Tunturisuden sivut
Kuningatar Viktorian makuuhuone
Kuningatar Viktorian makuuhuone - Kensingtonin palatsi - Englanti

Viktoria (1819 - 1901) oli Ison-Britannian ja Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar 20. kesäkuuta 1837 lähtien kuolemaansa asti. Hänen aikakauttaan nimitetään viktoriaaniseksi aikakaudeksi. Viktoria vastusti paheellista elämäntapaa ja suosi suurta siveellisyyttä. Viktoria sai miehensä prinssi Albertin kanssa yhdeksän lasta, joten hänen makuuhuoneessaan lienee ollut jonkin verran vipinääkin. Noin muuten, verrattuna muiden aikakauden hovien ja kuninkaallisten makuuhuoneisiin, hänen makuuhuoneessaan oli hiljaista. Kuningatar Viktoria piti makuuhuoneensa yksityisalueenaan, eikä ottanut siellä vastaan vieraita, kuten monilla hallitsijoilla oli tapana.
All rights reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Jeff Rozwadowski
Photo used with permission.


Kensingtonin palatsi on kuninkaallinen residenssi Lontoossa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Kensington Gardensin vieressä. Se on toiminut brittiläisen kuningasperheen asuinpaikkana 1690-luvulta lähtien, jolloin kuningas Wilhelm Oranialainen ja kuningatar Mary muuttivat sinne. Nykyään Kensingtonin palatsi on osittain avattu yleisön nähtäväksi. Kensingtonin palatsissa on esillä myös muun muassa edesmenneen prinsessa Dianan iltapukuja ja valokuvia. Sen lisäksi palatsissa on yleisölle avoinna myös muun muassa kuningatar Viktorian makuuhuone ja kirjoitushuone. (Wikipedia)
Her Majesty's Yacht Britannia
Herttuan makuuhuone loistojahdilla - Prinssi Philip, Edinburghin herttua

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso, Prinssi Philip on levännyt tässä makuuhuoneessa silloin, kun Her Majesty's Yacht Britannia on ollut purjehduksella. Nykyisin tämä alus on eläkkeelle tehtävistään jääneenä, pysyvästi ankkuroituna Edinburghissa, Skotlannissa. Yli 250 000 ihmistä käy vuosittain tutustumassa kuninkaallisten jahtiin, Britanniaan, ja myös tähän prinssin makuuhyttiin.
Her Majesty's Yacht Britannia
Kuningattaren makuuhuone loistojahdilla - Elisabet II

Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet II:n makuuhytti Britannialla.
Blickling Hall
Blickling Hall - makuuhuone

Blickling Hall on Norfolkissa, Englannissa sijaitseva upea, valtava linnakartano. Paikalla on eletty ja asuttu jo ainakin 1300-luvulta saakka. Talon maineen ja makuuhuoneineen omistaa nykyisin National Trust, joka on ympäristönsuojelujärjestö. Järjestö omistaa mm. 300 vanhaa taloa tai puutarhaa.
Blickling Hall
Blickling Hall - makuuhuone

Toinen makuuhuone Blickling Hallissa.
*** tunturisusi.com linkit ***