Olympialaiset
PyeongChangin talviolympialaiset 2018

PyeongChangin talviolympialaiset 2018 PyeongChangin talviolympialaiset
9.2. - 25.2.2018


XXIII talviolympialaiset järjestetään 9.2. - 25.2.2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kisat kestävät 17 päivää.

Pyeongchang on Etelä-Korean kolmanneksi suurin piirikunta eli kunta. Kunnan keskustaajama on nimeltään Pyeongchang ja sitä ympäröi seitsemän muuta kuntaosaa. Pyeongchangissa on noin 44 000 asukasta.

Etelä-Korea on järjestänyt olympialaiset kerran aiemminkin. Vuoden 1988 kesäolympialaiset pidettiin Soulissa. Talviolympialaiset ovat Aasian mantereella olleet aiemmin kahdesti. Ne olivat molemmat Japanissa, Sapporossa vuonna 1972 ja Naganossa vuonna 1998.


Pyeongchangin helmikuiset sääolot

Pyeongchang sijaitsee Korean pohjoisosassa, Taebak-vuoren juurella. Siellä ollaan niin korkealla ja pohjoisessa, että talvisin riittää sekä lunta että pakkasta. Mitään tulipalopakkasia ei kuitenkaan ole odotettavissa, sillä keskimääräinen helmikuun lämpötila on -5,3 °C. Kylmimmillään pakkasta on viime vuosina helmikuussa ollut -11,6 Celsius-astetta.

Alpensia Resort

Olympialaisten hiihtokeskus Alpensia Resort -talviurheilukeskuksessa. Klikkaa kuvaan.

Alpensia Resort

Olympialaisten hyppyrimäki Alpensia Resort -talviurheilukeskuksessa. Klikkaa kuvaan.

PyeongChangin talviolympialaiset 2018 PyeongChangin talviolympialaiset 2018 - kisajärjestäjän sivut englanniksi

Osallistuuko Pohjois-Korea kisoihin?!

Pohjois-Korea yritti jo tulla joillakin lajeilla mukaan kisajärjestäjäksikin, mutta Etelä-Korea kieltäytyi tästä tarjouksesta.

Pohjois-Korea itse pitää ilmeisesti mukana oloaan selvänä, mutta monenlaiset kansainväliset suhdanteet ratkaisevat sen, voiko se osallistua. Ydinkokeet yms. - joihin emme tässä yhteydessä mene. Seuratkaamme mielenkiinnolla, tulevatko he mukaan kisoihin ja miten kaikki sujuukaan. Kun ainakin pohjoiskorealaiset urheilijat pääsisivät kisoissa näkemään, miten vauraasti eteläkorealaiset serkut elävät.
Kim Yu-na

Kim Yu-na ja kisamaskotit Soohorang ja Bandabi.

PyeongChang 2018

Kim Yu-na

Kisojen PR-tehtävissä kunnialähettiläänä toimii aktiiviuransa lopettanut luistelija Kim Yu-na.
PyeongChangin talviolympialaiset - viimeisimmät uutiset

Seurataan uutisia alkuvuodesta 2018.

PyeongChangin olympiakisat Ylen tv- ja radiokanavilla

Discovery on hankkinut omistukseensa olympialaisten televisiointioikeudet. Yle ja Discovery pääsivät kuitenkin vuonna 2016 neuvotteluissaan sellaiseen sopimukseen, että Yle voi lähettää vapailla kanavillaan kisoista kaiken muun, paitsi jääkiekon.

Radiossa Ylellä on tulevissa olympiakisoissa edelleen kattavat oikeudet. Esimerkiksi, vaikka olympiajääkiekko ei näy Ylen tv-kanavilla, voi Yle tehdä selostuksia otteluista entiseen tapaan.

Discoverylla on Suomessakin useampia kanavia. Millä tavalla ja millä kanavillaan he kisoja aikanaan lähettävät, ei ole vielä tiedossa, jääden aikanaan nähtäväksi. Oletettavasti olympialaisia tullaan myös esittämään Discoveryn omistamalla maksullisella Eurosport-kanavalla ja digitaalisessa palvelussa. Discoveryä ohjaa - kuten kaikkia Suomessa toimivia tv-yhtiöitä - asetukseen kirjattu velvollisuus olympialaisten esittämisestä vapailla kanavilla. (Yle Urheilu: Robert Portman, Näkökulma: Suomalainen tv-katsoja suurin voittaja).

PyeongChangin talviolympialaiset 2018 Yle Urheilu 21.4.2016: Pyeongchangin 2018 ja Tokion 2020 olympialaiset Ylen kanavilla


Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright Republic of Korea
*Kuvat - Copyright { QUEEN YUNA }
Olympialaiset
Pyeongchang

Alpensia -hiihtokeskuksen talvisia maisemia. Tulevien olympialaisten keskusnäyttämöä.
Kim Yu-na
Kim Yu-na

Kim Yu-na on Etelä-Korean urheilun ja tulevien talviolympialaisten hyvin arvostettu kunnialähettiläs. Hän on olympiavoittaja ja -hopeamitalisti sekä kaksinkertainen maailmanmestari. Kim voitti Vancouverin talviolympialaisissa 2010 kultaa naisten yksinluistelussa yhteispistein 228,56 tehden molemmissa osioissa ISU arvosteluasteikon maailmanennätyksen. Kim Yu-na päätti uransa vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa.
Kuvassa Kim Yu-na lehdistötilaisuudessa Durbanissa, Etelä-Afrikassa 4. päivänä heinäkuuta 2011. Kim Yu-na oli ratkaisevassa, avainhenkilön osassa, kun Etelä-Korea haki tulevia talviolympialaisia. Kaksi päivää tämän kuvanoton jälkeen, 6.7.2011 Kansainvälinen Olympiakomitea päätti Durbanissa, että Etelä-Korea sai talviolympialaiset.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright { QUEEN YUNA }
Kim Yu-na
Kim Yu-na ja kisamaskotit Soohorang ja Bandabi

Kim Yu-na lehdistön tentissä tulevien olympialaisten tiimoilta. Hänen vierellään PyeongChangin talviolympialaisten kisamaskotit Soohorang ja Bandabi. Soohorang on valkoinen tiikeri ja Bandabi on aasialainen mustakarhu.
Poliisijohtaja
Poliisijohtaja Kim Gyo-Tae

Olympialaisten turvallisuudesta vastaavia poliisijoukkoja johtaa Kim Gyo-Tae. Kuva marraskuulta 2017.
Kim Yu-na
Taitoluistelua

Etelä-Korean suuria urheilutähtiä taitoluistelussa on Kim Yu-na. Kuvassa hän on harjoittelemassa Sotshissa 2014.
Lumikenkajuoksua
Lumikenkäilyä

Etelä-Koreassa virittäydytään olympiatunnelmiin lumikengilläkin juosten.
*** tunturisusi.com linkit ***