Menu
Joulu
En etsi valtaa loistoa Joensuu jouluna

Katso ylin kuva kokonaisena.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Veli-Matti Virtanen
Joulupäivä
JOULUPÄIVÄ

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistojuhlana. Tarkkaa tietoa Jeesuksen syntymäpäivästä ei ole, mutta 300-luvulla syntymäpäiväksi määritettiin Roomassa 25.12. - eli nykyinen joulupäivämme.

Joulupäivä on muiden joulun juhlapäivien tapaan täynnä joulun perinteitä ja hiljentymistä joulun tunnelmiin. Useat käyvät vain yhden kerran vuodessa kirkossa, ja sen he tekevät juuri joulupäivän aamuna. Joulupäivää vietetään kotosalla, mukavana ajankuluna ovat aattona tulleet lahjat, joihin riittää vielä tutustumista. Lapset pelailevat ja leikkivät, aikuiset juttelevat, lukevat ja kuuntelevat joulumusiikkia - yksinelävät nauttivat joulupäivästä ihan muuten vaan. Tärkeää on syödä nautinnollisesti ja hyvin, vuoron perään kinkkua ja konvehteja.

Joulupäivä

Joulupäivänä aika tuntuu pysähtyvän. Kyläilyä ja muuta sosiaalista harrastamista kartetaan tänä päivänä ja monille kiireiseen elämään tottuneille voi pysähtyminen ja aloilleen asettuminen yhtenäkin päivänä tuntua oudolta. Joulupäivän hiljaisesta menosta kannattaa kuitenkin tyynesti nauttia täysin rinnoin, sillä pian koittavat tapaninpäivä ja uusi vuosi, täynnä vauhtia, ilotulitteita ja meteliä.

Joulupäivä
Sipoon kirkko
Sipoon kirkko

Toinen toistaan kauniimmat kirkot täyttyvät joulun aikana kirkkoväestä, joka löytää joulun tunnelmiin kirkosta suurinta hartautta.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Flickr/Markku Åkerfelt
Joulupäivä Joulupäivä
*** tunturisusi.com linkit ***