Juhannus
Kummitukset haamut ja aaveet

Kummitukset ovat aikoinaan kuolleita ihmisiä, jotka ovat jostakin erityisestä syystä kuolemansa jälkeen jääneet maan päälle rauhattomina vaeltamaan. Jostakin syystä heidän sielunsa ei Manalassa ole saanut rauhaa ja näin he ovat palanneet takaisin ihmisten ilmoille. Kummituksissa on kaikenikäisiä, joten heidän joukossaan liikkuu myös lapsikummituksia.

Yhtenä syynä kummitteluun ja rauhattomien haamujen vaeltamiseen pidetään sitä, että ihmisille on heidän elämässään ja ehkä juuri kuolinhetkellä tapahtunut jotakin sellaista, jonka vuoksi he eivät saa rauhaa tuonpuoleisessa ennen kuin kaikki asiat maan päällä on selvitetty. Erityisen paljon kummituksissa on väkivaltaisen lopun kokeneita ihmisiä, murhattuja, teloitettuja, onnettomuuksissa kuolleita, haaksirikoissa menehtyneitä ja itsemurhan tehneitä.

Kummittelu voi liittyä myös johonkin erityiseen paikkaan. Tässä yhteydessä puhutaan "kummitustaloista". Ne ovat taloja, joissa tiedetään varmuudella kummittelevan. Otaksutaan, että tällainen talo kätkee sisäänsä ja historiaaansa jonkin pahuuden mysteerin ja tapahtuneeksi jonkun kauheuden, kuten juuri henkirikoksen. Vainajan sielu vaeltaa rauhattomana sillä tapahtumapaikalla, jossa tämä kaameus aikoinaan tapahtui.

Kummituksia kutsutaan myös haamuiksi ja aaveiksi. Tämä johtuu siitä, että kummitusten olemus on usein eteerinen, jopa läpinäkyvä, Kummitukset voivat näin olla kuin eteerisesti häälyviä ja leijaileviakin.

Kummitusten olemus voi olla myös kiinteä ja jämäkkä ja heillä todellakin voi olla yllään myös valkoinen kaapu, jota joskus harhaanjohtavasti mainitaan lakanaksi.

Lepakko

Lepakot viihtyvät erityisen hyvin kummitustaloissa. Lepakoilla ja kummituksilla on omia salaisia, yhteisiä intressejään ja ne hyötyvät tällaisesta yhteiselosta.
Aave

Kummitus

Havainnot ystävällisistä kummituksista

Yleensä kummitukset ovat ihmisille ystävällisiä, he eivät halua tehdä mitään pahaa ja usein he haluavat pysyä hieman piilossakin.

Jostakin, meille selittämättömästä syystä kummitukset kuitenkin joskus käyttäytyvät niin, kuin oikein haluaisivat tulla huomatuiksi. He voivat ilmestyä yllättäen sinne, missä heitä vähiten odotetaan. Jossakin he voivat vaeltaa nopeasti läpi jonkin huoneen ja jossakin toisaalla nukkuva ja unesta heräävä voi havahtua siihen, että kummitus seisoo äänettömänä nukkujaa tarkkaillen hänen vuoteensa äärellä.

Kummitukset eivät vain näyttäydy, vaan ilmituovat olemistaan usein äänillä. Jostakin ullakolta tai kellarista voi kuulua kiihkeää ja kuin vaativaa koputusta, ja kun sinne mennään katsomaan, niin ketään ei näy. Joskus ihmisen korviin voi kantautua kuin raskaita huokauksia, laahaavaa kävelyä, kumisevia askeleita ja joskus jopa kirkaisuja. Jossakin kolahtaa ovi ja kirskahtaa sarana, kun ovesta käydään.

Oma erityisryhmänsä kummituksissa ovat räyhähenget, jotka voivat tahallaan pitää kovaakin ärhentelyä ja metakkaa!

Hämärän rajamailla
Kummituslinna
Kummituslinna

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Brenda Clarke


Kummitus

Räyhähenget - Poltergeist

Hiljaa hiiviskelevien kummitusten joukossa liikkuu joskus kovaa meteliä itsestään pitäviä räyhähenkiä. Niiden vieraskielinen nimitys Poltergeist tulee saksan kielen sanoista polter, melu - ja geist, henki.

Räyhähenget julkituovat olemassaolonsa useinkin kaikkien kummitusten tavoin erilaisin äänin, mutta he voivat myös suutuspäissään viskoa tavaroita. Rikkiviskotut maljakot taikka seiniltä alasraastetut taulut ovat mitä varmimpia merkkejä siitä, että räyhähenget ovat olleet tekemässä tuhojaan ja kolttosiaan.

Räyhähengetkään eivät ole ihmisille sen vaarallisempia, kuin tavalliset, säyseät kummituksetkaan. Syytä siihen, miksi räyhähenget pitävät ilkikurista peliään ja räyhäänsä, ei ihan varmasti tiedetä. Voi olla niin, että kun kummitukset ovat kuolleiden ihmisten vaeltavia sieluja, niin räyhähenget ovatkin demonien ja pikkupirujen, jollei itsensä Saatanan eli Paholaisen ilmentymiä ja apureita. Se selittäisi hyvin niiden eräänlaisen kitkeryyden, katkeruuden ja pienoisen pahansuovuudenkin.
Peruskummitus
Peruskummitus

Peruskummitus, tai ainakin melkein. Kummituksella voi olla usein valkoisempi viitta, mutta miksipä myös asussa ei voisi olla muitakin värejä. Kummitukset ovat usein eteerisiä, läpinäkyviä, kuten kuvassa oikealla rungon kohdalla häilyvä kummitus, joka tuntuu irtaantuneen päähahmostaan.
Linna myynnissä
Linna myynnissä!

Vanha, upea linna on myynnissä - mutta jostakin syystä ostajia ei ole vielä ilmaantunut...
*** tunturisusi.com linkit ***