Tunturisuden sivut
Sirkus Professori Jonin kirppusirkuksessa pienet tähdet aikaansaavat suuria tunnelmia!

Professori kirppuineen ottaa yleisön valtaansa Rotherhamin Joulutorilla 2014. Rotherham on kaupunki Etelä-Yorkshiren kreivikunnassa Englannin pohjoisosassa. Huomaa kuvassa suurennuslasi - karanneiden kirppujan etsintään!
Huomaa myös kirppusirkuksen matkalaukkumainen muoto ja koko - tämä sirkus siirtyy helposti professorin kantamana paikkakunnalta toiselle!

Sirkus Creative Commons - License by 4.0 International - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Rotherham Xmas Fayre 2014 - Chris Page
Kirppusirkus
Sirkus Albertin Kirppusirkus on saapunut kaupunkiin!

Kirppusirkuskin vaatii yllättävän paljon kaikenlaista välineistöä, julisteita yms. Mutta nyt on kaikki valmiina esitykseen!
Sirkus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat Copyright © Flickr/Barbara Hobbs
Kirppusirkus
Sirkus Kirppusirkuksessa pienikin on kaunista

Tämän sivun kaikissa kuvissa ollaan kirppusirkuksessa. Sirkus on The Alberti Flea Circus, ja tapahtuma on Merlefest ja tapahtumapaikkana Wilkesboro, Pohjois-Carolina, USA 2013. Sirkuksella on erittäin kunniakas, yli sata vuotta kestänyt taival takanaan erilaisilla juhlilla ja festivaaleilla ja kaikenlaisissa tapahtumissa. Mies kirppujen keralla ja takana on Jim Alberti.
Sirkus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat yllä ja alla - kaikki tällä sivulla - Copyright © Flickr/Barbara Hobbs


Kuvassa yllä maestro Jim Alberti maanittelee kirppua hyppyyn ja yleisö seuraa herpaantumattomasti ja henkeään pidätellen tätä ainutlaatuista sirkussuoritusta!
Sirkus KIRPPUJA - KUN VAIN NÄKISI?!

Kirppusirkuksessa pienikin on mestariakrobaatti

Kirppuja on ollut esityksissä jo 1500-luvulla, niin ainakin historiankirjoitus mainitsee, mutta ensimmäisen kerran kirppusirkusta mainostettiin Englannissa vuonna 1833. Kirppusirkusten aikakausi kesti vilkkaana aina 1930-luvulle saakka. Nykyisin kirppusirkukset ovat useimmiten klovnin tai taikurin pieniä ohjelmanumeroita. Toki on Albertin Kirppusirkuksen lailla isoja kirppusirkuksiakin, niillä on vuosittain kokoontuminenkin Saksassa.

Kirput elävät vain muutaman kuukauden, eikä niitä varsinaisesti treenata mitenkään esiintyjiksi. Sopivin jutksin ja nerokkain puhein ja huijausilluusioin saadaan syntymään vaikutelma, että kirput hyppivät hyvin suunnitelmallisesti akrobaattien tapaan, ja ne jopa voivat potkia minijalkapalloja ja peräti soittaakin soittimia. Huh huh! Tämä kaikki tapahtuu toki vain katsojien mielukuvissa, mutta eihän se hienoa tunnelmaa mihinkään hävitä. Vaikka ei kirpputähteä aina edes juuri erotakaan!

Sirkus Kirppusirkuksessa - nyyh ei aina ole ainuttakaan kirppua - mutta eipä haittaa!

Jos paljastamme salaisuuden, niin yleensä nykyaikaisessa kirppusirkuksessa ei ole minkäänlaisia kirppuja, ei eläviä eikä keinotekoisia. Tunnelma siitä, että kirppuja suorastaan vilistää joka puolella, syntyy kirppusirkusrekvisiitasta, sekä yleisön odotuksista, joihin kirppusirkusta vetävä maestro osaa sopivasti vastata nerokkain puhein, elein ja liikkein. Kas, tuolta hän nappaa käsiinsä kirpun ja nyt se on hänen nyrkissään - ja pian se hyppää! Maestroa auttavat tässä aidon kirpputunnelman luomisessa erilaiset mekaaniset, magneettiset ja elektroniset apulaitteet, joilla näyttämölle saadaan aikaan "kirppujen" aikaansaamaa liikettä. Näiden sirkusten nimenä nykyisin on Humbug Flea Circuses - Humpuukikirppusirkukset. Kirppujen puuttuminen ei menoa haittaa laisinkaan.

