Juhannus
Povarin liike
Kuvassa yllä kuuluisan ja menestyneen romanipovarin ja kädestäennustajan liiketila Englannissa.

Kädestä ennustaminen

Kädestä ennustaminen (kädestä katsominen, kiromantia tai palmistria) tarkoittaa ennustamista käden ominaisuuksien perusteella. Kädestä ennustamista on harrastettu erilaisin muunnelmin kaikkialla maailmassa.

Ennustaminen viivojen perusteella

Elämänviiva on termi, jolla tarkoitetaan kämmenessä olevista pitkistä rypyistä lähinnä peukaloa olevaa. Elämänviiva on yksi käden neljästä suuresta viivasta, joista tärkeimmät ovat elämän viivan lisäksi sydämen viiva ja pään viiva, joista väitteiden mukaan voidaan tulkita se, ajatteleeko ihminen järjellään vai luottaako tunteisiinsa. Lisäksi neljäs viiva, eli kohtalon viiva on myös tärkeä. Jos se on ihmisellä vahvin, hänen sanotaan elävän työnsä vuoksi.

Elämänviivan uskotaan osoittavan henkilön elinvoimaa, fyysistä kuntoa ja yleistä tilannetta, sekä pystyvän kertomaan ennalta suuret elämänmuutokset. Sen on uskottu voivan kertoa ihmisen eliniän pituuden ja myös risteävien ihmiskohtaloiden lukumäärän, mutta nykyaikaiset kädestäennustajat eivät yleisesti usko, että ihmisen elinaika riippuu hänen elämänviivan pituudestaan.

Mikäli ihmisen elämänviiva on pisin neljästä suuresta viivasta, ajattelee hän ennustamisen periaatteiden mukaan enimmäkseen kaikkea, joka liittyy ihmisen fyysiseen itseen ja on etusijalla. Ihminen elää vahvalla fyysisellä lihasenergialla.

Kämmenen viivat

1. elämänviiva
2. päänviiva
3. sydämenviiva
4. venuksenvyö
5. apollonviiva - luovuus
6. intuitio
7. kohtalonviiva
8. mars - elämänviivan ja peukalon välinen viiva
9. matkat - 6kyltin kohdalla käden sivussa olevat viivat
10. suhteet - kohtalonviivan ja pikkusormen väliset viivat käden sivussa.

Ennustaja Teksti edellä Wikipedia: Kädestä ennustaminen

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä, vasen puoli, "Bailarina" - Copyright Rafael Branco
*Kuva yllä, oikea puoli, kynttilä ja valot "Candle light" - Copyright Alesa Dam
*Kuva oikealla - Copyright Wikipedia - Art Libre
Ennustaja
Povarin liike
Kuvassa yllä kuuluisan ja menestyneen romanipovarin ja kädestäennustajan, palmistin liiketila Englannissa.

Palmistria

(engl. palmistry). Palmistria (tai kirologia) on menetelmä, jossa käden muotoja ja viivoja hyödynnetään persoonallisuuden, terveydentilan sekä tulevaisuuden kuvaamisessa. Persoonallisuuden arvioinnista on käytetty nimitystä kirosofia, ja kädestäennustamisesta tai povaamisesta nimitystä kiromantia. Kun ennustaminen tai luonteen kuvaaminen perustuu jalkapohjien viivoihin ja muotoihin, kyseessä on pedomantia-niminen oppi.

Palmistriassa tarkastellaan käden viivoja, kohoumia, sormia, kynsiä, sormenjälkiä, väriä, lämpötilaa sekä kädenpuristuksen laatua. Ennen vasemman käden ajateltiin kertovan henkilön tilasta hänen syntyessään ja oikean hänen tulevaisuudestaan. Nykyisin kädet jaetaan hallitsevaan ja passiiviseen. Oikeakätisillä hallitseva käsi on oikea käsi. Sen uskotaan kertovan henkilön sosiaalisesta maailmasta. Passiivinen vasen käsi kertoo puolestaan henkilön tunteista, lapsuudesta ja siitä, millainen hän on kotinsa yksityisyydessä. Toisen koulukunnan mukaan oikea käsi kertoo loogisuudesta ja vasen tunteista sekä luovuudesta. Tämä näkemys perustuu aivomystiseen kuvitelmaan aivopuoliskojen erilaisuudesta.

