Menu
Kissaeläimet
RUOSTETÄPLÄKISSA (Prionailurus rubiginosus)

Ruostetäpläkissan turkki on harmaanruskea ja siinä on tummemman ruskeita, ruosteenvärisiä täpliä ja juovia selässä ja kyljissä. Naamassa on vielä selvemmät ruskeat taikka mustat juovat.

Vatsa on valkoinen suurin tummin täplin Pituus on 35 - 48 cm, häntä 15 - 25 cm. Häntä, joka on paksu ja noin puolet kissan ruumiin pituudesta, on väriltään ruumista tummempi, eivätkä täplät erotu yhtä hyvin.

Painoa on tällä lajilla 1 - 2 kg. Ruostetäpläkissa on läheistä sukua leopardikissalle ja muistuttaakin tätä lajia hyvin paljon.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä Copyright © nicknack68
*Kuva oikealla Copyright Joachim S. Müller


Kiitos, jos jaat tätä ruostetäpläkissa-sivua alla olevalla toiminnolla Facebookissa.

Ruostetäpläkissa
Ruostetäpläkissa
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © nicknack68
Ruostetäpläkissan levinneisyys

Levinneisyys ja lisääntyminen

Intian eteläiset osat ja Sri Lanka ovat ruostetäpläkissojen elinaluetta. Kantoaika tällä kissalajilla on noin 67 vuorokautta ja pentueella kokoa 1 - 3.

Saalistus

Ruostetäpläkissat ovat yöeläimiä ja elävät osittain puussa. Päivisin ne lepäilevät piiloissaan ja lähtevät illan tummuessa saalistamaan: sisiliskoja, lepakoita, rottia, hiiriä ja muita pieniä nisäkkäitä sekä lintuja.

Metsistä niitä houkuttavat myös asutuksen piiriin pihoilla liikkuvat kanat ja muut pienet saaliseläimet.

Ruostetäpläkissojen luonnetta on kuvattu ystävälliseksi ja leikkisäksi, minkä takia niitä on kesytetty lemmikeiksi. Joillakin alueilla paikalliset asukkaat metsästävät niitä ravinnoksi.
Alalajit

Prionailurus rubiginosus rubiginosus, Intia.
Prionailurus rubiginosus phillipsi, Sri Lanka.

Vaarantunut

Ruostetäpläkissa on suuressa häviämisvaarassa luonnossa, ja se on luokiteltu vaarantuneeksi IUCNn uhanalaisuusluettelossa.
Ruostetäpläkissa
Ruostetäpläkissa Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Joachim S. Müller
KISSAELÄIMET AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
Tunturisuden sivut

AasiankultakissaTunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa)Tunturisuden sivut AfrikankultakissaTunturisuden sivut AndienkissaTunturisuden sivut BorneonkissaTunturisuden sivut BorneonpuuleopardiTunturisuden sivut GepardiTunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajitTunturisuden sivut HietakissaTunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves)Tunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut IriomotenkissaTunturisuden sivut JaguaariTunturisuden sivut Musta jaguaariTunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut KalastajakissaTunturisuden sivut KanadanilvesTunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves)Tunturisuden sivut KiinanaavikkokissaTunturisuden sivut Kodkod (yökissa)Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa)Tunturisuden sivut KotikissaTunturisuden sivut LeijonaTunturisuden sivut Leijonan alalajitTunturisuden sivut Leijonan pentukuviaTunturisuden sivut Valkoiset leijonatTunturisuden sivut AasianleijonaTunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajitTunturisuden sivut Musta pantteriTunturisuden sivut LitteäpääkissaTunturisuden sivut LumileopardiTunturisuden sivut Manuli (arokissa)Tunturisuden sivut ManulikuviaTunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa)Tunturisuden sivut MarmorikissaTunturisuden sivut MustajalkakissaTunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa)Tunturisuden sivut OselottiTunturisuden sivut PampasinkissaTunturisuden sivut PantanalinkissaTunturisuden sivut PunailvesTunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa)Tunturisuden sivut PuuleopardiTunturisuden sivut PuumaTunturisuden sivut RuostetäpläkissaTunturisuden sivut ServaaliTunturisuden sivut ServaalikuviaTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut SuokissaTunturisuden sivut TiikeriTunturisuden sivut Tiikerin alalajitTunturisuden sivut Valkoinen tiikeriTunturisuden sivut KultatiikeriTunturisuden sivut Liikeri ja tiikoniTunturisuden sivut VillikissaTunturisuden sivut

Perustietoja

Kissaeläinten kehityshistoriaaTunturisuden sivut OminaisuuksiaTunturisuden sivut Luusto ja aistitTunturisuden sivut LuokitteluTunturisuden sivut
*** www.tunturisusi.com ***