Menu
Joulu
En etsi valtaa loistoa Tennistä Singaporessa

Singaporen nimi tarkoittaa leijonakaupunkia. Legendan mukaan nimen antoi sumatralainen prinssi vuonna 1299, koska hän luuli nähneensä saarelle noustuaan leijonan. Todellisuudessa hän näki ehkä malakantiikerin tai aasiankultakissan.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright VOXSPORTS VOXER
Joulukuusia
Singaporen joulu SINGAPOREN TROOPPISET SATUKUUSET

Tropiikissa kaikki on toisin, niin myös joulukuuset ja muut joulukoristeet.

Maailmalla on suomalaisesta näkökulmasta katsottuna toinen toistaan eksoottisempia joulukuusia. Usein joulukuusi luodaan maassa, jossa ei kuusia edes kasva, ja käytössä ovat tällöin monet muut puulajit - muoveista ja muista keinomateriaaleista puhumattakaan. Useimmiten joulukuusesta rakennelmassa muistuttaa vain muoto, itse kuusesta havuineen ei ole jälkeäkään.

Singaporessa, tropiikin keskellä, toinen toistaan ihastuttavammat joulukuuset ovatkin jo ihan kuin satukuusia. Jotkut joulukuuset ulkotiloissa ovat myös jättimäisiä kooltaan, onhan rikkautta huokuva kaupunkikin pilvenpiirtäjineen myös kooltaan jättimäinen.

Singaporen joulu
Singaporen tasavalta eli Singapore on kaupunkivaltio Kaakkois-Aasiassa. Pääsaari on kooltaan Suomen pääkaupunkiseudun kokoinen, halkaisijaltaan noin 40 km. Asukkaita on noin 4 700 000. Yli puolet Singaporen asukkaista on buddhalaisia ja taolaisia, mutta kristittyjäkin on 13 %.

Joulu kuusineen ja valoineen näkyy Singaporessakin hyvin. Toinen toistaan värikkäämmät ja täyteen pyntätymmät joulukuuset tuovat joulun sanomaa tropiikin kuumuuteen. Norsupatsaat joulukuusen vierellä viestivät siitä, että ollaan kaukana porojen mailta ja Korvatunturilta. Joulua Singaporen omista asukkaista viettävät erityisesti kristityt, mutta myös lukemattomat kaupunkiin jouluna matkaavat turistit.

Ja jos jouluporokin on tänne etelän maille eksynyt, on sekin toki rubiininpunainen.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright Jerry Wong
*Kuvat alla ja oikealla - Copyright Eugene Phoen
*Kuva leijonatanssista - Copyright Nicolas Lannuzel


Kuusijuhlassa

Joulusää Singaporen sääolot jouluaikaan

Singapore sijaitsee päiväntasaajan tienoilla ja siellä vallitsee trooppinen, kuuma ja kostea ilmasto ympäri vuoden. Lämpötila ympäri vuoden päivisin on keskimäärin 31 ºC.

Koillisesta puhaltava monsuuni tuo sateita joulukuun aikaan ja juuri joulukuussa ilma on hieman viileämpää. Lämpötila kuitenkin laskee hyvin harvoin alle 23 ºC, ja matalin koskaan Singaporessa mitattu lämpötila on ollut 19 ºC. Joulukuussa Singaporessa on öisin ja aamuisin lämpöä 23 - 25 ºC, päivisin 28 - 30 ºC, mutta kuumimmillaan jopa 33 ºC. (World Travel Guide: Singapore Weather, climate and geography)
Kuusijuhlassa
Kuusijuhlassa

Yllä ja vasemmalla kuvat koulun joulujuhlan esiintyvistä muusikoista Singaporessa.

Leijonatanssi

Leijonatanssi Singaporen kaduilla maaliskuussa 2015.
Joulu
En etsi valtaa loistoa Singaporen Buddhan munkit

Aivan kuten ortodoksit ja katolilaiset, myös buddhalaiset rakastavat loistokkaita värejä ja kultaa. Jos haluaisi liittää kuvan jotenkin jouluun, niin eikö punainen pöytäliina oikealla olekin kuin joululahjojen käärepaperia.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Marco Verch
Joulukuusi Singaporessa
Joulukuusi Singaporessa
En etsi valtaa loistoa Joulukuusia tavaratalossa Singaporessa Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Choo Yut Shing
Jouluporo Singaporessa
En etsi valtaa loistoa Jouluporo Singaporessa

On Singaporessa porojakin, mutta niidenkin värimaailma on trooppinen - kuten rubiininpunainen.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Choo Yut Shing
*** tunturisusi.com linkit ***