Tunturisuden sivut
Brian Shaw
Brian Shaw - jota haastattelee - "Kaz" Bill Kazmaier

Brian Shaw on ollut neljästi maailman vahvin, mutta World's Strongest Man 2014 -kisoissa hän oli lopputuloksissa sijalla kolme. Kuva yllä World's Strongest Man 2014 -kilpailut - Los Angeles, Kalifornia, USA.

Haastattelija kuvassa on Bill Kazmaier, lempinimeltään Kaz, vuonna 1953 syntynyt amerikkalainen voimamies ja voimanostaja, jolla on ollut kaksikin voimanoston maailmanmestaruutta ja yhteistulos huikea 1 100 kg. Maailman vahvin mies -kilpailun Kazmaier voitti kolmesti peräkkäin vuosina 1980 - 1982. Voittojensa jälkeen hänet kutsuttiin kilpailuihin jälleen vuonna 1988, jolloin hän sijoittui Jón Páll Sigmarssonin jälkeen toiseksi. Vielä 1989 hän oli neljäs. Hänellä on pituutta 189 cm ja kilpailuaikanaan hän painoi 145 - 159 kg.
Voimamies Wikipedia: Bill Kazmaier
All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Laurence - StrongerandStronger
Photo used with permission.


Bill Kazmaier - ensimmäisenä maailmassa penkissä 300 kg

Bill Kazmaierin paras voimanoston yhteistulos samassa kilpailussa on 1 100 kg. Eri kisoissa hän on saavuttanut eri voimanostomuodoissa alla olevat, henkilökohtaiset ennätykset, ja jos ne lasketaan yhteen, muodostuu yhteistulokseksi 1 122 kg.

Jalkakyykky 420 kg.
Maastaveto 402 kg.
Penkkipunnerrus 300 kg.

Bill Kazmaier kohotteli voimanoston maailmanennätyksiä urallaan useampia kertoja, ja 31.1.1981 hän ensimmäisenä ihmisenä maailmassa virallisesti rikkoi penkkipunnerruksessa rajan 300 kg, nostamalla juuri tarkalleen tuon kilomäärän. Puolitoista vuotta vuotta aiemmin, 8.6.1979, hän oli nostanut penkkipunnerruksessa maailmanennätyksen 280 kg.

Voimanostouransa lisäksihän Bill Kazmaierilla on musertavan vertaamaton menestys voimamieskisoissa ja sen uran huipulla ovat hänen kolme voittoaan Maailman vahvin mies-kisoissa. Hän ennätti kokeilla 1980-luvulla myös uraa ammattipainijana, lähinnä viihdepainin puolella. Nykyisin mm. voimamieskisojen kommentaattorina tv-yhtiöillä toimiva Kaz koki jo vuonna 1974 uskonnollisen herätyksen. Hän uskoo saaneensa poikkeukselliset voimansa ja saavuttaneensa menestyksensä urheilijana pitkälti juuri Jeesukselta, Kristukselta.
Brian Shaw
Usa Brian Shaw - (26.2.1982 -)

Jättiläinen jättiläisten joukossa on amerikkalainen supermies Brian Shaw. Hänellä on pituutta 203 cm ja painoa 200 kg. Hän on voittanut Maailman vahvin mies-tittelin - World's Strongest Man - neljästi, vuosina 2011, 2013, 2015 ja 2016.

Brian Shawn suuren koon alkujuuret ovat geeneissä, eli hänen vanhempansakin ovat melko isokokoisia. Isän pituus on 183 cm ja äidin 180 cm. Erityisesti äiti on naiseksi varsin pitkä. Nuoruudestaan saakka Brian Shaw on ollut hyvin vahva. Mitä isomman kiven hän on nähnyt, niin hän on vain mennyt, ja nostanut sen ylös.

Brian Shaw aloitti uransa voimamieskilpailuissa vuonna 2005, jolloin hän voitti kisan Denver Strongest Man, juurikaan harjoittelematta. Varsinaisen kovan harjoittelun hän aloitti 7 kuukautta myöhemmin, vuonna 2006. Hän aloitti siten voimamiestreenit ihan tosissaan vasta 24-vuotiaana. Tämän jälkeen hänen menestyksensä jatkui.

Maailman vahvin mies-kilpailuissa vuonna 2009 hän oli kolmas, vuonna 2010 toinen ja vuonna 2011 hän voitti tämän kilpailun. Tuolloin toiseksi tuli Brian Shawn paha kilpakumppani, Liettuan kolminkertainen Maailman vahvin mies, Zydrunas Savickas, joka vuonna 2012 otti itselleen takaisin Maailman vahvin mies-tittelin. Se oli ollut hänen hallussaan jo vuosina 2009 ja 2010. Vuonna 2013 Brian Shaw oli jälleen ykkönen, ja kun puolestaan vuonna 2014 ykkönen oli taas kerran Zydrunas Savickas, jäi Brian Shaw kyseisenä vuotena sijalle kolme. Brian Shaw oli ykkönen taas vuosina 2015 ja 2016.

Elämäntapoja ja harjoittelua

Brian Shaw harjoittelee 5 - 6 päivänä viikossa, 2 - 3 tuntia päivässä. Hänen harjoittelunsa on yhdistelmä voimanhankintaa, lajiharjoittelua ja kestävyysharjoittelua.

Aamiaiseen kuuluu 6 - 8 kananmunaa, paahtoleipää, muroja ja proteiinipirtelöä. Lounaalla Brian Shaw nauttii kanaa, naudanlihaa, perunoita ja maitoa. Päivällisellä ovat suunnilleen samat ruuat kuin lounaallakin. Aterioita hänellä on normaalisti 6 - 8 päivässä.

Ohjeeksi voimamieheksi ja voimamieskilpailijaksi haluavalle Brian Shaw sanoo: harjoittele ahkerasti, syö hyvin ja ole päättäväinen ja johdonmukainen.

Brian Shawn suosikkilajeista voimamieskilpailuissa yksi on rekanveto. Vähiten hän pitää krusifixista, koska se hänen mielestään on turha laji ja myös laji, jossa tuomarit ratkaisevat.

Kysyttäessä, Brian Shaw ei erityisesti mainitse nimeltä, ketä kilpakumppaneistaan hän erityisesti arvostaisi ja ihailisi. Hän kunnioittaa kaikkia heitä, joiden kanssa hän kilpailee.

Rentoutuakseen kilpailujen ja harjoittelun lomassa, Brian Shaw tapaa ystäviään, liikkuu luonnossa ja järvillä, ja kalastaa. Ihannelomallaan hän haluaa päästä rannalle ja nähdä meren.

Kokonsa vuoksi Brian Shaw joutuu kaiken aikaa tilanteisiin, joissa voi sattua jotakin erityistä. Ja liikkuipa hän missä hyvänsä, ihmisten katseet kääntyvät hänen puoleensa.

Hänen lempielokuvansa on komedia Old school (2003) - suomeksi Jengi koossa.

All rights reserved
*Kuvat, kuvissa Brian Shaw syksyllä 2012 - Copyright © StrongerandStronger
Photos used with permission.

Lähteet
The World's Strongest Man
Wikipedia
Brian Shaw

Brian Shaw
Brian Shaw
Brian Shaw All rights reserved
*Kuva - Copyright © StrongerandStronger
*** tunturisusi.com linkit ***