Menu
Joulu
Joulunkellot JOULUPUKKI JUNAILEE

Juna on jo kauan kuulunut monilla seuduilla joulupukin säännöllisesti käyttämiin liikkumavälineisiin. Junan etuihin kuuluu mm. se, että Joulupukin pikajunan tavaravaunuihin mahtuu erittäin suuri määrä lahjoja!

Joulunkellot Joulupukki junassa Michiganissa

Ylemmässä kuvassa (pienellä selaimella alla) oikealla joulupukki ja joulumuori kera konduktöörin lähdössä matkaan - Newaygo, Michigan, USA - alemmassa kuvassa saavutaan Spartaan.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat oikealla Copyright © Flickr/Russell Sekeet


Joulunkellot Videot

Sivun videoilla joulupukki matkaa höyryjunalla - paikka on Plymouth, Wisconsin, USA. Joulupukilla on oma vaunu junan peräpäässä. Koe lumipyryssä lähestyvän höyryveturin aito ja ainutlaatuinen tunnelma, puksutus, savu ja höyry, jyske ja kolke, kellojen kilinä ja pillin ulvonta - ja näe ja kuule, kuinka Joulupukki huutaa kaiken pauhun keskeltä: Ho Ho Ho!
Joulupukki ja joulumuori junassa
Joulupukki ja joulumuori junassa
Joulu
Joulunkellot Joulupukki käy matkaan junalla

Tämä joulupukin ja joulumuorin pikajuna kiitää Arizonassa, Yhdysvalloissa.

Nallet joulujunassa

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva junapukista yllä Copyright © Flickr/Verde Canyon Railroad

*Kuva julisteesta oikealla Copyright © Flickr/Archives New Zealand

Joulunkellot Joulujunailua Uudessa-Seelannissa vuonna 1935

Juliste oikealla (alla) kertoo siitä, miten hyvä vaihtoehto on juna tehdä matkaa joulun ja uudenvuoden lomille. Vaikka Uuden-Seelannin väkimäärä noina aikoina oli pieni, riitti matkustajia rautateille joulun aikana tungokseen asti. Pelkästään jouluaattona, yhtenä ainoana päivänä vuonna 1938 16 pikajunaa kuljetti yli 11 000 ihmistä Wellingtonista muualle joulunviettoon.
Joulupukki
Joulukello Maailman suurin Joulupukin juna

Canadian Pacific Railway on kanadalainen rautatieyhtiö, joka toimii Kanadassa ja Yhdysvaltain pohjoisosissa. Se ylläpitää kahta Joulupukin junaa (CP Holiday Train), jotka vuodesta 1999 alkaen ovat ajaneet joulun alla, marras-joulukuussa, pitkin pohjoisimman Amerikan rautateitä. Junat keräävät lahjoituksia ja jakavat niitä radan varren paikkakuntien vähävaraisille.
Junilla on pituutta 300 metriä ja kaikki vaunut ovat joulukoristeltuja, sadointuhansin välkkyvin LED-jouluvaloin. Tuhannet ihmiset saapuvat radan varsille seuraamaan junan kulkua ja näkemään tämän joulun ihmeen. Joulujunaa odotetaan hartaasti ja junan saapuminen paikkakunnalle on suuri tapaus. Junia vastaanottamassa ovat kaikki, lapset ja vanhemmat. Matkustajina junissa ovat vain henkilökunta ja viihdyttäjät, jotka esiintyvät asemilla.

Kanadan joulujunat keräävät ihmisiä yhteen ja kuljettavat mukanaan joulun sanomaa. Ketään ei jätetä ja ne, joilla menee hyvin, voivat antaa heikommassa asemassa oleville.
Joulu
Joulu
Joulunkellot Joulujuna puuhkii höyryten Oregonissa

Oregonissa jyskyttelee ja puuskuttelee kuvan joulujuna, Sumpter Valley Railroad’s annual Christmas Train, jossa luonnollisesti mukana on myöskin joulupukki. Asemilla joulupukki tervehtii matkalaisia. Baker County, Oregon, USA - joulu 2013.

Joulupukin juna Suomessa
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä Copyright © Flickr/Baker County Tourism
*Kuva vasemmalla Copyright © Flickr/Kurt Ristniem


Joulunkellot Joulupukin juna Suomessa

Suomessakin joulupukki liikkuu junalla. Kuvassa vasemmalla joulupukin juna, jota vetää höyryveturi Ukko-Pekka Hr1 1009, matkalla Keravalta Helsinkiin 25.11.2005.

Joulunkellot Joulupukki ajeli lättähatulla 2011

Jouluna 2011 joulupukki ajeli Seinäjoen ja Koskenkorvan väliä, lättähattu-moottorijunalla kolme kertaa edestakaisin, lauantaina 17.12. Lättähattuja käytettiin arkiliikenteessä vuodesta 1954 aina vuoteen 1988 myös Seinäjoen ympäristössä. Kolmevaunuisessa junassa on yhteensä 140 istumapaikkaa.

Joulupukki jakoi junassa karkkia ja kuunteli lasten lahjatoiveita. Satavuotiaan Koskenkorvan kylän ja aseman kunniaksi Koskenkorva-seura oli järjestänyt asemalle ohjelmaa, kuten makkaranpaistoa. (Pohjalainen 1.12.2011)

Myös radalla Äänekoski-Suolahti liikkui joulupukki junalla joulukauden avajaisjuhlissa 25.11.2011. (www.aanekoski.fi)
Joulu
Joulunkellot Joulujuna

Lumihiutaleita hiljalleen, sataa maahan lumivalkoiseen - ja lumisateen keskeltä tulla puksuttelee joulujuna.
*** tunturisusi.com linkit ***