Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Al Bundi


Helvetin enkeli

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright sfbaywalk


HELVETIN ENKELIT - Hells Angels Motorcycle Club

Vuonna 1948 Kalifornian Fontanassa Yhdysvalloissa perustettu moottoripyöräkerho, joka on levittäytynyt ympäri maailman. Siihen kuuluu nykyisin noin 1 800 jäsentä 22 eri maassa. Helvetin enkelit toimii myös Suomessa. Järjestö rahoittaa toimintaansa huumekaupalla ja muilla rikollisilla toimilla.
Helvetin enkeli

Helvetin enkeli - 77 East 3rd Street, New York, USA - 19.4.2009.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright SliceofNYC


1%-kerho

Helvetin enkelit on niin kutsuttu 1%-moottoripyöräkerho. Termi tulee American Motorcyclist Associationin (AMA) antamasta julkilausumasta, jonka mukaan "99 prosenttia moottoripyöräilijöistä on kunnollisia, lakia noudattavia kansalaisia". AMA halusi tehdä julkisesti selvän pesäeron Hollisterissa 4. heinäkuuta 1947 tapahtuneeseen mellakkaan osallistuneisiin moottoripyöräilijöihin.

Monet moottoripyöräilijät katsoivat tiedotusvälineiden suuresti liioitelleen Hollisterin järjestyshäiriöitä, ja AMA:n mielistelevän mediaa. Vastalauseeksi he ilmoittivat kuuluvansa tuohon yhteen prosenttiin. Tämän Yhdysvaltain pyöräilijöiden keskinäisen sanailun muistona eräiden MC-kerhojen, kuten Hells Angelsin jäsenet käyttävät järjestön tunnuksissa ja liiveissä yhden prosentin merkkiä (1%). (Wikipedia)
Mm. Yhdysvaltain oikeusviranomaisten, Suomen poliisin ja Interpolin mukaan Helvetin enkelit on rikollisjärjestö, mutta järjestön edustajat sanovat HAMC:tä moottoripyöräkerhoksi. Helvetin enkelit liitetään julkisuudessa mm. huumekauppaan, väkivaltarikoksiin, kiristykseen, väkivaltaiseen velkojen perintäänja talousrikoksiin. Helvetin enkelit peittelevät aktiivisesti rikollista toimintaansa. Helvetin enkelien jäsenen on täytettävä tietyt ehdot ja vaiettava kerhon asioista. (Lähde Wikipedia: Helvetin enkelit)

Sääntöjä

Helvetin enkeleiden täysjäseneksi pyrkivän täytyy olla ainakin vuoden verran kokelaana, lisäksi hänellä täytyy olla suosittelija.

Poliisin Helvetin enkeleiden Helsingin -alaosaston kerhotiloista takavarikoimasta materiaalista löytyy myös kerhon sääntöjä. Esimerkiksi huumeriippuvaisten, ilmiantajien tai entisien poliisien on turha haaveilla kerhon jäsenyydestä.

Helvetin enkelille sopimaton käytös johtaa välittömästi erottamiseen. Tällaista toimintaa on muun muassa "valehtelu, varastaminen, jäsenen tai prospektin omaisuuden tai naisen väärinkäyttäminen". (MTV Uutiset: Helvetin enkeleillä tiukat säännöt - ei valehtelua, varastamista tai huumeita)
Helvetin enkelit
Helvetin enkelit
Hyväntekeväisyyttä

Devonissa, Englannissa oli heinäkuussa 2017 hyväntekeväisyys tilaisuus "Devon Air Ambulance", jossa kerättiin rahaa sairaskuljetuksiin. Mukana tilaisuudessa olivat myös Helvetin enkelit.
Helvetin enkelit
Helvetin enkelit.

Kuva menneiltä vuosikymmeniltä Englannista.
Harley Davidson
Harley-Davidson

Helvetin enkelin moottoripyörän moottorin kuutiotilavuuden on oltava vähintään 750 cm³. (MTV Uutiset: Helvetin enkeleillä tiukat säännöt - ei valehtelua, varastamista tai huumeita)
Helvetin enkelit
Blue Angels, Skotlanti

Skotlannissa toimivan moottoripyöräkerhon - Blue Angels Motorcycle Club - perustivat Allan Morrison ja Billy Gordon vuonna 1963. Nimessä sininen juontuu monista syistä, yksi niistä on se, että sininen on Skotlannin kansallisväri.
Outlaw motorcycle club

The Blue Angels are the oldest outlaw bike gang in Europe, established in 1963 and still as strong today.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Tee Cee
Harley Davidson
Harley-Davidson Street Glide - vuosimalli 2013
Harley Davidson
Harley-Davidson - juuri ja juuri

Juuri ja juuri, selkääkin notkistamalla, ylettää naismotoristi Harley-Davidsonin ohjaustankoon. (Kuvan henkilöillä ei ole mitään tekemistä Helvetin enkeleiden kanssa).
Harley Davidson
Harley-Davidson - kauniit naiset

Kauniit moottoripyörät houkuttavat puoleensa myös kauniita naisia. (Kuvan henkilöllä ei ole mitään tekemistä Helvetin enkeleiden kanssa).
*** tunturisusi.com linkit ***