Menu
Joulu
Joulukello Itämaan tietäjät

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Dioezese Eisenstadt
Kaspar, Melchior ja Balthasar
Enkelten joulumusiikkia Loppiaispukit - Reyes Magos - Itämaan tietäjät - Kolme viisasta miestä ja kuningasta - Kaspar, Melchior ja Balthasar

Itämaan tietäjät eli Kolme kuningasta toimivat loppiaisena eräissä maissa myös joulupukkeina. Heitä voi siten luontevasti kutsua loppiaispukeiksi. He erottuvat ulkomuotonsa puolesta meidän joulupukistamme niin, että he ovat äärettömän värikkäästi ja loistokkaan kimaltelevasti pukeutuneita, heillä on lähes aina päässään kuninkaan kruunu, ja heidän partansa ja hiuksensa voivat olla hyvin tuuheita. Ainakin yksi heistä, eli Balthasar on ihonväriltään musta.

Kuvassa yllä loppiaispukin koko pää kääriytyy valtaisaan, välkkyvään ja tuuheaan hius- ja partapöyheikköön. Hänen toimialuettaan on Espanja, joka yhdessä Portugalin, Andorran, eräiden muiden Euroopankin maiden sekä latinalaisen Amerikan maiden, kuten Meksikon ja Argentiinan kanssa on loppiaispukkien keskeistä valtakuntaa. Aerodromo de Sevilla-Tablada, Seville, Andalusia, Espanja.

Kuvassa oikealla Espanjassa musta loppiaispukki, Balthasar.

Alemmassa kuvassa nuoremman sukupolven Itämaan tietäjät. El Dorado County joulu 2013.

Kaspar, Melchior ja Balthasar

Loppiaisparaateissa ovat mukana toinen toistaan loistokkaammin pukeutuneet Itämaan tietäjät, kuten kuvan ratsukko. Cabalgata de Reyes Magos, Madrid, Espanja - Loppiainen 2013.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva loppiaispukista yllä - Copyright © Flickr/coquijac
*Kuva ratsastavasta Itämaan tietäjästä yllä - Copyright © Flickr/Elentir
*Kuva oikealla yllä - Copyright © Flickr/Ayuntamiento E.L.M. Real Cortijo de San Isidro
*Kuva oikealla alla - Copyright © Flickr/bmeabroad
Kaspar, Melchior ja Balthasar
Enkelten joulumusiikkia Salamyhkäinen musta loppiaispukki Balthasar

Mustalla loppiaispukilla, Balthasarilla, ei näytä parta kasvavankaan, mutta hän on sen sijaan verhonnut päänsä tarkoin kaapunsa hupun suojiin - kuin piiloon. Poika näyttää hieman varautuneelta, koska ainahan pukin kohtaaminen muutenkin on jännittävää - ja erityisesti näin salamyhkäisen loppiaispukin kohtaaminen. Garínoain, Espanja, loppiainen 2013.
Itämaan tietäjä
Joulunkellot Itämaan tietäjä Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Elentir
*** tunturisusi.com linkit ***