Tunturisuden sivut
Bojnicen linna
Bojnicen linna

Bojnicen keskiaikainen linna sijaitsee Slovakiassa, ja se on maan kansallinen muistomerkki. 1100-luvulla rakennettu romanttinen linna edustaa tyyliltään gotiikkaa ja renessanssia. Linna tosin mainitaan kirjallisesti ensimmäisen kerran jo vuonna 1013. Tuolloin linnan paikalla oli vielä puinen linnoitus, joka seuraavien vuosisatojen aikana muuntui kivilinnaksi.

Viimeisimmät linnan muutostyöt tehtiin 1900-luvun vaihteessa, jolloin linna sai nykyisen kauniin muotonsa, jossa on vaikutteita Ranskan Loire-jokilaakson linnoista. Linnassa oli valtava tulipalo vuonna 1950, mutta se kunnostettiin valtion rahoilla entistäkin loisteliaampaan kuntoon.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Kurt Bauschardt


Satujen ja tarinoiden näyttämö

Bojnicen linna on kuin luotu seikkailu- ja satuelokuvien näyttämöksi, ja niitä sen puitteissa onkin tehty lukuisia. Linna on yksi käydyimmistä linnoista Slovakiassa ja siellä käy satojatuhansia vierailijoita vuosittain.

Satulinnaa ympäröi luonnollisestikin satujen puutarha, jonka puitteissa toimii myös eläintarha. Mistään pienestä eläintarhasta ei ole kyse, sillä eläinlajeja on yli 400 ja eläimiä noin 2 200. Linnan mailla järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja linnankummitusten, satujen ja musiikin puitteissa.
Bojnicen linna
Bojnicen linna - makuuhuone

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Chrisostomos Kamberis
© *Website http://tripandtrail.com/
Photo used with permission.
Bojnicen linna
Bojnicen linna
*** tunturisusi.com linkit ***