Tunturisuden sivut

Enkeli Enkeleistä sanottua

"Oi, muistatko vielä sen virren,
jota äitini lauleli,
kun pienoista helmahan unten
hän hellästi tuuditteli.
Se rauhan enkelit taivaan
luo lapsosen vuotehen toi.
Oi, muistanhan vielä sen virren,
mut laulaa, laulaa en voi."
- San. Eino Leino ja Juho Railio - Säv. Oskar Merikanto.


Suojelusenkelit eivät ole vain oman tahtomme laajentumia, tekemässä sitä, mitä haluamme ja sopeutumassa toiveisiimme ja odotuksiimme. - Duke Tufty.

Kaikki tämä, käsityksemme enkeleistä ja eri uskonnoista, sen on perustuttava johonkin. Mielestäni kaikki on mahdollista. Uskon kaikkeen niin kauan, kuin kukaan ei ole todistanut uskoani vääräksi. - John Lennon.

Enkeleillä on lentämisen kyky, koska ne eivät suhtaudu itseensä liian raskaasti. - Skotlantilainen sananparsi.

Vaikka he ovat niin mahtavia, niin ihania, niin puhtaita, niin suurenmoisia, että pelkästään heidän näkemisensä (jos meidän sallittaisiin nähdä heidät) langettaisi meidät alas maahan, niin kuin tapahtui profeetta Danielille, niin pyhä ja vanhurskas kuin hän olikin, yhtä kaikki he ovat meidän kanssapalvelijoitamme ja kanssatyöläisiämme, ja pitävät valppaasti vaarin ja puolustavat meistä vähäisintäkin. - Kardinaali Newman.

Enkeli

"Kuoleman enkeli" - ranskalainen Horace Vernet (1789 - 1863).

Eivät enkelit ole enkeleitä, ihmisiä tai paholaisia suuremman pyhyytensä vuoksi vaan siksi, etteivät he odota pyhyyttä toinen toisiltaan, vaan yksinomaan Jumalalta. - William Blake.

Minä uskon, että me olemme vapaita, tiettyjen rajojen sisällä, mutta silti on näkymätön käsi, johdattava enkeli, joka jotenkin vedenalaisen potkurin lailla, kuljettaa meitä eteenpäin. - Rabindranath Tagore.

Ne, jotka ovat viattomuuden tilassa, eivät lue mitään hyvyyttä omaksi ansiokseen, vaan pitävät itseään pelkkinä vastaanottajina ja lukevat kaiken Herran ansioksi. - Emanuel Swedenborg.

Ei kukaan laula niin kiihkeään ja kauniisti, kuin enkeli Israfel. Ja tähdet huimaavat ylistyksessään lakkaavat kuuntelemaan lumoa - Hänen äänensä, mykkinä kaikki. - Edgar allan Poe.

Kukkaiskeijuenkeli

Enkeli on vierellämme varjellen meitä. Kun jotakin sattuu, kyselemme, eikö enkeli varjellutkaan. Me kuitenkin helposti unohdamme, että emme edes tiedä, mistä kaikesta vierellämme kulkeva enkeli on meidät varjellut. - Sirkku Tolvanen.

Ulkona on liian kylmää, jotta enkelit voisivat lentää. - Ed Sheeran.

"Miksi enkelillä on siivet?" - Jotta hän voisi lentää. - Sarah Dessen.

Jos heräät aamulla niin, että päässäsi soi jokin sävel - se merkitsee sitä, että enkeli lauloi sinut uneen. - Denise Baer.

Kun enkelit vierailevat luonamme, emme kuule siipien huminaa emmekä tunne siipien kosketusta, mutta me tiedämme heidän läsnäolonsa ja käyntinsä siitä rakkaudesta, jonka he luovat sydämeemme. - Mary Baker Eddy.

Suurin asia, jonka voimme oppia tietämään enkeleistä, on niiden ehdoton ja kyselemätön kuuliaisuus totella Jumalan tahtoa. - Peter Nwaru.

