Tunturisuden sivut
Hafbor Julius Björnsson
Islanti Hafthor Julius Björnsson - (synt. 1988 -)

Islantilainen Hafthor eli Thor Julius Björnsson on hyvin menestynyt voimamieskilpailija, yksi maailman vahvimmista. Thorilla on pituutta 206 cm ja painoa 200 kg. Kooltaan hän siten kuuluu todellakin jättiläisiin ja hän on suurikokoisin islantilainen voimamieskilpailija kautta aikain.

Thor Björnsson on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi Maailman vahvin mies kilpailussa 2012 - 2012 World's Strongest Man. Hänellä on useampia voittoja, Islannin Vahvimpana miehenä ja Islannin Vahvimpana viikinkinä. Myös muissa, kansainvälisissä kilpailuissa hän on menestynyt hyvin. Euroopan vahvin mies Thor Björnsson on ollut kolmesti, vuosina 2014, 2015 ja 2017.

Ennen voimamieskilpauraansa Thor Björnsson pelasi koripalloa. Sen uran lopetti vakava polvivamma. Hän kohtasi vuonna 2008 nelinkertaisen Maailman vahvimman miehen, islantilaisen Magnús Ver Magnússonin, ja Magnús totesi tällöin, että Thor vaikutti mieheltä, jolla olisi hyvät menestymisen mahdollisuudet voimamieskilpailuissa. Tällöin Thor siirtyikin sitten voimamieskilpailujen pariin, ja on saavuttanut siinä suurta menestystä.

Ennätyksiä

Thor Björnssonin ennätykset voimanostossa: jalkakyykky 350 kg, penkkipunnerrus 230 kg ja maastaveto 450 kg. Tukkipunnerruksessa hänen ennätyksensä on 192,5 kg.

All rights reserved
*Kuvat, kuvissa Hafthor Björnsson syksyllä 2012 - Copyright © StrongerandStronger
Photos used with permission.

Lähteet
The World's Strongest Man
Wikipedia
Hafbor Julius Björnsson
Hafbor Julius Björnsson
Hafthor Björnsson All rights reserved
*Kuva - Copyright © StrongerandStronger
Ylämaan Kisat
Ylämaan Kisat
Hafthor Björnsson Ylämaan kisoissa syyskuussa 2015

Ylämaan kisat (engl. Highland games) on perinteinen Skotlannin ylämailla järjestettävä kansallisurheilutapahtuma. Kuvissa yllä ollaan Ylämaan kisoissa Kaliforniassa (150th Scottish Highland Gathering & Games, Pleasanton California). Alemmassa kuvassa lajina on kiventyöntö. Kiventyöntö on lajina samankaltainen, kuin yleisurheilun kuulantyöntö, mutta välineenä on kivi. Kiven paino vaihtelee alle kymmenestä yli kymmeneen kiloon ja työntömuotoja on pari erilaista.
*** tunturisusi.com linkit ***