Menu
Joulu
Joulukello Finnair on Joulupukin virallinen lentoyhtiö

Finnairin joulukone - OH-LZL Airbus A321 Finnair - 26.11.2014. Finnair on ollut joulupukin virallinen lentoyhtiö vuodesta 1983. Finnair lennättää väkeä Lappiin Joulupukin luokse jouluittain kymmenistäkin maista.
Joulupukki lentää
Joulupukki lentää
JOULUPUKKI LENTÄÄ

Joulupukki todallakin liikkuu myös lentokoneella, mutta usein on kyse jostakin operaatiosta. Sellaisesta joulumielen ja hyvän tahdon joulupukkioperaatiosta on kyse tämän sivun kuvissa.
Operaatio Joulupukki - Alaska

Joulupukkioperaation lentokone - ja operaatiossa avustajina mukana olevat istumassa armeijan koneen sisätiloissa matkan aikana.
Hauskaa joulua Alaska National Guard's Operation Santa Claus - Operaatio Joulupukki

Kuvassa oikealla joulupukki ja joulumuori Alaskassa, St. Paul Islandissa, jonne he ovat tuomassa ruokaa ja lahjoja, leikkikaluja, kirjoja ja koulutarpeita syrjäisimpien seutujen asukkaille joulun operaatiossa "Alaska National Guard's Operation Santa Claus". Mittavassa operaatiossa joulupukilla ja joulumuorilla on apunaan paljon sekä armeijan henkilöstöä, että paikallisia vapaaehtoisia.

Operaatiokohde vuonna 2010, Saint Paul on hyvin syrjäinen paikka, saari Beringin merellä, noin 450 km etäisyydellä Alaskan rannikosta. Siellä oli 479 asukasta vuonna 2010. (Alaska Community Database Information Summaries CIS)
Alaska National Guard's Operation Santa Claus
Joulupukki lentää
Alaska National Guard

Alaska National Guard on osa Yhdysvaltain armeijaa, ja se toimii Alaskassa. Tämän yksikön tehtävät ovat moninaiset, se tukee monin tavoin paikallista asujaimistoa ja järjestää joka joulu operaation, jossa joulupukki ja joulumuori lentävät armeijan koneella Alaskaan tuomaan lahjoja ja joulun sanomaa Alaskan alkuperäisväestölle.
Kuvat tämän tekstin yläpuolella vuoden 2010 operaatiosta, joka oli 54. vuosittainen operaatio. Ensimmäinen tapahtui vuonna 1956. Näinä vuosina Alaskassa kymmenettuhannet lapset vanhempineen ovat vastaanottaneet lentäen saapuvan joulupukin lahjoja.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kaikki kuvat yllä Copyright © Flickr/Jim Greenhill - U.S. Army photo by Staff Sgt. Jim Greenhil
Joulupukki lentää
Joulupukki lentää
Joulupukki lentää
En etsi valtaa loistoa Alaska National Guard's Operation Santa Claus - Operaatio Joulupukki 2013

Kuvissa yllä operaatio meneillään 26.11.2013.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä - National Guard photo by Capt. John Callahan - Copyright © Flickr/176th Wing Alaska Air National Guard
*** tunturisusi.com linkit ***