Eikös tuolta maestron kädellään suojaamasta purkista juuri kurkikin ujo kirppu niin, että vain lähimpänä olevilla voi olla mahdollisuus nähdä ihan selvästi. Ja samassa kirppu hyppää jo kirppujen tapaan niin salamannopesti suorituksensa, että todella onnekas hän, joka ennätti nähdä! Vain heikko napsahdus kuului purkin pohjalta, jonne kirppu taas katosi. Itse asiassa kirppujen puuttuminen ei haittaa laisinkaan. Suvereeni ja taitava sirkusmaestro loihtii yleisölleen kirppusirkuksen, joka kirvoittaa monta ihastunutta huudahdusta ja naurua - ja jää mieliin pitkäksi aikaa!
Jim Alberti
Sirkus Vai olisiko oikeitakin kirppuja sittenkin?!

Katso video ja arvioi asiaa itse. Joka tapauksessa, kirppu harjoittaa tällä videolla jopa nuorallakävelyä! Onko nuoralla kirppu...hmmm...? Ainakin rattaat liikkuvat. Hyppy vesisammioon on paras!!!
Sirkus "Kaikista tapaamistani suurista sirkustähdistä kirput ovat olleet kaikista vaatimattomimpia, eivätkä koskaan ole tehneet suurta numeroa erityisistä taidoistaan." - Eugen Schiller, sirkustirehtööri.
Kirppusirkus
Sirkus Kirppuakrobaatti Merlin hyppää

Kirppuakrobaatti Merlin odottaa käden sisällä ja hyppää pian lapsen pitelemän renkaan läpi!

Sirkus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat Copyright © Flickr/Barbara Hobbs
Sirkus Onko Jim Albertin esityksissä oikeita/laisinkaan kirppuja?!

Tämä aihe alkoi tässä tätä kirppuselvittelyä tehdessä kiinnostaa enemmänkin. Niinpä Tunturisusi teki asian tiimoilta jatkotutkimuksia - ja niissä vahvistui se, mitä edellä on esitetty. Eräs samaa asiaa pohtinut oli päässyt Jim Albertin kanssa ihan lounaallekin ja esittänyt siellä maestrolle saman kysymyksen, onko esityksessä oikeita kirppuja ja saanut moniselitteisen vastauksen "Yes and no" - kyllä ja ei.

Jim Alberti on todellinen huippuesiintyjä. Hän on kolmannen sukupolven sirkusesiintyjä ja hänellä on takanaan mm. pitkä ura myös näyttelijänä teatterissa. Hän on koomikko, tarinankertoja, impressaario ja kautta koko Amerikan hyvin tunnettu kirppusirkuksensa kautta.

Lähteet
Jim Alberti ja Alberti Flea Circus
Kirppuselvittelyä: Fun Seeking Family: Jim Alberti's Flea Circus
Kirppusirkus
Kirppusirkus
Kirppusirkus
Sirkus Kirppusirkuksessa yleisö nauttii ja jännittää

Yleisön ilmeet kertovat kaiken: näytös on onnistunut!
Sirkus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat Copyright © Flickr/Barbara Hobbs
Kirppusirkus
Sirkus Kirppuakrobaatti Merlin hyppää

Kirppuakrobaatti Merlin odottaa käden sisällä ja hyppää pian uuden avustajan pitelemän renkaan läpi! Tällainen sirkus, jossa yleisö pääsee avustajina mukaan, on hienoa! Etenkin, kun avustaja pukeutumisineen itsekin näyttää mitä suurimmalta tähdeltä.
Kirppusirkus
Sirkus Mestarikirppuakrobaatin suoritusta odotetaan

Esiintymisvuorossa on kirppuakrobaatti, jota maestro Jim Alberti maanittelee hyppyyn - ensin vain täytyy tarkentaa katseensa ja löytää kirppu näyttämöltä....?!
Sirkus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat Copyright © Flickr/Barbara Hobbs
*** tunturisusi.com linkit ***