Ja Pushkin kirjoittaa ja antaa mennä ja laulaakin ja enkeli yhtyy lauluun. Miten koskettava äänikin sillä on. Muistuttaa Azjaa. Tuollaisen vaimon kanssa olisi ollut helppo ja hyvä elää. - Pushkinin enkeli, Hannu Mäkelä.

Uskon kyllä enkeleihin, vaikkakaan en kuvakirjojen enkeleihin harppuineen ja siipineen. Tällaiset enkelikuvat tuntuvat yhtä tyhjänpäiväisiltä, kuin pirut sarvineen ja hankoineen. Minulle enkelin siivet ovat vain symbolinen merkki siitä, että enkelit ovat jumalaisia sanansaattajia ja viestintuojia. - Richard Paul Evans.

Tyttöenkeli

Herran enkelit säteilevät Jumalan pyhää kirkkautta, jonka edessä meidän illuusiomme kalpenevat. - Timo Nisula.

Enkeleiden toiminnalla Jumala alleviivaa pelastussuunnitelmaansa Kristuksessa. Herran enkeli saa ihmisen turvautumaan ihanan yksinkertaiseen Jumalan sanaan. - Timo Nisula.

Joskus tunnet itsesi hyvin yksinäiseksi ja sinusta tuntuu siltä, että enkelisi ovat hylänneet sinut. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vain sinun omat pelkosi ja epäilyksesi saavat sinut sokeaksi enkeleillesi. Enkelisi poistavat kaikki pelkosi, jos vain uskallat kysyä sitä heiltä ja sitten sallit sen tapahtuvan. Sinä olet hyvin siunattu ja Jumala ja enkelit rakastavat sinua hyvin, hyvin paljon. Luota aina tähän! - Sharon Taphorn.

Nykyisin on mentävä taivaaseen kohdatakseen enkelin. - Suomalainen sananlasku.

Enkeli

"Abraham ottaa vastaan kolme Jumalan enkeliä" - hollantilainen Gerard de Lairesse (1641 - 1711).

Ei ole mikään tässä maailmassa yksin. Kaikki taivaan lain kautta toinen toiseen sekoittuu. - Percy Bysshe Shelley.

Miksi ei olisi niin, että samoin kuin enkelit ovat Jumalan todellisia lapsia, samoin lapset ovat ihmisten todellisia enkeleitä.

Vauva on enkeli, jonka siivet lyhenevät sitä mukaa kun sääret pitenevät.

Jotkut ihmiset uneksivat enkeleistä, minulla oli enkeli käsivarsillani.

Enkelin rakkaus ei paina.

Kun sydän kuuntelee, enkelit laulavat.

Enkelit puhuttelevat meitä kaikkia. Toiset vain kuuntelevat paremmin.

Abraham ja kolme enkeliä

"Abraham ja kolme enkeliä" - italialainen Giovanni Battista Tiepolo (1696 - 1770).

Eivätkö enkelit ole palvelevia henkiä? Heidät lähetetään palvelemaan niitä, jotka saavat osakseen autuuden. - (Hepr. 1:14)

Täällä on kuin kukkasella.
aika lyhyt meillä;
siellä ilo loppumaton
niinkuin enkeleillä.
- Johan Fredrik Granlund.


Me ihmiset emme kuitenkaan tarvitse halauksia enkeleiltä, vaan Jumalan armoa Kristuksessa. Meille on annettu puolustaja, Pyhä Henki, joka auttaa meitä (Joh. 14:26). - Esa Mangeloja.

Se että Jeesus uskoi enkeleihin, luo myöskin kristitylle varmuuden ja painavimman perusteen uskoa näihin Jumalan apujoukkoihin kuuluvien olentojen olemassaoloon, huolimatta siitä, ettei itsellä olisikaan konkreettisia enkeli-ilmestyskokemuksia. Jeesus puhuu heistä monissa yhteyksissä ja pitää heitä aina itsestään selvänä todellisuutena. - Keijo Niskala.

