Menu
Susisivut
Misa ja sudet

ULKOMAISET SUSIELOKUVAT

Misa ja sudet

Alkukielinen nimi Misa mi - valmistusvuosi 2003. Ruotsalainen perhe-elokuva 10-vuotiaasta Misa-tytöstä, joka lähtee kaupungista kauas maalle, isoäitinsä luo Norlantiin kesänviettoon. Yhteisössä levittää pelkoa naarassusi ja Misa kokee suurenmoisen seikkailun yrittäessään pelastaa sen salametsästäjiltä.

Elokuvan puitteina ovat Pohjoisessa Ruotsissa, Norlannissa jylhät ja kauniit metsä-, järvi- ja tunturimaisemat poroineen. Tarina elokuvassa ei ole puitteiden tapaan yksinomaan kaunis. Sillä saamelaiset poromiehet eivät pidä maillaan liikkuvasta sudesta ja he palkkaavat salametsästäjät tekemään selvää sudesta. Alkaa hyvän eli Misan ja hänen ystäviensä - ja pahan, eli salametsästäjien välinen kamppailu. Misa ei onnistu suojelemaan naarassutta, jonka nämä salametsästäjät saavat ammutuksi. Susiemolta jää henkiin kaksi pentua, ja nämä pennut Misa saa monien vaikeuksien kautta turvaan, pentujen isäsuden turviin. Näin hyvä kuitenkin lopulta edes osittain voittaa.

Erityistä elokuvassa on se, että Ruotsin poliisi jahtaa helikopteriakin apunaan käyttäen salametsästäjiä ja onnistuu saamaan nämä lopulta kiinnikin. Salametsästys ei ainakaan tässä elokuvassa ole vain tilastoja, vaan rikollisten kiinni saamiseksi ponnistellaan.

Elokuvan keskeinen teema, susiviha - ja sen synnyttämä salametsästys on todellisuutta tänäkin päivänä. Vaikka elokuva on valmistunut jo vuonna 2003 - niin nyt vuonna 2010 tuntuu, että mikään tässä suhteessa ei ole todellisessa elämässäkään muuttunut. Susia kaadetaan luvilla ja luvitta kaikkialla koko Pohjolan poroalueilla. Tämän elokuvan yksi keskeinen opetus oli taas kerran se, että susi ei ole paha, vaan sitä on ihminen. Susi on vain susi.

Erämaan kutsu

Alkukielinen nimi The Call of the Wild. Perustuu Jack Londonin samannimiseen romaaniin. Elokuva on filmattu vuonna 1972 Suomessa. Ohjaus: Ken Annakin. Pääosissa: Charlton Heston, Michele Mercier ja George Eastman.

Tästä samasta elokuvasta on olemassa useampia TV-versioita (1993 ja 1997), sekä myös varhainen mustavalkoinen elokuva vuodelta 1935. Elokuvan ohjasi William A. Wellman ja sen pääosissa olivat Clark Gable ja Loretta Young.

Susien klaani

Susien klaani

Ranskalaisen elokuvan alkukielinen nimi Le Pacté des loups. Ensi-ilta 26.10.2001. Ohjaus: Christophe Gans. Pääosissa: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Emilie Dequenne, Monica Bellucci, Jérémie Renier ja Marc Dacascos.

Mystinen ja romanttinen kummitustarina 1700-luvulta. Hollywood-mittakaavalla tehty visuaalinen elokuva, jossa nautitaan runollisen kauniista kuvista ja värikkäistä yksityiskohdista.

Susien klaani värittää lumoavin kuvin tarinan 1700-luvun Ranskasta, jota hallitsee Ludvig XV. Samaan aikaan Ranska ja Englanti sotivat Uudella Mantereella, kun taas Ranskan vuoristoisessa keskiosassa, Gévaudanin alueella, salaperäinen Peto hallitsee pelolla ihmisten elämää. Suden ja paholaisen yhteen liittoutumaksi epäilty olento on raadellut jo satakunta ihmistä kun kuningas lähettää tapahtumia selvittämään ritari Grégoire de Fronsac (Samuel Le Bihan). Fronsac on paitsi biologi, myös tutkimusmatkailija. Hänen oikea kätensä on Pohjois-Amerikan mohawk-intiaani Mani (Mark Dacascos), joka herättää epäluuloja puritaanisella ranskalaisseudulla.

