Joulu
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Melburnian


Australian joulu Christmas Hills - Joulukukkulat - kaupunki Australiassa

Christmas Hills on pikkuruinen, 355 asukkaan kaupunki Victoriassa, Australiassa. Sieltä on matkaa Melbourneen 35 kilometriä.

Jo vuonna 1903 Australiaa esittelevä matkakirja "Australian handbook", esitteli Christmas Hillsin paikkana, joka tarjoaa lomailijalle erinomaiset mahdollisuudet terveyttä edistävään oleiluun. Jo tuolloin kirjassa kerrottiin, että Christmas Hillissä oli kirjastokin, jossa oli 900 nidettä.

Maisema kaupungissa on hyvin kukkulaista. Korkein kukkula One Tree Hill, kohoaa 372 metriä merenpinnan tason yläpuolelle.

Kaupungissa koettiin pieni kultaryntäyskin, alkaen kullan löytymisestä vuonna 1859. 1870-luvulla tapahtui varsinaista kasvua ja kehitystä, kun kaupungissa toimi jo silloin kaksi hotellia, kaksi koulua, postitoimisto ja mekaniikan koululaitos.

Nykyisin kaupungin ydinkeskuskustassa sijaitsevat asuintalot, kaupungintalo, tenniskenttä, ensimmäisen maailmansodan muistopuisto monumentteineen ja palokunnan tilat pensaspalojen varalta. Kilometri keskustasta länteen sijaitsee peruskoulu. Se perustettiin vuonna 1884 ja siinä oli 20 oppilasta vuonna 2014.
Itäinen harmaakenguru

Christmas Hillsin eläimistöön kuuluvat luonnollisestikin myös kengurut, kuten kuvan harmaaisokenguru (Macropus giganteus), kun Australiassa ollaan. Toinen kengurulaji, jonka voi nähdä Christmas Hillsin kukkuloilla, on isovallabi (Wallabia bicolor).

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Md Yusuf Habib Satil
Miten kaupunki sai nimensä

Kukkuloilla eli ja asui vapautettu vanki ja paimen David Christmas. Hän katosi ja eksyi vuonna 1842 mutta hänet onnistuttiin muutaman päivän jälkeen löytämään. Hänen jouluisen sukunimensä mukaan alettiin kukkuloista käyttää Christmas-nimeä.

Melbournelaisten terveysmatkojen kohde

Vuonna 1912 valmistui seudun halki rakennettu rautatie. Sen myötä junat toivat Christmas Hillsiin matkailijoita Melbournesta, nauttimaan puhtaasta ja virkistävästä ilmasta, kuten Christmas Hillsiä jo tuolloin mainostettiin.

Samanlaisena, puhtaana ja virkistävänä luontokohteena Christmas Hills koetaan nykyisinkin. Puhtaudesta viestii jo sekin, että seudulta johdetaan vettä melbournelaisille. Kävijät voivat tehdä piknikkejä, nauttia kauniista näkymistä yli veden ja tehdä vaikkapa kalastus-, purjehdus- ja ratsastusretkiäkin.

Lähteinä
Tunturisuden Joulusivut Wikipedia: Christmas Hills
Tunturisuden Joulusivut Melbourne's Yarra Valley: Christmas Hills
Tunturisuden Joulusivut Melbourne's Yarra Valley: Sugarloaf Reservoir Park
Tunturisuden Joulusivut Monument Australia: Christmas Hills War Memorial
Tunturisuden Joulusivut Victorian Places: Christmas Hills
Sugarloaf
Tekojärvi Sugarloaf

Christmas Hillsin maisemaa hallitsee Sugarloafin tekojärvi. Sillä on pinta-alaa 440 hehtaaria. Se muotoiltiin 1970-luvulla ja oli lopullisesti valmis vuonna 1981. Sen käyttötarkoituksena on tuottaa vettä Melbournen esikaupunkialueille. Sitä hallinnoi ja hoitaa Melbournen vesilaitos.
Tekojärven ympärillä on luonnonpuistoalue, jossa on reittejä seutuun tutustuville kävijöille. Pisimmällä kävelyreitillä on mittaa 15 km.

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Scott
Photo used with permission.
Sugarloaf
Sugarloaf
Sugarloaf
Sugarloafin auringossa

Myös ryhminä patikoidaan ja ihaillaan Sugarloafin maisemia.
All Rights Reserved
*Kuvat - Copyright © Alfred Sin
Photos used with permission.
*** tunturisusi.com linkit ***