Menu
Juhlat
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Hannu Alatalo


Suomi Suomea nostalgisissa tunnelmissa

Kurkistakaamme noihin suomalaisten menneisiin, kiehtoviin aikoihin, jotka eivät enää koskaan palaa. Nostalgisissa tunnelmissa emme muistele mitään ikäviä taikka muuten vaikeita ja raskaita asioita, joita niitäkin maamme historiassa sotineen kaikkineen on paljon - vaan luomme silmäyksen heinäpeltojen hyörintään, Suomi-Filmiin, Armi Kuuselaan...

Usa Muun maailman nostalgiaa

Suomesta on menneinäkin aikoina tarkasti seurattu sitä, mitä muualla maailmassa tapahtuu. Monissa asioissa, kuten musiikissa ja elokuvassa, olemme omaleimaisen kulttuurimme ohella myös osa maailmanlaajuista kulttuuria, josta saamme ja otamme mallia ja vaikutteita. Hollywood, Elvis Presley ja Beatles ovat myös osa meidän nostalgista maailmaamme.

Urho Kaleva Kekkonen - Urkki

Urho Kekkonen (1900 - 1986), jonka opimme tuntemaan Urkkina, toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuodesta 1956 vuoteen 1981 eli yli 25 vuoden ajan. Urho Kekkonen oli presidenttiyden vuosikymmeninään hyvin näkyvä ja kaikkea johtava suomalainen hahmo, jonka vaikutukset ja jäljet ulottuivat kaikkialle. Hän leimaa voimakkaasti omaa aikaansa - jolloin Suomessa elettiin Urkin aikaa ja aikakautta. Suomen kansa kunnioitti ja rakasti tätä presidenttiään.

Kuvassa Urho Kekkonen poseeraa erämiehen asussa vuonna 1975.
Urho Kekkonen
Urho Kekkonen
Urho Kekkonen puhuu kansalle radiossa 1956

Suomen presidenttivaalien yhteydessä presidenttiehdokkaat pitivät kukin radiopuheenvuoron 11. - 12.1.1956. Kuvassa on presidenttiehdokas Urho Kekkonen radion studiossa.
Heinukot
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Copyright © Jukka Vuokko


Heinäukkoja - ja muita ukkoja

Kuvassa yllä on heinäukkoja Suomen suvessa. Heinäukoillakin on oma, pitkä ja mielenkiintoinen historiansa.

Kuvassa vasemmalla on niitä muita ukkoja, eli Pekka ja Pätkä, tuo mainio, seikkailusta toiseen rientävä parivaljakko. Tässä he ovat puistotäteinä.

Pekka ja Pätkä puistotäteinä (1955) on Armand Lohikosken ohjaama Puupää-elokuvasarjan neljäs elokuva. Kaikkiaan Suomen Filmiteollisuuden tuottamaan sarjaan tehtiin 13 osaa. Puupääsarjaan tulee uusi hahmo pihamies Pikkarainen. Aikalaiskriitikoilta elokuva saa yksimielisen tyrmäyksen lukuun ottamatta Ottoa esittävää Risto Jussilaa, jota pidetään poikkeuksellisen luontevana lapsinäyttelijänä. 2000-luvun kriitikko pitää elokuvaa pehmeämpänä muihin Puupää-elokuviin verrattuna, jopa pirttihirmu Justiinasta tulee lempeäsydäminen. (Wikipedia)

All rights reserved
*Kuva vasemmalla, postikortti, Copyright © peramurmur
Ansa Ikonen ja Tauno Palo
Cupido Ansa Ikonen ja Tauno Palo - Kulkurin valssi

Kulkurin valssi vuodelta 1941 on yksi Suomen suosituimmista elokuvista. "Minun maassani on muuan sävel." Näin kuuluvat Tauno Palon esittämän Arnoldin ensimmäiset vuorosanat Kulkurin valssissa.
All rights reserved
*Kuva Copyright © sonobugiardo


Cupido

"Kaikkien aikojen ihastuttavin elokuvasatu ja kiihkeää rakkautta välkehtivä Kulkurin valssi on romanssien romanssi, suomalaisen elokuvan ykkösparin Ansa Ikosen ja Tauno Palon seitsemäs ja ehkä kaikkein ikimuistoisin kohtaaminen."
Höyryveturi Tk3 1168 (malli 1952)
Höyryveturi Tk3 1168 (malli 1952)

Höyryveturit edustavat mennyttä aikaa sen kaikkein näyttävimmässä ja kauneimmassa muodossaan. Kuvan entisöity ja kunnostettu höyryveturi puksuttelee Porvoossa 16.7.2011.
All rights reserved
*Kuva Copyright © Points-of-View
Kuvaa käytetty luvalla.
*** tunturisusi.com linkit ***