Siitä lähtien, kun sairastuin, olen tuntenut enkelteni läsnäolon. Fran Drescher.

En ole sellainen veikko, joka puhuu enkeleistä, sillä satun olemaan aika käytännön läheinen ihminen. - Chris Isaak.

Enkeli

Enkelit ja armon lähettiläät meitä puolustavat. - William Shakespeare.

Niin suuri on enkelten voima henkimaailmassa, että jos minä ilmoittaisin julki kaiken, minkä minä olen saanut niitä koskien tietää ja todistaa, se ylittäisi uskomiskyvyn rajat. Jokaisen esteen, mikä tulisi poistaa, koska se on vastoin Jumalallista järjestystä, enkelit viskaavat sivuun tai kaatavat nurin pelkällä tahtonsa ponnistuksella ja katseella. - Emanuel Swedenborg.

Tuli tauko - juuri sopivan pituinen, jotta enkeli saattoi kulkea ohi, hitaasti lentäen.

Enkelit asuvat ajatuksissamme, niiden kauneimmissa nurkissa.

Sana "enkeli" tulee kreikan sanasta "angelos", sanansaattaja. He ovat taivaallisia henkiolentoja, jotka ovat ihmisiä varten. Hebr. 1:14 "Eivätkö enkelit ole palvelevia henkiä? Heidät lähetetään palvelemaan niitä, jotka saavat osakseen autuuden." Enkelien palvelutehtävistä on lukuisia esimerkkejä sekä VT:ssä että UT:ssa. - Marko-pastori.

Enkeli

"Enkeli" - italialainen Artemisia Gentileschi (1593 - 1652).

Enkelit arvostavat sinussa juuri sitä, mitä et usko muiden näkevän.

Enkelille kukaan ei ole vieras.

Enkelisi on se, jonka aina tapaat mielelläsi.

Heidän vaatteensa ovat valkoisia, mutta se valkoisuus on ylimaallista. En osaa kuvailla sitä, koska sitä ei voi verrata maallisen valkeuteen; se on paljon pehmeämpää silmille. Näitä kirkkaita Enkeleitä ympäröi valo, joka eroaa niin suuresti meidän valostamme, että kaikki muu näyttää siihen verrattuna pimeältä. Kun näkee viisikymmenpäisen enkelijoukon, mielen valtaa ihmetys. Tuntuu, kuin heidät olisi vaatetettu kultaisin levyin, jotka näyttävät alati liikkuessaan aivan kuin auringolta. - Isä Lamy.

Puhtaalla lattialla tanssivat enkelit öisin - pölytuppurat sängyn alla ovat enkeleiden tohveleita.

Jossakin on enkeli, joka seuraa juuri sinua juuri nyt.

Kuinka monta enkeliä on olemassa? Yksi ainut, joka muuttaa elämäämme, on enemmän kuin tarpeeksi.

Enkeli

Hiljaisuus yksin siunauksenaan Jumalan enkelit tulevat sinne, missä varjossa suuren kärsimyksen sielu vaikenee. - James Greenleaf Whittier.

Elämä sinua eteenpäin kantaa, enkeli turvan matkallesi antaa. - Nina Ramstadius.

Enkeli saa sinut uskomaan ihmeisiin.

Kaikki Jumalan enkelit tulevat luoksemme valeasussa. Suru, köyhyys ja kuolema. Yksi toisensa jälkeen ne nostavat nurjat naamionsa. Ja näyttävät meille kasvot serafin. Joilta rauha ja ihanuus säteilevät. Koska he ovat kauneuden kasvoihin katsoneet. - James Russell Lowell.

Jumalat, olennot ikuiset, suovat rakkailleen ihan kaiken. Kaikki ilot ja kaikki murheetkin. Heidän rakkailleen - aivan kaiken.

