Juhannus
Ennustaja
Ennustaja
Kuvassa yllä automaattiennustaja Disneylandissa, Yhdysvalloissa. Ennustajat eli selvänäkijät ovat usein pukeutuneet eksoottisen itämaisesti. Asuun kuuluu kaunis huivi tai turbaani.

Mekaaninen automaattiennustaja Zoltar

Zoltar on kreikkalainen miehen nimi ja tarkoittaa elämää. Tällaisia Zoltar-automaatteja tehdään Yhdysvalloissa nykyisinkin ja asiakas voi valita erilaisia versioita joko koti- taikka liikekäyttöön. Kotikäyttöön Zoltarista saa väsymättömän neuvonantajan, jolta voi kysyä ennustuksia vaikka jokikinen aamu aina uudelle päivälle.

Automaattiin on sisällytetty erilaisia toimintoja, ennustaja nyökyttelee päätään, liikuttelee silmiään ja hymyileekin valkoisella hammasrivillään - rinta kohoilee ja laskee hengityksen tahtiin. Erilaisia onnenkortteja löytyy 2 000. Myös ääniviestit kuuluvat mukaan ja niitä voi tällaisen automaatin omistaja äänitellä oman mielensä mukaan lisää, millaisia haluaa.

Miten oikeaan osuvia ennustuksia Zoltar kysyjälle antaa? Ylättävän osuvia - sillä vastaukset on laadittu niin, että kysyjä saa selvityksen ongelmaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Ainakin tämä on toivottavaa.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Copyright © Flickr/Jeff
*Kuva sivun yläreunassa, Copyright © Flickr/raymondclarkeimages
*Kuvat vasemmalla ja alla Copyright © Flickr/Greg Lilly Photos


Ennustaja
Ennustaja
The Fortune Teller Machine - Selvänäkijä - "masiina" Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Colby Stuart
Ennustaja
Isoäiti ennustaa korteista Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Jonathan Haeber
Ennustaja
Zoltar koppeineen Chinatownissa - San Francisco, Kalifornia, USA Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Terence Faircloth
Ennustaja
Zoltar Hollywoodissa sinisävyisenä - Los Angeles, Kalifornia, USA Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Kathy Drasky
Ennustaja
Zoltar keltasävyisenä - USA Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Jenn Peters
*** tunturisusi.com linkit ***