Menu
Kissaeläimet
Kissat katolla kuutamolla KISSAELÄIMET FELIDAE

KISSA (Felis silvestris catus)

TOYGER

Toyger nimenä on hieman kuin tiger - ja kuin tiikerihän tämä pieni kissa onkin, kauniine raitoineen ja kuviointeineen. Rodun kehittämisen laittoi 1980-luvulla alulle Judy Sudgen. Yksi hänen päämääristään on samalla tehdä työtä uhanalaisten tiikereiden hyväksi ja tämä pikkutiikeri toimiikin tavallaan kuin hyvän tahdon lähettiläänä, tiikereiden puolesta.

Toygerilla on muitakin tavallisesta kissasta poikkeavia ominaisuuksia, kuin turkin kuviointi. Sillä on leveä nenä ja pienet silmät, jotka ovat tyypillisiä isoille kissapedoille. Toygerin kantaesi-isät ovat bengaleita ja eräs intialainen katukissa, Jammu Blu. Tämän varsin harvinaisen rodun kehittäminen on osin kesken ja sitä tehdään mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Englannissa ja Australiassa. Niinpä esim. vuonna 2010 kasvattajat toivoivat saavansa kehitetyksi toygerille pyöreämmät korvat.

Suomessa oli vuonna 2009 yksi toyger-rotuinen kissa, Romantoygers Cispius.

All rights reserved
*Kuva oikealla - Copyright - All rights reserved:
© Flickr/v.tanke

- Used with permission.


Toyger
Ominaisuudet

Toyger on keskikokoinen kissa. Kuviona on tabby eli raitakuvio, väri on ruskea tai hopea (valkoinen). Toygerin vartalo on pitkä, lihaksikas ja sen painopiste on edessä. Korvat ovat pienet ja pyöreät. Toygerilla on pitkä häntä, jota se kantaa matalalla. Toygerin liikkumisessa on ylväyttä ja tiikerimäistä jämäkkyyttä. Tassujen erikoisuus ovat pitkähköt varpaat.

Naamassa huomion kiinnittää silmien kulmista lähtevät mustat raitakuvioinnit, pienet silmät, leveä nenä, pitkänomainen kuono, paksut viiksityynyt, jykevä leukalinja. Edestäpäin katsottuna kuono on ikäänkuin ylösalaisin käännetty sydän.

Toygerin turkki on lyhyt, tiheä ja tuntuu silkkiseltä. Koskettaessasi Toygeria ensimmäistä kertaa tiedät, mitä se tarkoittaa. Millään toisella rodulla ei ole samanlaista plyyssimäistä turkkia. Turkissa on myös erityistä kimalletta eli glitteriä, joka säihkyy auringon valossa. Luonteeltaan Toyger on älykäs, utelias ja seurallinen kissa. Se kiintyy ihmisiin helposti, ja nauttii seurasta ja huomiosta. Toyger on aktiivinen ja leikkii mieluusti yksin, toisten kissojen ja ihmisen kanssa. Se tulee hyvin toimeen muiden eläinten ja lasten kanssa, joten rotu sopii lemmikiksi monenlaisiin perheisiin. (White Stripes)
Toyger White Stripes - Suomen ainoa Toyger kasvattaja.

Toyger

All rights reserved
*Kuva Toyger - Copyright - All rights reserved:
© Flickr/oho.com.vn

Photo used with permission.
Toyger
Toyger - nuori uros. All rights reserved
*Kuva Toyger - Copyright - All rights reserved:
© Flickr/BrianTho2010

Photo used with permission.
KOTIKISSA - TIETOA JA TARINOITA
Kotikissa Kaikkea kissoista: Kissa ja ihminenTunturisuden sivut Kotikissan historiaTunturisuden sivut Kotikissan ominaisuudetTunturisuden sivut Mustan kissan magiaa - noitia ja luutiakinTunturisuden sivut Kissatyypit kollista kisuliin ja kujakatista mummonmirriinTunturisuden sivut Myytit ja legendatTunturisuden sivut KissalinkitTunturisuden sivut Rescue - kodittomat kissat etsivät kotiaTunturisuden sivut Pieni kissasanasto ja sananlaskutTunturisuden sivut KissataideTunturisuden sivut Kissarotuja: Rotukissat 1 - norjalainen metsäkissa - bengali - ragdoll - sfinx - persialainenTunturisuden sivut Rotukissat 2 - tonkineesi - siamilainen - pyhä birma - maine coonTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut AsheraTunturisuden sivut BengaliTunturisuden sivut ToygerTunturisuden sivut Villit serkut: VillikissaTunturisuden sivut Skotlannin villikissaTunturisuden sivut
KISSAELÄIMET AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
Tunturisuden sivut

AasiankultakissaTunturisuden sivut Aasianmetsäkissa (leopardikissa)Tunturisuden sivut AfrikankultakissaTunturisuden sivut AndienkissaTunturisuden sivut BorneonkissaTunturisuden sivut BorneonpuuleopardiTunturisuden sivut GepardiTunturisuden sivut Gepardin lisääntyminen ja alalajitTunturisuden sivut HietakissaTunturisuden sivut Iberianilves (espanjanilves)Tunturisuden sivut IlvesTunturisuden sivut IriomotenkissaTunturisuden sivut JaguaariTunturisuden sivut Musta jaguaariTunturisuden sivut JaguarundiTunturisuden sivut KalastajakissaTunturisuden sivut KanadanilvesTunturisuden sivut Karakali (aavikkoilves)Tunturisuden sivut KiinanaavikkokissaTunturisuden sivut Kodkod (yökissa)Tunturisuden sivut Kolokolo (pampakissa)Tunturisuden sivut KotikissaTunturisuden sivut LeijonaTunturisuden sivut Leijonan alalajitTunturisuden sivut Leijonan pentukuviaTunturisuden sivut Valkoiset leijonatTunturisuden sivut AasianleijonaTunturisuden sivut LeopardiTunturisuden sivut Leopardin alalajitTunturisuden sivut Musta pantteriTunturisuden sivut LitteäpääkissaTunturisuden sivut LumileopardiTunturisuden sivut Manuli (arokissa)Tunturisuden sivut ManulikuviaTunturisuden sivut Margai (pitkähäntäkissa)Tunturisuden sivut MarmorikissaTunturisuden sivut MustajalkakissaTunturisuden sivut Onsilla (tiikerikissa)Tunturisuden sivut OselottiTunturisuden sivut PampasinkissaTunturisuden sivut PantanalinkissaTunturisuden sivut PunailvesTunturisuden sivut Punankissa (vuorikissa)Tunturisuden sivut PuuleopardiTunturisuden sivut PuumaTunturisuden sivut RuostetäpläkissaTunturisuden sivut ServaaliTunturisuden sivut ServaalikuviaTunturisuden sivut SavannahTunturisuden sivut SuokissaTunturisuden sivut TiikeriTunturisuden sivut Tiikerin alalajitTunturisuden sivut Valkoinen tiikeriTunturisuden sivut KultatiikeriTunturisuden sivut Liikeri ja tiikoniTunturisuden sivut VillikissaTunturisuden sivut

Perustietoja

Kissaeläinten kehityshistoriaaTunturisuden sivut OminaisuuksiaTunturisuden sivut Luusto ja aistitTunturisuden sivut LuokitteluTunturisuden sivut
*** www.tunturisusi.com ***