Tunturisuden sivut
Pikkunuket
ANIMENUKET

Animenuket noudattavat mangan ja animen yleisiä kauneuskäsityksiä, ja siten niillä on hyvin suuret silmät. Asusteet ja vaatteet ovat itämaisia ja aina hyvin värikkäitä. Monet animenuket esittävät animen tunnettuja tähtiä.

Anime

Anime tunnetaan laajasta tyylilajivalikoimasta ja länsimaalaisittain eksoottisesta piirrostyylistä, jossa usein korostetaan hahmojen tunnetiloja tavallista suuremmilla silmillä. Anime kattaa useita osa-alueita kuten esimerkiksi seikkailu, scifi, rakkaustarinat, komedia, lastentarinat ja keskiaikainen fantasia, mutta niiden elementtejä sekoitetaan yli tyylirajojen.

Anime on erittäin kaupallinen taidemuoto, ja useimmat sarjat tehdään ja markkinoidaan erittäin tarkasti rajatulle kohdeyleisölle. Usein anime tehdään jonkin suositun mangasarjakuvan pohjalta. Näin pyritään varmistamaan että ainakin sarjan ensimmäisillä jaksoilla olisi katsojakuntaa. Esimerkkinä ovat mm. Hellsing ja Bleach. Yleisesti mangasarjat ovat jatkuvajuonisia tarinoita ja saattavat olla pituudeltaan jopa useita kymmeniä sarjakuvakirjoja.

Mangasta tehdyt animesarjat taas voivat olla pituudeltaan monta sataa jaksoa. Animen ja mangan suosio perustuukin suurilta osin sen jatkuvajuonisuuteen (ja mahdolliseen fantasiaan), jota länsimainen kulttuuri ei tarjoa laajasti.

Kohdeyleisön mukaan käytetään samaa jaottelua kuin mangassa. Esimerkiksi pojille tarkoitetut sarjat tunnetaan shonen-animena, tytöille suunnattuja kutsutaan taasen shojo-animeksi. Seinen (miehet) ja josei (naiset) ovat aikuiselle kohderyhmälle suunnattuja tyylejä. Shonen-animelle/mangalle tyypillistä on taistelu tai muu kilpailuhenkisyys, johon on voitu liittää päähenkilön rinnakkainen kehitys sekä fyysisesti että henkisesti.

Nukkemaailma Wikipedia: Anime

Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylhäällä - Copyright Rinoninha
*Kuva oikealla yllä - Copyright toel-uru
*Kuva oikealla alla - Copyright Vincent Milum Jr
Animenukke Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenuket
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenuket
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Animenukke
Nuket ja mallinuket Cream - Pullip Tiphona - eri asuissaan Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright Rinoninha
Animemallinukke
Nuket ja mallinuket Animemallinukke Nuket ja mallinuket All Rights Reserved
*Kuva - Copyright cowyeow
Photo used with permission.
Animemannekiinit
Nuket ja mallinuket Animemannekiinit suurin silmin tarkkoina kuin porkkanat!

Fuji-shi, Japani.
Nuket ja mallinuket All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Scott Takahashi
Photo used with permission.
*** tunturisusi.com linkit ***