Muuan elämän antoisimmista hetkistä koittaa sillä silmänräpäyksellä, jolloin tunnettu muuttuu yhtäkkiä ja saa aivan uuden häikäisevän hohteen. - Edward B. Lindaman.

En ole pitkään aikaan nähnyt enkeleitä ja minua pelottaa, että ne ovat hylänneet minut, vaikka tiedän, etteivät enkelit tee niin. - Enkelten salaisuus, Marika Metsovuori.

Haluan vain sanoa, hyvää yötä, rakas prinssini, tuudittakoon enkelten siipien laulu sinut uneen. - Harry Dean Stanton.

Lapsena, pukeuduin lämpimästi, hypähdin paksuimpaan kinokseen ja lakaisin käsilläni ja jaloillani lumeen lumienkelin. Vaikka lumeen tehty enkeli katoaa nopeasti, niin jotain näistä jäätyneistä ja haihtuvista enkeleistä on pysynyt minussa siitä lähtien koko elämäni ajan. - Danielle Trussoni.

Kasvoin siinä syvässä uskossa, että missä hyvänsä meidän joukkomme taistelivatkaan, niin ne olivat aina enkelten puolella. - Jane Fonda.

Kolmesulotarta

Tyhmät ryntäävät sinne, minne enkelitkään eivät uskalla mennä. - Alexander Pope.

Jos meillä olisi tarkkaa silmää ja tuntoa kaikesta tavallisesta ihmiselämästä, se olisi samaa kuin jos me kuulisimme ruohon kasvavan ja oravan sydämen sykkivän, ja meidät löisi kuoliaaksi äänten jyly, joka vallitsee hiljaisuuden tuolla puolen. - George Eliot.

Kun omat siipeni eivät kanna, ojennan käteni ja pyydän enkeliä kantamaan. - Ulla Kauhanen

Enkelit ovat suosittuja. Heistä puhutaan ja he ovat ihmisten ajatuksissa. Niin aikuiset kuin lapsetkin lukevat enkelikertomuksia ja -runoja, katselevat enkelitaideteoksia ja -elokuvia ja kuuntelevat enkelimusiikkia. Raamattu puhuu enkeleistä yli 350 kertaa. Heitä kuvataan Jumalan lähettiläiksi, joilla on jokin tehtävä suoritettavanaan ihmisten maailmassa. - Omat enkelini - Lasten Keskus.

Jokaisella oma enkeli on.
Kotiin ohjaa, valon tuo auringon.
Vaikka emme heitä nää.
Meitä suojaa, ymmärtää.
- Hannele Rantala.

Enkeli

Kaikki sairaanhoitajat olivat minun silmissäni enkeleitä. - Randy Castillo.

En ole missään mielessä uskonnollinen ihminen. Mutta uskon varmuudella, että on olemassa jokin korkeampi voima, joka valvoo minua. Minulla on varmasti ollut enkeleitä, jotka ovat joko opastaneet minua tai auttaneet minua elämän retkelläni - siitä ei ole pienintäkään epäilystä. - Christian Slater.

On olemassa hyvin lyhyitä vierailuja, joiden välikin on pitkä - juuri sellaisia vierailuja on enkeleillä. - Robert Blair.

Pieni viaton enkeli
Pieni, viaton enkeli pakenee henkensä edestä, hänen kannoillaan on riivaaja. Enkelin on kaiken aikaa varottava uhkaajia ja saalistajia. Niin monet unohtavat varovaisuuden, tulevat kiinnisaaduiksi - ja sortuvat!

Mitään ei tapahdu suojelusenkelin tietämättä.

Enkeli pitää esillä taivaallisia tarjouksia.

Kaikki me olemme yksisiipisiä enkeleitä, lennämme vain toinen toistamme tukien.

Enkelit ovat kuin timantteja. Niitä ei voi tehdä, ne täytyy löytää. Ja jokainen niistä on ainutlaatuinen. - Jaclyn Smith.
Antiikki