Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylhäällä - Copyright Jaegar Moore


Olen Kapu-Kaappari
KOLMIKOLKKAHATTU

1600-luvulla Espanjassa sotilaat kehittivät kolmikolkkahatun. Sen muoto on kolmikulmainen ja lieret on käännetty niin, että sadevesi valuu pois, eikä kasvoille. Piraatitkin omivat tämän sotilaiden kehittämän päähineen, koska erityisesti taistelutilanteissa sateella kasvoille ja silmille lorotteleva vesi oli vaarallista.

Heyyy täältä tullaan!

Perushattu ja pramea hattu

Kolmikolkkahatun materiaalina voi olla nahka tai jokin jäykähkö, huopamainen kangas. Olipa materiaali mikä hyvänsä, hyvä kolmikolkkahattu säilyttää ryhtinsä, eikä heti lerpahda sateenkaan sattuessa. Kolmikolkkahatullakin sen kantaja voi pröystäillä ja osoittaa mahtiaan ja rikkauttaan, ja siksi yksinkertaisesta perusmallista valmistettiin tarvittaessa luksusmalleja sulka- ja vaikkapa jalokivikoristein. Prameita hattuja käyttivät piraattikapteenit.
Kolmikolkkahattu
Kolmikolkkahattu

Kolmikolkkahattuja näkee nykyisinkin, erityisesti erilaisissa piraattitapaamisissa ja -tapahtumissa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Mike Gifford


Opetusvideo - piraattihattu

Video oikealla opettaa, kuinka tehdään aito piraattihattu. Kuvat kertovat kaiken, joten kielitaitoakaan ei välttämättä tarvita.
Kaunis Queen of Pirates hattuineen
Muut päähineet

Piraattien aikakausi kesti vuosisatoja, ja toki sinä ajanjaksona pidettiin monia muitakin päähienitä, kuin kolmikolkkahattuja ja bandanoita. Kuvan naispiraatilla on kyllä päässään kolmikolkkainen hattu, mutta se on sievää, pikkumallia.
All rights reserved
*Kuva Queen of Pirates - Copyright - All rights reserved:
© deviantART.com/Hyenaurun

- Used with permission.
Piraattihattu

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Jim Erlinger


BANDANA

Bandana on yksinkertainen päähine, merirosvohuivi, joka on sidottu päähän piraattityyliin. Aivan, kuten kolmikolkkahattu oli piraatille työasuun kuuluva, sateen ja hiukset pois silmiltä pitävä tärkeä osa, sitä oli myös bandana. Bandana estää hiusten ja hien valumisen silmille, tärkeä ominaisuus niissä vaarojen täyttämissä tilanteissa, joita tuli eteen aarrekaljuunan valtaamisessa.

Bandana tehdään näin

Bandana on varsin yleinen, kaunis ja mukava kesäpäähine nykyisinkin. Bandanan laskostelu on helppoa, ja sen osaa nopeasti tehdä jokainen.

Bandanaan tarvitaan sopivankokoinen, nelikulmainen kangaspala, joka taitellaan ja sidotaan päähän bandanaksi.Opetusvideo - Laskosta bandana Sparrowin tapaan!

Videon avulla opit helposti laskostelemaan aidon piraattipäähineen, bandanan. Mikä tahansa kangaspala sopii, mutta valitse tyyliisi ja makuusi sopivan värinen.
Crimson Pirate
Piraatti vaarallisessa työssään!

Piraatin päässä kaunis, nahkainen kolmikolkkahattu.
All rights reserved
*Kuva Crimson Pirate - Copyright - All rights reserved:
© deviantART.com/warlordwardog
- Used with permission.
*** tunturisusi.com linkit ***