Erään kädestäennustajan mukaan moni yllättyisi, jos tietäisi käden viivojen kertovan kaiken rakastajantaidoista asunnonvaihtoon; moni todellakin yllättyisi, mukaanlukien tieteellinen yhteisö.

Ennustaja Teksti edellä Skepsis: Palmistria.
Kirologia

Kirologi tutkii käden viivoja ja merkkejä ihan samalla tavalla, kuin kädestä ennustajakin, mutta hän ei yritäkään ennustaa, vaan ainoastaan analysoi ja tutkii.

Johnny Fincham, tunnettu brittiläinen kirologi on sanonut kädestä ennustamisen ja kirologian eroista näin:

Kun kädestä ennustaja katsoo kättäsi, hän saattaisi sanoa: "Voi hyvänen aika, tulossa on myrsky, jossa laivasi uppoaa."

Samaa kättä katsova kirologi sanoisi: "Voi että, näyttääpä olevan myrsky tulossa. Jos kiinnität kaikki luukut kunnolla, kiirehdit heti satamaan ja laitat kuntoon kaikki varusteet, sinun pitäisi olla turvassa ja selvitä siitä kyllä."

Ennustaja Teksti edellä MTV3 Helmi: Kirologia - mitä kädet kertovat?

Huomaa, että kirologia jakaantuu kahteen eri osa-alueeseen:
- kiromantia: käden viivojen tutkimista
- kironomia: käden muodon tutkimista

Kädestä ennustamisen historiaa

Englannissa on museoituna vasikannahka vuodelta 1435, johon on kirjoitettu: "Jos sydämen viivassa on saari, ja jos kyseessä on nainen, hän kuolee lapsivuoteeseen, ja jos kyseessä on mies, hän kuolee hirttämällä."

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat povarin kopeista - Copyright © Calotype46
Vastaanotto
Selvänäkijän vastaanotto

Sekä televisiossa että radiossa esiintyneen, kuuluisan selvänäkijän, Lee Ester Alita Leen tyylikäs liiketila. Whitby, North Yorkshire, Englanti - 1.5.2011.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat selvänäkijän vastaanottotiloista - Copyright © Calotype46


Neljä erilaista käsityyppiä

Käsityyppejä on niiden muodon ja sormien pituuden mukaisesti neljä, ja kuhunkin käsityyppiin liittyvät ihmisten erilaiset luonteenpiirteet ja ominaisuudet.

Maakäsi

Neliömäinen kämmen ja lyhyet sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on luja ja järkevä, maltillinen ja todellisuudentajuinen, kovaa työtä pelkäämätön, sovinnainen, perinteitä rakastava, tunne-elämältään vakaa ja ystävänä ja rakastettuna luotettava.

Ilmakäsi

Neliömäinen kämmen ja pitkät sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on aktiivinen ikiliikkuja, terävä-älyinen ja utelias, älyllistä toimintaa kaipaava, helposti rutiineihin väsyvä, vaihtelua ja muutoksia rakastava.

Tulikäsi

Pitkä kämmen ja verrattain lyhyet sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on elinvoimainen ja dynaaminen, eläväinen, innostunut ja huoleton, haasteita ja jännitystä rakastava, nopeatempoisesti elävä, intohimoisesti ja antaumuksella työhönsä suhtautuva ja luontainen johtaja.

Vesikäsi

Pitkä kämmen ja pitkät sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on luonteeltaan herkkä, lempeä ja luova lahjakkuus, taiteellinen, sivistynyt, hienostunut, hyvämakuinen, sekä pää pilvissä ja jalat irtimaasta elävä.

Valitut Palat: Lori Reid: Kädestä katsomisen taito.
Vastaanotto
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja - Englanti

Katuvastaanotto, Brighton, Englanti. Näin kauniina, aurinkoisena päivänä on pakko tulla hyviä ennustuksia.
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja - Myanmar

Yangon on kaupunki Myanmarissa, entisessä Burmassa, ja siellä on kuvan kiertävä, autoon sijoitettu kädestä ennustajan vastaanotto.
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja - Intia

Katuvastaanottoa Bangaloressa, Intiassa.
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja - Japani

Katuvastaanottoa Tokiossa, Japanissa.
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja - Gaspare Traversi (1722 - 1770)

Italialainen rokokoomaalari Gaspare Traversi on ikuistanut vuonna 1760 maalaukseensa kädestäennustamisen.
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Mary Harrsch
Kädestäennustaja
Kädestäennustaja ja selvänäkijä - Englanti

*** tunturisusi.com linkit ***