Menu
Kissaeläimet
Kissat katolla kuutamolla KISSA (Felis silvestris catus)

Tonkineesi - kuvassa oikealla, vasemmanpuoleinen kissa.

Tonkineesi kehitettiin 1950-luvulla USA:ssa siamilaisesta ja burmasta, ja siinä näkyy edelleen molempien esivanhempien fyysisiä ominaisuuksia. Tonkineesilla on siamilaisen naamakuvio, mutta sen vartalo on linjoiltaan pehmeämpi ja sen luonne on hiljaisempi. Tonkineesi on perinyt itämaisilta esivanhemmiltaan vilkkautensa, uteliaisuutensa ja ystävällisyytensä mutta ei niiden äänekkään vaativaa persoonallisuutta.

Siamilainen - kuvassa oikealla, oikeanpuoleinen kissa.

Erikoisen näköinen siamilainen on maailman helpoimmin tunnistettavia kissarotuja. Se syntyi yli 500 vuotta sitten Aasiassa, missä tällä sekä kuninkaallisten että munkkien arvostamalla kissalla oli erikoisasema Siamin (nyk. Thaimaa) kuninkaallisten temppeleiden vartijana. Ensimmäinen siitospari tuotiin Britanniaan 1800-luvun lopulla. Rodun suosion huippu oli 1950-luvulla. Tarmokkaat, vilkkaat ja leikkisät siamilaiset ovat älykkäitä, helliä ja huomionhaluisia, mutta ne voivat olla myös mustasukkaisia omistajastaan. Lemmikkeinä ne viihtyvät parhaiten, jos niitä on kaksi tai useampia.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva oikealla Copyright julicath/Cath (On- Off ;-))
Tonkineesi ja siamilainen
Pyhä birma
Pyhä birma

Rotu sai alkunsa 1920-luvun Ranskassa. Vaikka pyhä birma onkin kaunis puolipitkäkarva, sen suosio kasvoi hitaasti USA:ssa ja Britanniassa, missä se hyväksyttiin vasta 1960-luvun lopulla. Suomeen ensimmäinen pyhä birma tuli vuonna 1970. Legendojen mukaan rodun esi-isät ovat lähtöisin Burman (nyk. Myanmar) temppeleistä. Tosiasiassa alkuperä on tuntematon.
Ulkonäkö ja luonne

Pyhän birman keskikokoista vartaloa kantavat lyhyet ja vahvat jalat. Silmät ovat hieman soikeat ja syvänsiniset. Pyhät birmat ovat ylpeitä, älykkäitä ja uteliaita. Ne rakastavat ihmisiä ja ovat hyvin sosiaalisia. Ne ovat myös ystävällisiä ja herkkävaistoisia kissoja, jotka tottuvat nopeasti uuteen ympäristöön - mutta eivät viihdy pitkiä aikoja yksin.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Gianluca Neri
Maine coon
Maine coon

Maine coon on yksi Pohjois-Amerikan vanhimpia luonnonrotuja ja on tunnettu aitona muunnoksena jo yli 100 vuoden ajan. Rotu sai alkunsa Mainen osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Rotunimessä coon liittyy siihen, että rodun uskottiin saaneen alkunsa pesukarhun (engl. racoon) ja kissan risteytyksestä - vaikka asia onkin biologisesti mahdoton. Todennäköisin selitys on se, että rotu syntyi paikallisten kesykissojen ja rannikkokaupungeissa vierailleiden merimiesten mukana tulleiden pitkäkarvaisten kissojen risteytyksenä.
Ulkonäkö ja luonne

Komea, roteva, suuri kissa. Silmät suuret ja hieman vinomuotoiset. Turkki on tuuhea ja pehmeästi laskeutuva. Vaikka maine coonit ovat suuria, ne ovat lempeitä ja ystävällisiä. Ne ovat myös viehättäviä ja hämmästyttävän kekseliäitä, ja niitä pidetään oivallisina lemmikkeinä. Maine coonit kehittyvät hitaasti ja aikuistuvat vasta nelivuotiaina.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Jorbasa / Barbara
KOTIKISSA - TIETOA JA TARINOITA
Kotikissa Kaikkea kissoista: Kissa ja ihminenTunturisuden sivut Kotikissan historiaTunturisuden sivut Kotikissan ominaisuudetTunturisuden sivut Mustan kissan magiaa - noitia ja luutiakinTunturisuden sivut Kissatyypit kollista kisuliin ja kujakatista mummonmirriinTunturisuden sivut Myytit ja legendatTunturisuden sivut KissalinkitTunturisuden sivut Rescue - kodittomat kissat etsivät kotiaTunturisuden sivut Pieni kissasanasto ja sananlaskutTunturisuden sivut KissataideTunturisuden sivut Kissarotuja: Rotukissat 1 - norjalainen metsäkissa - bengali - ragdoll - sfinx - persialainenTunturisuden sivut Rotukissat 2 - tonkineesi - siamilainen - pyhä birma - maine coonTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut AsheraTunturisuden sivut BengaliTunturisuden sivut ToygerTunturisuden sivut Villit serkut: VillikissaTunturisuden sivut Skotlannin villikissaTunturisuden sivut
KISSAELÄIMET AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
Tunturisuden sivut

AasiankultakissaTunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa)Tunturisuden sivut AfrikankultakissaTunturisuden sivut AndienkissaTunturisuden sivut BorneonkissaTunturisuden sivut BorneonpuuleopardiTunturisuden sivut GepardiTunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajitTunturisuden sivut HietakissaTunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves)Tunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut IriomotenkissaTunturisuden sivut JaguaariTunturisuden sivut Musta jaguaariTunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut KalastajakissaTunturisuden sivut KanadanilvesTunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves)Tunturisuden sivut KiinanaavikkokissaTunturisuden sivut Kodkod (yökissa)Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa)Tunturisuden sivut KotikissaTunturisuden sivut LeijonaTunturisuden sivut Leijonan alalajitTunturisuden sivut Leijonan pentukuviaTunturisuden sivut Valkoiset leijonatTunturisuden sivut AasianleijonaTunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajitTunturisuden sivut Musta pantteriTunturisuden sivut LitteäpääkissaTunturisuden sivut LumileopardiTunturisuden sivut Manuli (arokissa)Tunturisuden sivut ManulikuviaTunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa)Tunturisuden sivut MarmorikissaTunturisuden sivut MustajalkakissaTunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa)Tunturisuden sivut OselottiTunturisuden sivut PampasinkissaTunturisuden sivut PantanalinkissaTunturisuden sivut PunailvesTunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa)Tunturisuden sivut PuuleopardiTunturisuden sivut PuumaTunturisuden sivut RuostetäpläkissaTunturisuden sivut ServaaliTunturisuden sivut ServaalikuviaTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut SuokissaTunturisuden sivut TiikeriTunturisuden sivut Tiikerin alalajitTunturisuden sivut Valkoinen tiikeriTunturisuden sivut KultatiikeriTunturisuden sivut Liikeri ja tiikoniTunturisuden sivut VillikissaTunturisuden sivut

Perustietoja

Kissaeläinten kehityshistoriaaTunturisuden sivut OminaisuuksiaTunturisuden sivut Luusto ja aistitTunturisuden sivut LuokitteluTunturisuden sivut
*** www.tunturisusi.com ***