Peto on saanut kansan suussa paholaisen nimen ja yliluonnolliset painotukset välähtelevät myös elokuvan kerronnassa. Pelkoa on omiaan herättämään sekin, että kukaan ei oikeastaan ole Petoa nähnyt - aina veriteon jälkeen Peto häviää kuin tuhka tuuleen, eivätkä kuninkaan sotilaatkaan ole onnistuneet Petoa vangitsemaan. Kuningas haluaa kuitenkin todisteen vallastaan, ja tavanomainen susi kannetaan Pariisiin voitonmerkkinä Pedon kukistumisesta. Mysteeriset kuolemantapaukset eivät kuitenkaan maaseudulla lopu tähän. (Teksti Kirsi Raitaranta Skenet).
Suden kesä

Suden kesä

Valmistusmisvuosi 2003, Norja. Ohjaus Peder Norlund. Alkukielinen nimi Ulvesommer. Upea koko perheen seikkailuelokuva. Ei teatterilevityksessä, ainoastaan VHS ja DVD. Kuvattu Montanassa Yhdysvalloissa.

Suden kesä kertoo 12-vuotiaasta Kimistä, joka kesän kiipeilykurssin päätyttyä päättää lähteä kiipeämään samalle vuorelle, jolle hänen isänsä kiipesi ollessaan Kimin ikäinen. Mutta kiivetessään Kim tippuu kalliolta ja lyö päänsä. Hän hakeutuu suojaan vanhaan "mökkiin", jonne ilmestyykin pian naaras-susi ja sen pentu. Siitä alkaa erikoinen ystävyys ja metsästäjien jahdatessa susia jää Kimin tehtäväksi auttaa sudet turvaan. Nuori Julia Boracco Braaten tekee upean debyytin Kimin roolissa. Muissa rooleissa nähdään Niklas James Knudsen, Line Verndal, Jörgen Langhelle ja Samuel Fröler. Kesto:1 h 26 min.

Tanssii susien kanssa

Tanssii susien kanssa

Kevin Costner on sekä ohjaaja että pääosassa tässä vuonna 1990 valmistuneessa menestyselokuvassa. Westerneihin eli lännenelokuviin lukeutuvan elokuvan alkukielinen nimi on Dances with Wolves. Elokuva voitti 7 Oscaria. Elokuvan sisällössä on sudellakin oma pienehkö, mutta tärkeä osuutensa. Sankari ystävystyy suden kanssa ja antaa sudelle nimenkin: Two Socks - Kaksi sukkaa. Elokuva on pitkä, se kestää nelisen tuntia. Erityisesti westerneistä pitäville tämä on yksi niistä kaikkein tärkeimmistä ja parhaimmista elokuvista kautta aikain.

Susi

Alkukielinen nimi Varg. Ruotsalainen saamelaiselokuva, joka on valmistunut vuonna 2008. Tuotannossa mukana myös Suomi ja USA. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lappiin Ruotsin ja Norjan rajaseuduille. Vastakkain ovat saamelaiset poroineen ja sudet. Ja kuin luonnollisesti, keskeistä tarinassa on laiton suden kaato, kun ollaan porojen tuntureilla.

Ohjaus: Daniel Alfredsson. Käsikirjoitus: Kerstin Ekman. Kuvaus: Jörgen Persson. Leikkaus: Håkan Karlsson. Musiikki: Adam Nordén. Tuotanto: Anita Oxburgh. Pääosissa: Peter Stormare, Robin Lundberg. Kesto: 95 min. Levittäjä: Buena Vista.

Kulkukissa ja yksinäinen susi

Ruotsalainen lasten animaatioelokuva. Valmistusvuosi 1984 ja kesto 12 minuuttia. Alkukielinen nimi Ensamvargen och rackarkatten. Tarina häijystä kulkukissasta ja herttaisesta yksinäisestä sudesta vie katsojaa mukanaan. Kissa jää suden luokse asumaan ja saa vitseilynsä ja seuranpitonsa avulla sudelta vastineeksi syötävää ja maitoa latkittavaksi. Näyttää siltä, että kissa jää suden luokse ihan asumaan, käyttäen kilttiä sutta hyväkseen. Mutta kas, lopulta susikin jo alkaa riemastua!

Wolf Woman

IHMISSUDET

Wolf

Valmistumisvuosi 1994 ja -maa USA. Alkukielinen nimi Wolf. Ohjaus: Mike Nichols. Pääosissa: Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer ja James Spader.

Pääroolissa oleva Jack Nicholson on ikääntyvä kustannuspäällikkö, joka ajaa autollaan kotiinsa. Hän ajaa vahingossa suden yli, pysäyttää autonsa ja menee katsomaan, kuinka sudelle kävi. Yllättäen susi ponnahtaa ylös ja ehtii puraista miestä kädestä. Kuinka ollakaan, pian tämän jälkeen mies huomaa, että hänen aistinsa alkavat herkistyä, hän ei enää tarvitsekaan silmälaseja ja hän pystyy kuulemaan ihmisten keskustelut hämmästyttävän kaukaa. Kuun kohotessa taivaalle alkaa karvoituskin kasvaa - on alkanut muuntuminen kohti sutta! Tässä elokuvassa Jack Nicholson tekee tyylinsä mukaisesti vakuuttavaa työtä.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Elokuvajulisteet Copyright Free Movie Posters
Susisivut
*** tunturisusi.com linkit ***