Menu
Joulu
Joulukello Vikellys

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/agriflanders
Bayerische Meisterschaften 2013

Vikellystä on kuvattu kuin voimisteluksi ja tanssiksi hevosen selässä. Vikellyksessä tasapainoillaan ja tehdään liikkeitä laukkaavan hevosen selässä akrobaatin tapaan. Alun perin laji lähti kehittymään ratsuväen parista, kun sotilaat pyrkivät parantamaan ratsastustaitoaan. Vähitellen vikellyksestä tuli itsenäinen, kansainvälinen urheilulaji. Se on nykyisin näyttävä sekoitus hevosen voimaa, tasapainoa ja kestävyyttä sekä voimisteluesitystä että taiteellista sommittelua.
Ainakin 30 maata mukana

Nykyisin vikellystä harjoitetaan ainakin 30 eri maassa. Nykyaikaista vikellystä harjoitetaan sekä viihteellisesti, omaksi iloksi ja näytöksissä - että urheillen ja kilpailumielessä. Lajin harrastajat ovat suurimmaksi osaksi teini-ikäisiä. Vauhdikas ja näyttävä laji on itselleen vikeltäjille hieno tapa ilmentää taiteellisin ja urheilullisin muodoin itseään. Työskentely hevosen kanssa, yleisön keskipisteenä, on haastavaa ja onnistuessaan tuo suurta tyydytystä ja iloa, kuten kaikkien esittävien taiteiden kanssa tapahtuu.

Vikellys on näyttävä ja jännittävä laji

Vikellyksessä hevonen kiertää vastapäivään ympyrän kehää - keskellä kehää olevan juoksuttajan sitä ohjatessa. Tyypillisesti vikeltäjät hypähtävät vauhdikkaasti juoksevan hevosen selkään ja tekevät siellä putoamista uhmaavia liikkeitä, jotka saavat katsojan haukkomaan henkeään ihastuksesta ja jännityksestä. Vikellys on ollut sirkustenkin suosittu ohjelmanumero jo hyvin pitkät ajat. Vikellys on erityisesti lasten laji ja suurin osa lajin harrastajista on 11 - 17-vuotiaita tyttöjä.
Kesävikellys - Volti Turnier Laufen - NPZ Bern 3 - Kür - Kategorie Junioren

Bonusvideoissa - onkos tullut kesä, nyt talven keskelle! Video oikealla Suomesta.
Hevosia
Joulukello Vikellys

Katso vikeltäjät Katso kuvasarja vikeltäjistä.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/phgaillard2001
*** tunturisusi.com linkit ***