Tunturisuden sivut
VINTAGE - VANHAT MATKAILUJULISTEET

Julisteilla oli ennen nykyajan rajatonta mediatulvaa suuri merkitys. Kun lomamatkakohteita ei voitu esitellä esimerkiksi Internetissä. Matkailujulisteilla jaettiin ihmisille sekä tietoa, että ennen kaikkea houkuteltiin ihmisiä matkustamaan eri kohteisiin. Jotta julisteiden teho oli maksimaalinen, niitä taiteilivat oman aikakautensa parhaat taiteilijat. Valikoitu kooste maailman kauneimpia matkailujulisteita menneiltä ajoilta näillä sivuilla.

Neuvostoliitto

Intouristin matkailujulisteessa Baku vuonna 1937. Baku on Azerbaidzanin pääkaupunki. Azerbaidzan itsenäistyi Neuvostoliiton hajotessa vuonna 1991.

Lentoemäntä

American Airlinesin lentoemäntä johdattelee meitä jo kotiin, mutta ennen sitä kiidämme ympäri maapallomme vanhojen matkajulisteiden vauhdittamana. Hiljentykäämme kuvien äärellä hetkeksi ja eläytykäämme noihin menneisiin, ihaniin aikoihin, jotka eivät enää koskaan palaa. Maailmamme on tavattoman kaunis - myös vanhoissa matkailujulisteissa!


Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivujen yläreunassa - matkajulisteet - Copyright © kitchener.lord
*Kuva American Airlines lentoemännästä - Copyright © James Vaughan
*Kaikki muut kuvat - Copyright © Keijo Knutas


Alitalia

On syytä ihanaan iloon 1950-luvulla, kun italialaisen lentoyhtiö Alitan liput ovat mukana ja jännittävä lentomatka on edessä!
Neuvostoliitto

Turistina voi liikkua myös omassa maassaan. Näin tekivät vuonna 1949 pyöräilijät Neuvostoliitossa.

Neuvostoliitto

Patikointia Kaukaasian vuorimaisemissa Neuvostoliitossa sotien jälkeen, vuonna 1947.

Capital Airlines

Capital Airlines on tarjonnut tehokkaille ja aikaansaaville ihmisille mukavan ja nopean tavan liikkua paikasta toiseen vuonna 1951.
Rautatiet
Rautatiejuliste - Englanti

Rantanäkymät ehkä hieman hämäävät, mutta kyseessä on kuitenkin rautateiden juliste. London and North Eastern Railway kuljetti halukkaat hetkessä Whitley Bayn rannoille. Julisteen on luonut taiteilija Frank Newbould (1887 - 1951).
*** tunturisusi.com linkit ***