Juhannus
Lentävä matto
Lentävä matto

Tuhannen ja yhden yön satujen Lentävä matto ei ole ihan samaa, kuin teleportaatio, mutta kyllä sekin erinäisiä tieteen lakeja rikkoo. Kuvassa Disneylandin rakastavaiset kiitävät taikamatollaan seikkailusta toiseen.
Liitovarjo

Liitovarjolla voi saada kalpean kuvan siitä, millaista on siirtyä ilmojen halki ilman moottorivoimaa.
Teleportaatio

Yliluonnollisiin eli paranormaaleihin ilmiöihin kuuluu teleportaatio eli lyhyemmin sanottuna teleportti. Siinä ihminen tai esine voi siirtyä sekunnin murto-osassa paikasta toiseen, hyvinkin kauas. Maasta toiseenkin, mutta mikseipä vaikka Universumin toiselle laidalle. Tuosta hän katoaa, nopeammin kuin savuna ilmaan - ja saman tien hän ilmestyy ihan toiseen paikkaan tuonne!

Teleportaatiolla tarkoitetaan ihmisten tai esineiden siirtämistä paikasta A paikkaan B siten, että siirrettävä asia tai henkilö materialisoituu tyhjästä paikkaan B, samalla kun tämä häviää paikasta A.

Itse asiassa teleportaatio voi tapahtua ikäänkuin kopioitumalla. Paikassa A ollut ihminen katoaa ja hän kopioituu tarkalleen samanlaisena paikassa B. Täten teleportaatiota on kuitenkin hyvin vaikeaa selittää saatika toteuttaa, koska täydellisen tarkan kopion luominen niin monimutkaisesta kohteesta, kuin ihminen on, on vaikeaa.

Historiallisia esimerkkejä teleportaatiosta on Jeesuksen ylösnousemus taivaaseen, vaikka se kyllä onkin teleportaation äärimmäinen erityistapaus, ei tyyppiesimerkki.

Kuuluisia suomalaisia, teleportaation kokeneita ja siitä kirjoittaneita henkilöitä on Rauni-Leena Luukanen-Kilde, nykyisin Norjassa asuva, lääkäri, kirjailija, luennoitsija ja ufologi.

Levitaatio

Levitaatio paranormaaleissa ilmiöissä tarkoittaa sitä, että esine saadaan kohoamaan alustaltaan ja leijumaan ajatusten voimalla. Tätä voi kotioloissaankin koettaa, ei vaadi suuria ponnistuksia, ainoastaan keskittymistä. Jos onnistut tässä, olet oleva sekä maailmankuulu että rikas.

Lähteitä

Kai Ruusuvuori: Toimiiko teleportaatio?
Tunturisusi: Onko madonreikiä olemassa?


Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva vasemmalla - Copyright © Koshy Koshy


Teletapit
Teletapit

Teletapit Tiivi-Taavi, Hipsu, Laalaa ja Pai eivät ole saaneet nimeään Teletapit siksi, että he suorittaisivat teleportaatioita. Vaan heidän nimessään tele viittaa televisioon, jollainen kaikilla on mukanaan vatsassaan.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Berit
Lentävä matto
Lentävä matto

Disneylandin taikamatto huvipuistotivoliversiona. Teleportaatiosta ei voida koskaan saada teoriassakaan kuvaa, koska aineettomasti siirtyvä ihminen ei siinä "lennä taivaalla".
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Brett Kiger
Madonreikä
Madonreikä

Madonreikä on tunneli läpi avaruuden ja se mahdollistaa salamannopean siirtymisen valtavan kaukana toisistaan olevien etäisyyksien välillä. Se on eräänlainen oikopolku.
*** tunturisusi.com linkit ***