Tunturisuden sivut
Ludvig II:n satulinnat ja -palatsitAll rights reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/FinnCamera
Photo used with permission.


Baijerin kuningas Ludvig II:n satulinnat ja -palatsit

Kuningas Ludvig II ei ole satua, vaan hän on todellakin elänyt kuningas. Hän oli oopperan ohella erityisen viehtynyt sadun ja fantasian maailmaan - ja hänet muistetaan ennen kaikkea siksi, että hän rakennutti ihmiskunnan kaikkein kauneimmat satulinnat ja satupalatsit. Niiden vertaamatonta kauneutta ei mikään voi ylittää, ja jopa Walt Disney on käynyt ottamassa oppia hänen linnoistaan.

Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Ludvig II:n Baijerin Neuschwansteinin satulinna - rakkaudesta oopperaan ja kauneuteen
Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Ludvig II:n Baijerin Linderhofin satupalatsi - rakkaudesta kauneuteen ja ylellisyyteen

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylinnä - Baijerin Linderhofin satupalatsi - Copyright © Flickr/Heribert Pohl

Pelesin linna

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/KLMircea


Pelesin linna - Karpaattien kaunotar

Yksi Romanian maamerkeistä ja suurimmista nähtävyyksistä on uusrenessanssin ja uusgotiikan tyylejä yhdistelevä Pelesin linna Karpaateilla, Prahovan piirikunnassa, lähellä Sinajaa. Linnan rakennutti itselleen metsästysmajaksi ja kesäasunnoksi Romanian kuningas Kaarle I (1839 - 1914). Rakentaminen alkoi vuonna 1873 ja täydellisesti valmis linna oli vuonna 1914. Linnan vihkiäiset pidettiin kuitenkin jo vuonna 1883. Kaikkine pylväskäytävineen, pengermineen, kuisteineen, parvekkeineen ja torneineen Pelesin linna näyttää satumaisen kauniin luonnon keskellä kerrassaan mielikuvitukselliselta, mutta vaikutelma on erittäin miellyttävä ja harmoninen.

Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Pelesin linna - Karpaattien kaunotar
Romanov

All rights reserved
*Kuva Anastasiasta vuodelta 1914 - Copyright © VelkokneznaMaria
Photo used with permission.


Venäjän tsaariperheen kohtalot

Kuvassa yllä yksi Nikolai II:n tyttäristä, Anastasia. Koskettavan elämänkohtalonsa vuoksi Anastasian elämään on tunnettu suurta mielenkiintoa. Hänestä on kirjoitettu lukemattomia artikkeleita ja selvityksiä, useampia kirjoja ja tehty useita elokuviakin. Venäjän viimeisen tsaarin, Nikolai II:n ja hänen perheensä elämä ja kohtalot ovat edelleenkin alituisen ja herkeämättömän kiinnostuksen kohteina. Ovathan kyseessä ainutlaatuiset elämäntarinat, jotka koskettavat nykypäivän ihmistäkin, ihan kuin ne olisivat juuri tapahtuneet. Keisarillinen perhe kohtasi elämänsä viimeisten kuukausien koettelemukset sellaisella uljaudella ja rohkeudella, että vain kylmin sydän voisi olla ihailematta heitä. Perheen keskinäinen rakkaus ja horjumaton usko Jumalaan antaa heille ylevyyttä, joka hohtaa tänäkin päivänä kuin kirkkain kulta, aikojen sumun takaa.

Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Venäjän tsaariperheen kohtalot
Romanov

Olga 16-vuotiaana - sotilasarvo eversti, husaarirykmentin (valiorykmentin) komentaja.

All rights reserved
*Kuva Olgasta - Copyright © VelkokneznaMaria
Photo used with permission.
Fontainebleaun palatsi - Ranska
Keisari Napoleonin makuuhuone - Fontainebleaun palatsi - Ranska

Fontainebleaun valtavan kokoinen renessanssiajan palatsi sijaitsee 55:n kilometrin etäisyydellä Pariisista. Loistelias palatsi häikäisevän kauniine puistoineen - ja makuuhuoneineen - on nykyisin suosittu turistikohde.
Kurkistus kuninkaallisten makuuhuoneisiin

Kurkistamme 1600- ja 1700-lukujen kuningas- ja keisarihovien makuuhuoneisiin. Kuninkaallisten makuuhuoneissa palatseissa ei suinkaan menneinä vuosisatoina vain nukuttu. Aamuin ja illoin, sekä ylösnousun, että nukkumaanmenon aikoina makuuhuoneissa kävi aikamoinen kuhina.

Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Kurkistus kuninkaallisten makuuhuoneisiin


Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Oh Paris
Toscanan prinsessa Isabella de' Medici
Prinsessat Bia de' Medici (1536 - 1.3.1542) - Toscanan prinsessa

Avioliiton ulkopuolella syntynyt Bia oli prinsessa Isabella de' Medicin sisarpuoli, eli tyttärillä oli sama isä, Toscanan suurherttua Cosimo I de' Medici. Bian äidistä ei ole tietoa. Bia syntyi, kun hänen isänsä oli 16-vuotias.
Bian muotokuva on yksi italialaisen taiteilijan, Agnolo Bronzinon (17.11.1503 - 23.11.1572) tunnetuimmista maalauksista. Bia kuoli kuusivuotiaana kuumesairauteen ja muotokuvan Agnolo Bronzino maalasi tilauksesta, vasta Bian kuoleman jälkeen.

Kurkistus maailman ihastuttavimpien prinsessojen ja prinssien elämään

Kaiken ylellisyydenkin keskellä prinsessojen ja prinssien elämä on menneinä aikoina voinut olla vaarojen täyttämää. Toscanan prinsessa Bia kuoli kuusivuotiaana ja hänen laillaan monien kuninkaallisten elämä on jäänyt erilaisista syistä lyhyeksi.

Etsivä löytää - Kolkuttavalle avataan Prinsessat ja prinssit
*** tunturisusi.com linkit ***