki tuhoutui ja katosi, valtatien levennyksen yhteydessä. (Utah Education Network eMedia service)

Mississippi Christmas - Bolivar County, Mississippi, USA

Bolivarin piirikunnassa, Mississipin valtatien varrella sijaitsee pieni, hallinnollisesti määrittämätön asuinyhteisö Christmas.
Christmas Reef Mine

Klikkaa kuvaan.

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Steve Swayne
Photo used with permission.


Australian joulu Christmas Reef Mine - Jouluriutan kaivos - Pohjoisterritorio, Australia

Saksalainen kaivosmies Frederick Messau löysi tältä paikalta Australiassa kultaa vuonna 1896. Hän kaivoi kultaa esille vaatimattomilla välineillään ja teki paikalle 7,5 metriä syvän kaivannon. Hän hylkäsi kaivoksensa vuonna 1898, ja siirtyi jatkamaan samaa työtä toiseen, lähellä olevaan paikkaan.

Frederick Messau kuoli vuonna 1913 60-vuotiaana. Kuolinsyynä olivat ne pölyt ja muut epäpuhtaudet, joita hän oli imenyt sisäänsä huonosti tuuletetuissa kaivostunneleissaan.

Christmas Cove
Christmas Cove

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, ylempi - Copyright © Barb & Dean Russ & Williams
*Kuva, alempi - Copyright © Rob Kleine


Maine Christmas Cove - Joululahti - South Bristol, Maine, USA

Englantilainen John Smith tutki ja kartoitti 1600-luvulla Atlantin valtameren rannikkoa niillä seuduilla, jossa nykyisin sijaitsee Maine. Legendan mukaan hän vietti joulun 1614 Rutherford-saaren Joululahdella, antaen täten lahdelle sen jouluisen nimen. Kuitenkaan hän ei voinut olla lahdella enää jouluna, sillä hänen tutkimusmatkansa tuona vuonna päättyi jo lokakuussa.
Christmas Florida
Floridan joulu Christmas - Orange County, Florida, USA

Yhdysvalloissa on useampiakin paikkoja, joiden nimenä on Christmas - eli Joulu. Kuvassa kyltti toivottaa tervetulleeksi Christmasiin Floridassa. Siellä Christmas on erillinen alue, ihan kuin kylä meillä, Orangen piirikunnassa (Orange County). Floridan Christmasissa on yli 1 000 asukasta.
Nimen alkuperä

Joulupäivänä vuonna 1837 sotilaat saapuivat paikalle, ja alkoivat rakentaa linnoitusta, jolle he rakentamisen alkamisen ajankohdan myötä antoivat nimeksi Fort Christmas - Joululinnake. Christmasin postitoimisto aloitti vuonna 1892, eli sen avaamisessa ei turhaan kiirehditty.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Jimmy Emerson, DVM
Christmas Michigan
Michiganin joulu Christmas - Alger County, Michigan, USA

Algerin piirikunnassa (Alger County) Michiganissa ja siellä kuntayksikössä nimeltään Au Train Township, sijaitsee pieni kaupunki nimeltään Christmas. Christmasissa monet viihtyvät vapaa-ajan mökeillään ja sinne tullaan runsaasti myös muualta kaikenlaiseen lomanviettoon, metsästämään, kalastamaan, ajamaan lumikelkoilla ja myös joulun juhlintaan. Asukkaita on noin 400.
Nimen alkuperä

Eräs mies alkoi vuonna 1938 myydä paikalla pienessä tienvarsiliikkeessään itse tekemiään joulukoristeita. Tämä paja on jo aikoja sitten kadonnut, mutta yhteisö on jatkanut monin tavoin kasvuaan. Heinäkuun 8. päivänä vuonna 1966 Michiganin Christmasissa avattiin ensimmäistä kertaa oma postitoimistokin.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Jimmy Emerson, DVM
Christmas Michigan
Michiganin joulu Christmas - Alger County, Michigan, USA

Tervetulokyltti Michiganin Christmasiin.
Christmas Pie
Englannin joulu Christmas Pie Avenue - Joulupiirakkakatu - Normandy, Englanti

Kylä nimeltään Christmas Pie sijaitsee Normandyssa, joka hallintomuodoltaan on Civil parish. Normandysta löytyy katu nimeltään Christmas Pie Avenue - eli siellä vallitsee ikuinen joulu joulupiirakan merkeissä.
Nimen alkuperä

Nimen taustalta löytyy samanlainen selitys, kuin monen muunkin Christmas paikannimen taustalta. Paikalla asui 1600- ja 1700-luvuilla perhe nimeltään Christmas, he olivat seudun johtavia maanomistajia. Piirakkaa tarkoittava sana pie ei tässä yhteydessä alunalkaen ole tarkoittanut piirakkaa, vaan pie tulee sanasta pightle - joka tarkoittaa peltoa (field). Muitakin selityksiä nimen alkuperälle löytyy.

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © xstc
Photo used with permission.
*** tunturisusi.com linkit ***