Menu
Kissaeläimet
Shanghain kahvilakissat

Kiinanaavikkokissasta ei ole kuin yksi kuva, alla oikealla. Joten - kuvissa yllä Shanghain kahvilakissoja. Shanghaissa on ainakin kymmenkunta sellaista kissakahvilaa, joissa on kissoja viihdyttämässä asiakkaita. Niihin ei siis erityisesti tulla omien kissojen kanssa, vaan kissat ovat jo valmiina paikalla kahvilan puolesta. Kissakahvilat ovat nähneet syntynsä Taiwanissa ja tulleet sieltä Japanin kautta Kiinaan. Kissakahviloissa on lämmin ja kiireetön tunnelma, ja asiakas voi kahvinjuonnin ja lueskelun lomassa rapsutella syliinsä hypähtävää kissaa, tai vain seurailla kissojen puuhailua ja torkkumista.
Kiinalaisessa kissakahvilassa voi olla yli kymmenenkin kissaa. Kissakahvila tarjoaa sellaiselle henkilölle, kuten yliopiston opiskelijalle, joka pitää kissoista, mutta jolla ei ole mahdollisuuksia kissan pitämiseen, tilaisuuden päästä kuitenkin tapaamaan kissoja. Ehkäpä kanta-asiakkaan ja kissan välille syntyy jopa elinikäinen ystävyyskin. (ShanghaiDaily.com: Cat cafes purr-fect for feline fanatics)

Katso alta video, yksi Shanghain kissakahviloista.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright © ehpien
KIINANAAVIKKOKISSA (Felis bieti)

Kiinanaavikkokissan turkki on harmaanruskea taikka kellanruskea ja siinä on vain hieman kuviointia kyljissä - samoin kuviointia on päässä ja hännässä. Talviturkki on kesäturkkia paljon tuuheampi, sillä kiinanaavikkokissa elää kylmillä alueilla.

Kiinanaavikkokissan korvat ovat tupsupäiset kuten ilveksillä. Hietakissan tapaan kiinanaavikkokissallakin on tassujensa pohjissa karvoitus. Kiinanaavikkokissan paino on noin 6 kg.

Kuvassa oikealla, kiinanaavikkokissa XiNing-eläintarhassa, Kiinassa.

Villikissa? (Felis silvestris bieti)

Vuonna 2007 julkistettu tutkimustieto (Driscoll et al. 2007) esitti, että kiinanaavikkokissa ei olisikaan laji, vaan villikissan (Felis silvestris) alalaji. (IUCN: Felis silvestris)

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva oikealla Copyright Chinese Mountain Cat


Kiitos, jos jaat tätä kiinanaavikkokissa-sivua alla olevalla toiminnolla Facebookissa.

Kiinanaavikkokissa
Levinneisyys

Kiinanaavikkokissa elää Tiibetissä ja Kiinan eteläosissa. Kissaa on tutkittu varsin vähän, joten varsin vähän siitä edelleen tiedetäänkään. Ensimmäiset tiedot Eurooppaan tästä lajista toi Orleansin prinssi Henrik, joka teki tutkimusmatkan Tiibetiin vuonna 1889. Hän sai käsiinsä silloin kaksi kiinanaavikkokissan nahkaa. Vasta vuonna 1925 saatiin ensimmäinen kallo tutkijoitten käsiin.

Elinympäristö ja saalistus

Nimestään huolimatta tätä kissaa tavataan harvoin aavikoilta. Kuvaavampi nimi olisi kiinanvuorikissa, lajin toinen yleisesti käytetty nimi, sillä nämä kissat viihtyvät vuoristoisilla metsäseuduilla, jossa ne saalistavat ravinnokseen jyrsijöitä, murmeleita ja lintuja.
Vaarantunut laji

Maailman luonnonsuojeluliitto eli IUCN (The World Conservation Union) on määrittänyt uhanalaisuusluokituksessaan kiinanaavikkokissan tilan vaarantuneeksi (VU, Vulnerable). Vaarantuneeseen lajiin kohdistuu suuri uhka keskipitkällä aikavälillä hävitä luonnosta.
Kiinan vuoria
Kiinan vuorimaisemia - näkymä Kiinasta kohti Tiibetiä. Kun ilta laskeutuu Tiibetin etäisille ja salaperäisille vuorille, lähtee laaksoissa omille yöllisille retkilleen kiinanaavikkokissa... Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright The Gonger
KISSAELÄIMET AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
Tunturisuden sivut

AasiankultakissaTunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa)Tunturisuden sivut AfrikankultakissaTunturisuden sivut AndienkissaTunturisuden sivut BorneonkissaTunturisuden sivut BorneonpuuleopardiTunturisuden sivut GepardiTunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajitTunturisuden sivut HietakissaTunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves)Tunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut IriomotenkissaTunturisuden sivut JaguaariTunturisuden sivut Musta jaguaariTunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut KalastajakissaTunturisuden sivut KanadanilvesTunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves)Tunturisuden sivut KiinanaavikkokissaTunturisuden sivut Kodkod (yökissa)Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa)Tunturisuden sivut KotikissaTunturisuden sivut LeijonaTunturisuden sivut Leijonan alalajitTunturisuden sivut Leijonan pentukuviaTunturisuden sivut Valkoiset leijonatTunturisuden sivut AasianleijonaTunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajitTunturisuden sivut Musta pantteriTunturisuden sivut LitteäpääkissaTunturisuden sivut LumileopardiTunturisuden sivut Manuli (arokissa)Tunturisuden sivut ManulikuviaTunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa)Tunturisuden sivut MarmorikissaTunturisuden sivut MustajalkakissaTunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa)Tunturisuden sivut OselottiTunturisuden sivut PampasinkissaTunturisuden sivut PantanalinkissaTunturisuden sivut PunailvesTunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa)Tunturisuden sivut PuuleopardiTunturisuden sivut PuumaTunturisuden sivut RuostetäpläkissaTunturisuden sivut ServaaliTunturisuden sivut ServaalikuviaTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut SuokissaTunturisuden sivut TiikeriTunturisuden sivut Tiikerin alalajitTunturisuden sivut Valkoinen tiikeriTunturisuden sivut KultatiikeriTunturisuden sivut Liikeri ja tiikoniTunturisuden sivut VillikissaTunturisuden sivut

Perustietoja

Kissaeläinten kehityshistoriaaTunturisuden sivut OminaisuuksiaTunturisuden sivut Luusto ja aistitTunturisuden sivut LuokitteluTunturisuden sivut
*** www.tunturisusi.com ***