Joulu
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä, Santa Claus, Indiana - Copyright © Doug Kerr


Indiana Santa Claus - Indiana

Spencerin piirikunnassa, Indianassa, Yhdysvalloissa on pieni, 2 400 asukkaan kaupunki, jonka nimi on Santa Claus eli Joulupukki. Kaupungissa on luonnollisestikin vierailijoita varten ajankuluksi runsaasti jouluista viihdettä, kuten joulumuseo, joulupukin kynttilälinna, joulupukin tavaratalo, jouluvalojen maa ja löytyypä oma huvikeskus lumiukonkin merkeissä.

Kaikki kaupungissa liittyy jouluun. Järvet ja kadut on nimetty jouluisasti. Jo vuonna 1946 kaupunkiin perustettiin jouluun liittyvä viihde- ja teemapuisto, joka oli laatuaan ensimmäinen Yhdysvalloissa.Santa Claus, Indiana.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Doug Kerr


Miten kaupunki sai nimensä

Monenlaista tarinaa ja legendaa liittyy Indianan Santa Clausin nimen alkuperään. Mikä niistä on totta ja tarua, kenpä tuon tiennee. Joka tapauksessa vuonna 1856 kaupunki esitti perustamalleen postille nimeä Santa Fe. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty, vaan kaupunkia kehotettiin keksimään jokin toinen nimi. Tämän jälkeen postille keksittiin nimeksi Santa Claus, joka myöhemmin vakiintui koko kaupungin nimeksi.
Mohave
Mohave
Mohave

Muutamat rähjäiset talot seisovat vielä sijoillaan Mohaven Santa Clausissa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Todd Huffman


Arizona Santa Claus - Arizona

Indianan Santa Clausin lisäksi Yhdysvalloista löytyy kaksi muutakin paikkaa, joiden nimenä on Santa Claus.

Mohaven piirikunnassa, Arizonassa sijaitsee pieni tienvarsipaikka, jonka nimi on Santa Claus. Paikan yhteydet jouluun alkoivat vuonna 1937. Monenlaista jouluun liittyvää aktiviteettia ehdittiin paikalla harrastaa ja joitakin talojakin rakentaa. Nykyisin paikalla on enää muistona menneistä ajoista joitakin autioita ja vandaalien rikkomia taloja.

Georgia

Georgiassakin Joulupukki toivottaa vieraat tervetulleiksi Santa Clausiin - "kaupunkiin, joka rakastaa lapsia".

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © zx81basic
*Kuva alla - Copyright © Michael Rivera


Georgia

Georgian kaupungintalo jouluisine tunnuksineen.

Georgia Santa Claus - Georgia

Georgiassa, Toombsin piirikunnan alueella on 165 asukkaan pikkukaupunki, Santa Claus. Se sai kaupunkioikeudet vuonna 1941. Sillä on pinta-alaa puoli neliökilometriä. Kaupungin kaduista monet on nimetty erilaisten jouluaiheiden mukaan.
Joulupukin Postitoimisto - Indiana

Luonnollisesti joulupukki hallitsee myös oman kaupunkinsa postitoimistoa. Kaupungin postiin tulee jouluisin eri puolita maailmaa valtavasti postia Joulupukille. Vuodesta 1914 alkaen vapaaehtoiset tontut ovat olleet vastaamassa jokikiseen kirjeeseen.
Santa Claus - Indiana

Santa Claus on amerikkalaisen joulun kotikaupunki. Kaupungin katukuvaa punaavat lukuisat joulupukit ympäri vuoden, tietysti myös kesällä
Santa Claus eli joulupukki, Santa Clausin kaupungintalon edustalla - indiana
*** tunturisusi.com linkit ***