Menu
Joulu
Enkelten joulumusiikkia Joulumuori eli joulupukin rouva

Joulumuorin päätyö on keittiössä, jossa hän aputonttujensa kera paistelee monenlaiset herkut, joulutortut ja joulukinkut, leipoopa joululimputkin ja tietenkin keittää joulupuurot. Välillä joulumuorikin ehtii istahtaa ja autella joulupukkiakin lahjatoivomusten lukemisessa ja muussa tärkeässä pukinpajan toimessa ja touhussa. Kuten kuvissa yllä.

Jos on kiirettä joulun alla joulupukilla, niin vähintäänkin yhtä kiireistä on hänen puolisollaan, joulumuorillakin, jonka näkee harvoin istuskelemassa.

Joulumuorin nimityksestä tulee mieleen vanha, kurttuinen ja äkäinen mummonruttu. Mutta kuten erityisesti kuvasta oikealta näkee, joulumuori onkin varsin hehkeä ja pirtsakka simasuu, eli varsin hieno rouva. Joulupukinpaja määrittelee Joulumuorin näin:

"Joulumuori on viisas ja lempeä vaimo, joka näkee, mistä kenkä puristaa. Joulumuori viihtyy Korvatunturilla ja auttaa Joulupukkia tämän työssä. Joulumuorilla on kaunis lauluääni. Hän osaa soittaa monia instrumentteja. Muori viihtyy villasukat jalassa ja antaa Joulupukille joka päivä vähintään yhden pusun. Muori on topakka punaposkinen naishahmo ja hän pysyttelee enimmäkseen Korvatunturilla ja huolehtii talosta sekä tontuista.

Joulumuori on lämmin ja äidillinen, hänen syliinsä lasten on helppo kiivetä. Joulumuori on kiltti jouluäiti, jota on mukava halia. Harvinaisina luppohetkinään muori kaivaa kutimet piirongin laatikosta ja neuloo töppösiä niin tontuille kuin Joulupukillekin. Joulumuori on yhtä sydämellinen ja ystävällinen kuin Joulupukkikin."


Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Loren Javier
Joulumuori
Tonttupojat
En etsi valtaa loistoa Lapset sekä Joulumuori ja Joulupukki Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Roswell Park
Joulutonttu Musta Petteri
Musta Petteri

Musta Petteri ei ole Joulumuorin tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, mutta aika salainen hänkin on, sillä tästä Hollannin tonttutyypistä eivät monet tiedä. Hollannin joulupukin, Sinterklaasin, tontut näyttävät meistä aika eksoottisilta - he ovat Mustia Pettereitä. Lue tarkemmin, miksi he ovat näin nokimustia, KLIK!
Joulupukki
En etsi valtaa loistoa Joulun taikaa

"Joulukseen jokainen kokoo, joulukseen hiirikin säästää."

"Tulispa joulu, et sais yöl syyvä ja kirkoos nukkuu."

"Jouluun asti ovat piijat ja nauriit hyviä."


Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Sdu7cb


Joulukello Just chill out dude!Joulukello

Kuvassa oikealla pojan paidan rintamuksessa lukeva teksti kääntyy suomeksi: Otahan kaveri vain rauhallisesti! Jouluhan on hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa - ja tällainen kehotus sopinee meille kaikille. Varmasti aaton jälkeen myös joulupukille!
Sinterklaas SINTERKLAAS 4.12.2013

Kuvassa yllä ovat lapset tapaamassa Hollannissa Sinterklaasia. Joulupukin esi-isä on Pyhä Nikolaus, 300-luvulla Vähän-Aasian Myrassa toiminut piispa ja ihmeidentekijä, jota sekä idän että lännen kirkko kunnioittaa pyhimyksenä. Pyhän Nikolauksen maineteot ja hurskas maine saavuttivat Euroopassa ensimmäisenä Alankomaat, hollantilaisten merimiesten mukanaan tuomina. Alkuperäisin Nikolaus-pukki onkin syntynyt näin juuri Hollannissa. Siellä pukki on nimeltään Sinter Klaas tai San Klaas, Sinterklaas.

Joulukello Sylvian joululaulu Joulukello

"Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan,
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin.
Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain se häkki,
mi sulkee mun sirkuttajain,
ja vaiennut vaikerrus on vankilan;
oi murheita muistaa ken vois laulajan.
Joulupukkia ja -muoria tapaamassa
Enkelten joulumusiikkia Joulupukin ja Joulumuorin vastaanotolla

Mikäpä toisikaan hereämmin hymyn kenen vain kasvoille kuin se, että pääsee yhteiskuvaan Joulupukin ja Joulumuorin kanssa.
*** tunturisusi.com linkit ***