Menu
Kissaeläimet
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä Copyright © nicknack68


RUOSTETÄPLÄKISSA (Prionailurus rubiginosus)

Ruostetäpläkissan turkki on harmaanruskea ja siinä on tummemman ruskeita, ruosteenvärisiä täpliä ja juovia selässä ja kyljissä. Naamassa on vielä selvemmät ruskeat taikka mustat juovat.

Vatsa on valkoinen suurin tummin täplin Pituus on 35 - 48 cm, häntä 15 - 25 cm. Häntä, joka on paksu ja noin puolet kissan ruumiin pituudesta, on väriltään ruumista tummempi, eivätkä täplät erotu yhtä hyvin.

Painoa on tällä lajilla 1 - 2 kg. Ruostetäpläkissa on läheistä sukua leopardikissalle ja muistuttaakin tätä lajia hyvin paljon.
Ruostetäpläkissa

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Joachim S. Müller
Alalajit

Prionailurus rubiginosus rubiginosus, Intia.
Prionailurus rubiginosus phillipsi, Sri Lanka.

Vaarantunut

Ruostetäpläkissa on suuressa häviämisvaarassa luonnossa, ja se on luokiteltu vaarantuneeksi IUCNn uhanalaisuusluettelossa.
Ruostetäpläkissan levinneisyys

Levinneisyys ja lisääntyminen

Intian eteläiset osat ja Sri Lanka ovat ruostetäpläkissojen elinaluetta. Kantoaika tällä kissalajilla on noin 67 vuorokautta ja pentueella kokoa 1 - 3.

Saalistus

Ruostetäpläkissat ovat yöeläimiä ja elävät osittain puussa. Päivisin ne lepäilevät piiloissaan ja lähtevät illan tummuessa saalistamaan: sisiliskoja, lepakoita, rottia, hiiriä ja muita pieniä nisäkkäitä sekä lintuja.

Metsistä niitä houkuttavat myös asutuksen piiriin pihoilla liikkuvat kanat ja muut pienet saaliseläimet.

Ruostetäpläkissojen luonnetta on kuvattu ystävälliseksi ja leikkisäksi, minkä takia niitä on kesytetty lemmikeiksi. Joillakin alueilla paikalliset asukkaat metsästävät niitä ravinnoksi.
Ruostetäpläkissa
Ruostetäpläkissa
Jaguaari Kissaeläimet

Aasiankultakissa Tunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa) Tunturisuden sivut Afrikankultakissa Tunturisuden sivut Andienkissa Tunturisuden sivut Borneonkissa Tunturisuden sivut Borneonpuuleopardi Tunturisuden sivut Gepardi Tunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajit Tunturisuden sivut Hietakissa Tunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves) Tunturisuden sivut Ilves Tunturisuden sivut Iriomotenkissa Tunturisuden sivut Jaguaari Tunturisuden sivut Musta jaguaari Tunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut Kalastajakissa Tunturisuden sivut Kanadanilves Tunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves) Tunturisuden sivut Kiinanaavikkokissa Tunturisuden sivut Kodkod (yökissa) Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa) Tunturisuden sivut Kotikissa Tunturisuden sivut Leijona Tunturisuden sivut Leijonan alalajit Tunturisuden sivut Leijonan pentukuvia Tunturisuden sivut Valkoiset leijonat Tunturisuden sivut Aasianleijona Tunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajit Tunturisuden sivut Musta pantteri Tunturisuden sivut Litteäpääkissa Tunturisuden sivut Lumileopardi Tunturisuden sivut Manuli (arokissa) Tunturisuden sivut Manulikuvia Tunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa) Tunturisuden sivut Marmorikissa Tunturisuden sivut Mustajalkakissa Tunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa) Tunturisuden sivut Oselotti Tunturisuden sivut Pampasinkissa Tunturisuden sivut Pantanalinkissa Tunturisuden sivut Punailves Tunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa) Tunturisuden sivut Puuleopardi Tunturisuden sivut Puuma Tunturisuden sivut Ruostetäpläkissa Tunturisuden sivut Servaali Tunturisuden sivut Servaalikuvia Tunturisuden sivut Savannah Tunturisuden sivut Suokissa Tunturisuden sivut Tiikeri Tunturisuden sivut Tiikerin alalajit Tunturisuden sivut Valkoinen tiikeri Tunturisuden sivut Kultatiikeri Tunturisuden sivut Liikeri ja tiikoni Tunturisuden sivut Villikissa Tunturisuden sivut

Perustietoja: Kissaeläinten kehityshistoriaa Tunturisuden sivut Ominaisuuksia Tunturisuden sivut Luusto ja aistit Tunturisuden sivut
*** www.tunturisusi.com ***